مرور اخبار اتاق ایران در هفته‌‌ای که گذشت

محمد لاهوتی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

برای جذب سرمایه، باید از فرصت داخلی و خارجی استفاده کرد

لاهوتی، رئیس کنفدراسیون صادرات ایران می‌گوید: برای جذب سرمایه خارجی باید بتوانیم از همه فرصت‌های داخلی و خارجی استفاده کنیم؛ باید وضعیت محیط کسب و کار بهبود یابد؛ بانک‌های ما به استاندارد بین‌المللی نزدیک شود تا امکان سرمایه‌گذاری ممکن شود.

21 شهریور 1395 - 10:17
کد خبر : 3888
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
لاهوتی، رئیس کنفدراسیون صادرات ایران می‌گوید: برای جذب سرمایه خارجی باید بتوانیم از همه فرصت‌های داخلی و خارجی استفاده کنیم؛ باید وضعیت محیط کسب و کار  بهبود یابد؛ بانک‌های ما به استاندارد بین‌المللی نزدیک شود تا امکان سرمایه‌گذاری ممکن شود.

رئیس کنفدراسیون صادرات اتاق ایران

سپهر اقتصادی بعد از برجام منتظر فرصت بود؛ فرصت‌های داخلی و روزنه‌هایی از امیدواری که به سوی یگنه‌دنیا گشوده می‌شد، و این همان امید به سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه داخلی، سرمایه ایرانیان خارج از کشور و سرمایه‌گذارهای خارجی بود. محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران از انتظار بخش خصوصی می‌گوید؛ او از آمدوشد هیات‌های تجاری اروپایی می‌گوید که بعد از 12 سال قطع ارتباط بانکی و تحریم‌ها به ایران سفر کردند.

 لاهوتی می‌گوید: «اصل اساسی در علم اقتصاد این است که فرصت‌ها تکرار نمی‌شوند و باید این فرصت را قدر دانست. باید از سرمایه‌های داخلی و خارجی در جهت اشتغال، کارآفرینی و رشد اقتصادی استفاده کرد. اشتغال، اقتصاد تولیدمحور و افزایش صادرات غیرنفتی از بندهای اساسی اصل اقتصاد مقاومتی هم هست؛ باید از فرصت‌های بعد از برجام در اقتصاد بهره گرفت.»

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران از کارنامه دولت در اقتصاد دفاع می‌کند؛ او به افزایش حجم درآمدی ایران از فروش نفت و رونق بازار نفت اشاره می‌کند: «اگرچه بازار فروش نفت بازار مناسبی نبود اما حجم صادرات و سهم ایران از این بازار بیشتر شد؛ و ما توانستیم جایگاه خود را در این بازار پیدا کنیم. این دستاورد بزرگ وزارت نفت است و دولت با درایت توانست این مرحله را پشت سر بگذارد.»

لاهوتی می‌گوید: «اگرچه انتظار می‌رفت ما بتوانیم از فرصت‌ها به خوبی استفاده کنیم؛ اما در این دوره شرایط خوبی را بعد از برجام تجربه می‌کنیم؛ یکی از آنها حضور شرکت‌های خارجی بزرگ در ایران است. رشد مثبت صادرات و یافتن بازار جدیدی چون کره و پنج کشور شمالی یعنی روسیه، ترکیه، ارمنستان، گرجستان و آذربایجان از اقدام مثبت در این دوره است. ما در دوره قبلی با کشورهایی ارتباط اقتصادی داشتیم که ثبات سیاسی و اقتصادی مناسبی نداشتند؛ هر تکانه‌ای که در آن کشورها اتفاق می‌افتاد شرایط اقتصادی ما را هم تحت‌تاثیر قرار می‌داد؛ ولی در این دوره، ما با تنوع بازار صادرات روبرو هستیم.»

او  نسبت به عملکرد و ارتباط بین بانکی انتقاد می‌کند و آن را دلیل برخی بداخلاقی‌های طرف قرارداد و غربی‌ها عنوان می‌کند؛ «هنوز در نقل و انتقالات پولی بین بانک‌ها مشکلاتی وجود دارد و امکان استفاده گشایش اعتبار و فاینانس خارجی وجود ندارد؛ اینها برای جذب سرمایه‌گذاری مورد نیاز است و تا زمانی که این موارد رفع نشود ما نمی‌توانیم از سیستم بین‌المللی استفاده کنیم.»

لاهوتی به تفاهم‌نامه FATF  هم اشاره می‌کند: «برخلاف برخی از مخالفت‌های داخلی و مخالفت‌ برخی از کشورهای خارجی، ما باید بتوانیم بانک‌های خود را به استاندارد بین‌المللی نزدیک کنیم؛ در ارتباط تجاری تمام قواعد و قوانین بین‌المللی باید رعایت شود؛ قوانین مربوط به پولشویی، FATF و غیره لازم و ضروری است. اگر به این اصول توجه نکنیم، امکانات استفاده از سرویس‌های بانک‌های بین‌المللی وجود ندارد. اما اگر بتوانیم بانک‌های خود را به این استاندارد بین‌الملی نزدیک کنیم، نقل و انتقال پول و جذب سرمایه‌گذاری به راحتی اتفاق خواهد افتاد.»

به غیر از موانع بین‌المللی، باید بتوانیم موانع داخلی را هم برطرف کنیم. محمد لاهوتی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران از محیط کسب و کار در ایران می‌گوید: «محیط کسب و کار از فاکتورهای مهمی در جذب سرمایه‌گذاری است، بباید بتوانیم به این شاخص مهم توجه کنیم؛ باید در سال آتی این رتبه از 118 به حدود 70 برسد؛ این تغییر و مثبت شدن در کنار سایر عوامل، باعث افزایش سرمایه‌گذاری خواهد بود. باید در این دوره برای جذب سرمایه‌گذاری و استفاده از فرصت بعد از برجام همه با هم به اجماع برسیم.»

موضوعات :
در همین رابطه