رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

نگاه بسته به اقتصاد، دلار را تا مرز ۴۰ هزار تومان رساند

رئیس مجمع عالی واردات خاطر نشان کرد: نگاه بسته به اقتصاد باعث شده تولید با چالش‌های جدی درگیر باشد و قیمت دلار تا مرز ۴۰ هزار تومان افزایش پیدا کند.

23 آذر 1401 - 09:53
کد خبر : 54967
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس مجمع عالی واردات معتقد است رویکرد موجود نسبت به اقتصاد زمینه رشد قیمت ارز را فراهم کرد است و تا زمانی که نگاه‌ها تغییر نکند، مشکل حل نخواهد شد. او تاکید می‌کند متناسب با شرایط لازم است افراد جدید با تفکرات سازنده وارد عرصه حاکمیت اقتصادی شوند.

علیرضا مناقبی، رئیس مجمع عالی واردات با بیان اینکه نوسان‌های نرخ ارز در نهایت باعث افزایش قیمت‌ها می‌شود، گفت: نرخ ارز در شرایط بی‌ثباتی قرار گرفته است و فکری برای آن نمی‌شود و این عدم ثبات مشکلات عدیده‌ای برای جامعه ایجاد کرده و کسی برای این معضل چاره‌ای نمی‌اندیشد.

وی با اشاره به لزوم تغییر دیدگاه‌ها در تفکر اقتصاد، خاطر نشان کرد: ادامه مسیر فعلی در نهایت به حل مسئله منجر نخواهد نشد و بیش از پیش نیاز به تغییر در دیدگاه‌ها احساس می‌شود و لازم است افراد جدید با تفکرات سازنده وارد عرصه حاکمیت اقتصادی شوند.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه نمی‌توان انتظار داشت در یک بازه زمانی کوتاه مدت شرایط اقتصاد بهبود پیدا کند، گفت: تفکری که در یک سال اخیر در ایران حاکم شده باعث شد نرخ دلار از 24 هزار 500 تومان به نزدیک 40 هزار تومان برسد.

مناقبی در پاسخ به این پرسش که چه میزان افزایش نرخ دلار در تولید تاثیر می‌گذارد؟ تصریح کرد: نگاه بسته به اقتصاد باعث شده تولید در ایران با چالش‌های جدی درگیر باشد؛ این نوع نگرش به مسائل اقتصادی و معیشتی کارساز نیست و نمی‌دانم چرا برای این شرایط فکری نمی‌کنند.

این فعال اقتصادی ادامه داد: در مسیری قدم گذاشتیم که انتهای خوبی نمی‌توان برای آن متصور شد و این نشان می‌دهد که مسیر درستی را انتخاب نکردیم و با سخن و حرف درمانی نمی‌توان مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را حل کرد. امروز روز عمل است و برای عملگرایی نیازمند ایجاد یک اجماع کلی میان حاکمیت و مردم هستیم و مسئولان کشور باید بدانند که تنها آنها نیستند که می‌دانند و می‌توانند مردم نیز در این میان باید ایفاگر نقش باشند.

رئیس مجمع عالی واردات با اشاره به کوچک شدن روزانه سبد خانوارها، گفت: یکی از دلایلی که باعث شده است حرکت اقتصادی درست انجام نشود سبد هزینه‌ای مردم سنگین و جیب آنها کوچک شده است به تبع چرخه ایستا می‌شود. آحاد مردم جیب آنها تحلیل رفته است زمانی‌که مصرف‌کننده‌ای نباشد تولید می‌خوابد و واردات انجام نمی‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که دولت اعلام می‌کند در یک سالی که دولت را در اختیار گرفته است روند صادرات رو به جلو رفته آیا این گفته را تایید می‌کنید؟ تصریح کرد: اگر صادرات رونق پیدا کرده است چرا کمبود ارز داریم؟ باید توجه داشت که جمعیت ایران در این بازه زمانی از 80 میلیون نفر به 100 میلیون نفر نرسیده است.

مناقبی تاکید کرد: صادرات از چه منظر افزایش پیدا کرده؛ از نظر ارزی، ریالی  یا وزنی بالا رفته است اگر از نظر ریالی بالا رفته باشد این نقیصه در اداره این مسیر است و این مسئله به کاهش ارزش پول ما باز می‌گردد. اگر از لحاظ وزنی حجم صادرات ما افزایش پیدا کرده باشد و پولی که در ازای آن دریافت کردیم بیشتر شد در آن شرایط می‌توان ادعا کرد روند صادرات ما رو به جلو بوده است.

وی با بیان اینکه زنجیره واردات، صادرات و تولید به یکدیگر متصل است، افزود: امروز در مسیر اقتصادی به غیر افرادی که به رانت و ارتباط‌های خاص مرتبط هستند سایر بدنه‌های اقتصادی از شرایط فعلی رضایت ندارند. امیدوارم که زودتر به این نتیجه برسند که شرایط باید اصلاح امور شود با این سیستم مدیریتی از نظر اقتصادی به جای خوبی نخواهیم رسید.

موضوعات :
در همین رابطه