رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

در نشست هیات تجاری تاجیکستان در اتاق بجنورد مطرح شد

تاجیکستان از سرمایه‌گذاری مشترک با ایران استقبال می‌کند

هیات تجاری تاجیکستان در جریان سفر دو روزه به استان خراسان شمالی، در دیدار با فعالان این استان اعلام کردند که از سرمایه گذاری مشترک با ایران استقبال می کنند و به دنبال توسعه روابط دوجانبه هستند.

09 آبان 1403 - 11:32
کد خبر : 71398
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بجنورد سفر دو روزه هیات تجاری تاجیکستان به استان را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: مصالح ساختمانی استان قابلیت صادرات به این کشور فارسی‌زبان را دارد و باید شرایط تسهیل شود.

عباس کاظمی با اعلام این مطلب اظهار کرد: تجار تاجیکی در سفر به خراسان شمالی از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های سرمایه‌گذاری در این استان بازدید کرده و از توسعه مراودات اقتصادی استقبال کردند.

وی افزود: اعزام و پذیرش هیات‌های تجاری از وظایف اتاق بازرگانی است و تلاش می‌شود تا با اجرای این برنامه‌ها، کار برای تجار، فعالان اقتصادی و بازرگانان تسهیل شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بجنورد با اشاره به ظرفیت‌های معدنی موجود در کشور تاجیکستان گفت: تاجران این استان می‌توانند نسبت به واردات مواد معدنی مورد نیاز از کشور تاجیکستان اقدام کرده و زمینه‌ساز توسعه باشند.

وی خاطرنشان کرد: هیات تاجیکی نیز در بازدید از واحدهای تولیدی و صنعتی استان، وجود واحدهای تولیدی مصالح ساختمانی را از ظرفیت‌های مهم برای توسعه روابط تجاری عنوان کرده و اعلام کردند که بخشی از نیازهایشان در این استان قابل تأمین است.

کاظمی تصریح کرد: صنعت ساختمان و تولید مصالح ساختمانی این استان زمینه مناسب برای گسترش مراودات تجاری با تاجیکستان است و این هیات در این زمینه از کیفیت محصولات تولیدی ما ابراز رضایت کردند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بجنورد افزود: ایران و تاجیکستان دارای زبان، دین و فرهنگ مشترک هستند و باید از این اشتراکات برای توسعه مراودات تجاری استفاده کرد.

استقبال تاجیکستان از سرمایه‌گذاری مشترک با ایران

معاون مالی اتاق بازرگانی و صنعت دوشنبه تاجیکستان نیز در این نشست گفت: پایتخت تاجیکستان دارای ظرفیت‌های اقتصادی و گردشگری زیادی است و مسئولان این شهر بر انجام سرمایه‌گذاری مشترک و متقابل با تجار ایرانی تأکید دارند.

موسی فضل‌الدین اظهار کرد: خوشبختانه وجود اشتراکات فرهنگی و زبان مشترک سبب شده تا زمینه‌ها برای توسعه مراودات تجاری و اقتصادی میان تاجیکستان و ایران افزایش یابد، در این زمینه تجار ما نیز راغب هستند از این فرصت‌ها بهره ببرند.

وی افزود: تاجیکستان معادن غنی و مناسب دارد که تجار خراسان شمالی می‌توانند برای واردات آن اقدام کرده و نیاز این استان را به مواد اولیه برطرف کنند.

معاون مالی اتاق بازرگانی و صنعت دوشنبه خاطرنشان کرد: این کشور همچنین تولیدکننده پنبه است و می‌تواند تأمین‌کننده نیاز خراسان شمالی به این محصول کشاورزی باشد.

وی با اشاره به بازدید این هیات تجاری از کارخانه‌های خراسان شمالی گفت: کشور تاجیکستان نیازمند محصولات مختلف صنعتی ازجمله صنعت ساختمان است که در این زمینه ظرفیت‌های خوبی در استان خراسان شمالی برای تولید وجود دارد.

فضل‌الدین ادامه داد: هیات تجاری تاجیک از توسعه روابط اقتصادی با استان خراسان شمالی استقبال کرده و خوشبختانه ظرفیت‌های خوبی برای افزایش مراودات اقتصادی وجود دارد.

افزایش ۳۳ درصدی صادرات ایران به تاجیکستان

نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و تاجیکستان نیز در نشست هیات تجاری تاجیکستان با فعالان اقتصادی خراسان شمالی در اتاق بجنورد، گفت: صادرات ایران به تاجیکستان در ۶ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۳ درصد افزایش یافته و روند صادرات کالاهای ایرانی به تاجیکستان در سال‌های اخیر افزایشی بوده است.

کاظم شیردل با بیان اینکه مردم تاجیکستان علاقه‌مند به استفاده از کالاهای ایرانی هستند افزود: خوشبختانه کالاهای ایرانی که به این کشور صادر شده، از کیفیت بسیار بالایی برخوردار و این امر باعث استقبال مردم تاجیکستان از کالای ایرانی شده است.

نائب رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان، زبان و دین را نقاط مشترک فرهنگی بین دو کشور دانست و خاطرنشان کرد: باید از این ظرفیت در راستای ارتباط فرهنگی و اقتصادی بیشتر استفاده کرد.

وی تصریح کرد: سال‌های اخیر فعالان اقتصادی هر دو کشور تبادلات زیادی داشته‌اند و ضرورت دارد تا این روند مثبت ادامه داشته باشد تا بیش از این ارتباطات تجاری رونق گیرد.

صادرات ۱۰۸ میلیون دلاری ایران به تاجیکستان

نائب رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان با بیان اینکه ۱۰۸ میلیون دلار کالا در 6 ماهه سال جاری از ایران به تاجیکستان صادر شد گفت: ۸۰ میلیون دلار معادل ۶۰ درصد از صادرات ایران به تاجیکستان از خراسان رضوی، شمالی و جنوبی انجام شد.

وی تصریح کرد: ارتباط بین ایران و تاجیکستان در دولت سیزدهم بهبود یافت و علاوه بر عقد تفاهم‌نامه‌هایی، ارتباط بیشتری نیز بین فعالان اقتصادی ۲ کشور برقرار شد.

وی خاطرنشان کرد: بیشتر محصولات صادراتی ایران به تاجیکستان شامل محصولات فراوری و صنایع تبدیلی ازجمله رب گوجه‌فرنگی و انواع پلاستیک را شامل می‌شود که این کالاها به دلیل کیفیت بالا از استقبال بسیار خوبی نیز برخوردار است.

شیردل در خصوص واردات محصولات کشور تاجیکستان به ایران گفت: تاجیکستان دومین کشور تولیدکننده پنبه در جهان و کیفیت پنبه این کشور مناسب است و پنبه مهم‌ترین محصولی است که از این کشور وارد ایران می‌شود.

نائب رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان بر ماندگاری بازار تاجیکستان تأکید کرد و افزود: با توجه به اینکه این کشور از محصولات و کالاهای ایران استقبال خوبی دارد باید تلاش کنیم تا با افزایش کیفیت ماندگاری بازار بیشتر شود.

وی گفت: استان خراسان شمالی ظرفیت و پتانسیل بسیار بالایی برای ارتباط هر چه بیشتر با تاجیکستان دارد که در سفر هیات فعالان اقتصادی تلاش کرده‌ایم تا آنان را با این ظرفیت آشنا کرد.

در همین رابطه