رادیو مجازی اتاق ایران - 1 اردیبهشت 1403

سید علی حسینی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

حمل‌ونقل ریلی به نوسازی لوکوموتیو نیاز فوری دارد

صنعت ریلی کشور نیاز فوری به نوسازی و تامین لوکوموتیوهای جدید دارد؛ متاسفانه کارخانه‌هایی چون ذوب‌آهن در انتقال مواد اولیه و یا کالاهای خود دچار مشکل شدند.

سارا ترابی

خبرنگار
19 دی 1400
کد خبر : 41120
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

در حالی که دولت با واردات لوکوموتیو مخالفت می‌کند و اعتقاد دارد در داخل ظرفیت تولید داریم، صنعت حمل‌ونقل ریلی کشور از نیاز فوری به تامین لوکوموتیو جدید و نوسازی در این حوزه سخن می‌گوید.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشستی با فعالان صنعت حمل‌ونقل کشور ضمن اعلام این خبر که برای بهبود و ارتقای مدیریت، معاونتی مستقل با عنوان صنایع حمل‌ونقل در ساختار جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت ایجاد شده است، گفت: نمی گذاریم در جایی که ظرفیت تولید وجود دارد، واردات انجام شود بنابراین با واردات لوکوموتیو مخالف هستیم.

او در این نشست همچنین از نوسازی ناوگان حمل‌ونقل سنگین به ویژه در بخش ماشین‌آلات کشاورزی، راه‌سازی و معدنی سخن گفت و ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال یا سال آینده این طرح اجرایی خواهد شد.

با این وجود سید علی حسینی، رئیس کمیسیون حمل‌ونقل اتاق ایران از نیاز فوری کارخانه‌های کشور به نوسازی بخش دیزل و لوکوموتیو برای جابه‌جایی مواد اولیه و یا کالاهای تولید شده، سخن گفت و تاکید کرد: بخش خصوصی موافق حمایت از تولید داخلی است؛ اما زمانی که در داخل بخشی از تولیدات به دلیل نبود لوکوموتیو رسوب کرده‌ است، باید فکر عاجل برای حل این مسئله کرد.

این فعال اقتصادی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران با اشاره به اینکه در گذشته شرکتی در تولید لوکوموتیو فعالیت می‌کرد؛ اما در حال حاضر اطلاعی از روند فعالیت این شرکت وجود ندارد، گفت: شفافیت در این حوزه بسیار ضروری است. باید بازدیدهایی اتفاق بیافتد تا متوجه بشویم که شرایط تولید کشور در حوزه لوکوموتیو چگونه است. امروز صنعت حمل‌ونقل ریلی کشور نیاز فوری به نوسازی دارد. البته موضوع تنها به بخش ریلی محدود نمی‌شود. حتی در بخش دریایی و زمینی نیز همین وضعیت حاکم است.

به گفته او شرکت‌های کشتی‌رانی باید سفارش ساخت شناورهای موردنیاز خود را به کشتی‌سازی‌های داخلی بدهند، اینکه چنین روندی وجود ندارد باید آسیب‌شناسی شود. امروز کشتی‌رانی ایران به دلیل ناوگان قدیمی و فرسوده اجازه ورود و تردد در آب‌های بین‌المللی را ندارد چون آلودگی بالایی تولید می‌کنند. اگر روزی تحریم‌ها برداشته شود بدون شک در حوزه حمل‌ونقل به دلیل فرسودیگ بالا با چالش‌های جدی مواجه می‌شویم.

حسینی واردات کامیون‌های سه سال ساخت به کشور که سال گذشته آغاز شد را در راستای همین الزام به نوسازی برای امکان تردد کامیون‌ها در کشورهای اروپایی دانست و ادامه داد: چون کامیون‌های ایرانی فرسوده شده بودند و اجازه تردد در کشورهای اروپایی را نداشتند با پیگیری‌هایی که از سوی بخش خصوصی صورت گرفت موافقت واردات کامیون‌های سه ساخت را دریافت کردیم. البته متاسفانه این ماجرا هم از هدف اصلی خود که نوسازی ناوگان بین‌المللی بود، منحرف شد.

بر اساس اظهارات عضو هیات نمایندگان اتاق ایران تنها کامیون‌های یورو5 به بالا اجازه تردد در اروپا را دارند.

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل اتاق ایران در نهایت با تاکید بر اهمیت نوسازی ناوگان به دلیل بالا بودن درجه فرسودگی در حوزه‌های مختلف ریلی، دریایی و زمینی پیشنهاد داد حداقل اجازه تامین بخشی از نیاز موجود به کمک واردات داده شود و در کنار آن بسترهای لازم برای داخلی‌سازی لوکوموتیو، انواع شناورها و کامیون‌ها فراهم شود.

او تاکید کرد: نیاز به نوسازی یک نیاز فوری است و نمی‌توان بخش حمل‌ونقل که ارتباط مستقمی با تمام حوزه‌ها از جمله تولید و تجارت دارد را معطل تولید داخلی کرد. امروز بخشی از تولیدات کشور به دلیل مهیا نبودن بسترهای حمل ریلی، دچار رسوب شده است.

در همین رابطه