رادیو مجازی اتاق ایران - 29 آبان 1403

علی‌اصغر جمعه‌ای در نشست کارگروه توسعه صادرات اتاق سمنان

موانع تجارت خارجی باید با اجماع دستگاه‌های متولی رفع شود

رئیس اتاق سمنان می‌گوید: مشکلات موجود در حوزه‌های صادرات و واردات، یک مشکل کشوری است و برای رفع آنها باید همه دستگاه‌های متولی در حوزه تجارت به اجماع برسد و همکاری کنند.

22 آذر 1401
کد خبر : 54934
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق سمنان گفت: پیرو سفر هیئت تجاری اتاق سمنان به کشور عمان، ترجیحات تجاری طرفین مورد بررسی قرارگرفته است به‌طوری‌که شرکت‌های استان سمنان در نمایشگاه آگروفود عمان که در ماه جاری در مسقط برگزار می‌شود حضور پررنگی خواهند داشت.

علی‌اصغر جمعه‌ای در نشست کارگروه توسعه صادرات اتاق سمنان، مشکلات صادرات و واردات را یک مشکل کشوری دانست و تصریح کرد: موانع پیش‌روی صادرات و واردات باید با اجماع دستگاه‌های متولی به سرانجام برسد.

وی ادامه داد: مرکز پژوهش و مطالعاتی اقتصادی اتاق سمنان، مطالعاتی در خصوص حوزه حمل نقل انجام داده که در این گزارش مواردی نظیر فرسودگی ناوگان، عدم استانداردهای بین‌المللی جاده‌ای، خود مالکی و تولی گری چندین نهاد در لجستیک کشور موردتوجه قرارگرفته است و برون‌رفت از این مشکلات را ایجاد شرکت‌های ترکیبی حمل‌ونقل و به‌روزرسانی ترابری اعلام شده است.

حمید علوی، عضو هیات رئیسه اتاق سمنان نیز در این نشست گفت: باوجود مشکلات پیش‌رو در این مدت کوتاه نمی‌توانیم ناوگان کشور را از فرد محور به شرکت محور تبدیل کنیم.

وی ادامه داد: بزرگ‌ترین چالش در شبکه حمل‌ونقل، دریافت بار است و باوجود پیمایش بسیار خوب کامیون‌ها در کشور، متأسفانه بارگیری متناسب توسط شبکه ترابری انجام نمی‌شود.

عضو هیات رئیسه اتاق سمنان تصریح کرد: بخش ریلی هزینه‌ها حمل‌ونقل را با تراز سنجی و قیاس حمل‌ونقل جاده‌ای انجام می‌دهند باید در نظر داشته باشیم زمان رسیدن بار در ناوگان ریلی دو برابر ناوگان جاده‌ای است.

کرم زاده، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان نیز در این نشست گفت: در سیستم حمل‌ونقل باید گردشگری را در نظر بگیریم زیرا هر گردشگر و توریسم خارجی با خود ارزآوری را به همراه خواهد داشت.

وی هوشمند سازی حمل‌ونقل را یک ضرورت برشمرد و گفت: دیتا و اطلاعات می‌توانند ماشین‌های حمل‌ونقل را پویا نگاه‌دارند.

سعید ترکمان دهنوی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان سمنان در این نشست گفت: در شرایط تحریم اگر بتوانیم به‌عنوان سرباز اقتصادی صادراتی انجام بدهیم کاری بزرگ انجام داده‌ایم، صادرکنندگان برای بازگشت ارز حاصل صادرات مشکلات گوناگونی دارند که متأسفانه تاکنون کارگشایی نشده است.

وی ادامه داد: در استان سمنان بیش از ۳۵۰ میلیون دلار پتانسیل صادرات داریم و صادرکنندگان نیازمند قوانین بهنگام و به‌روز هستند؛ اما ایجاد قوانین و دستورالعمل‌های خلق‌الساعه در حوزه بازرگانی صادرکنندگان را دچار مشکلات عدیده کرده است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان سمنان تصریح کرد: ایجاد کلینیک‌های صادرات محور می‌تواند مشوق‌ها و تیم‌های عملیاتی را ایجاد نماید، توسعه این بخش باید با همراهی بانک‌ها و شبکه‌های ارتباطی باشد.

وی خطاب به تشنه دل، مدیرکل صمت استان سمنان گفت: در آئین‌نامه جدید سازمان توسعه تجارت مشوق‌های بسیار خوبی برای صادرکنندگان در نظر گرفته‌شده است این امکان باید از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت فراهم باشد تا این مشوق‌ها در راستای توسعه تجارت خارجی در اختیار شرکت‌های صادرکننده قرار بگیرد.

ترکمان گفت: این کارگروه تشکیل‌شده است تا صادرات کنندگان بتوانند مشکلات خود را بازگو نمایند و بتوانند ارزش‌افزوده مناسب برای استان و کشور به وجود بیاورند.

صادقی، معاون اقتصادی استانداری سمنان نیز در این نشست گفت: سفر هیئت تجاری بازرگانی، بازاریابی استان به عمان خروجی بسیار خوبی داشته تا آنجا که فعالان صنایع غذایی در نمایشگاه محصولات کشاورزی که در آذرماه سال جاری در مسقط برگزار می‌گردد مشارکت بالایی دارند.

وی گفت: سیستم حمل‌ونقل باید از «خود مالکی به شرکت مالکی» تبدیل شود تنها با این فرآیند است که می‌توانیم توسعه را در ترابری کشور ایجاد کنیم.

 معاون اقتصادی استانداری سمنان تصریح کرد: با پیگیری میراث استان سمنان عضو هیات مؤسس جاده ابریشم انتخاب شده است پس می‌توانیم با دیپلماسی متناسب در این حوزه بسیار تأثیرگذار باشیم.

وی ادامه داد: در مدیریت شبکه حمل‌ونقل باید مواردی همانند: مقررات زدایی، فرسودگی و به هنگام سازی ناوگان را مدنظر داشته باشیم.

موضوعات :
در همین رابطه