رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

در نشست شورای گفت‌وگوی استان زنجان مطرح شد

ساماندهی گنبد سلطانیه به اقتصاد زنجان کمک می‌کند

در نشست شورای گفت‌وگوی استان زنجان که با محوریت بررسی ظرفیت‌های گردشگری استان برگزار شد، بر لزوم تسهیل سرمایه‌گذاری در استان و توجه به ساماندهی گنبد سلطانیه زنجان تأکید شد.

19 آبان 1403 - 12:22
کد خبر : 71496
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

هشتادوهشتمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، با حضور استاندار، احد عظیم‌زاده رئیس ‌کمیسیون گردشگری اتاق ایران، جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی و فعالان اقتصادی به‌ویژه حوزه گردشگری استان زنجان با محوریت بررسی مسائل و مشکلات حوزه گردشگری برگزار شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان با اشاره به اینکه کمیسیون‌های تخصصی، نقش بازوهای فنی و کارشناسی را در اتاق‌های بازرگانی ایفا می‌کنند، گفت: کانون بخش خصوصی زنجآن‌همواره درصدد شناسایی ظرفیت‌های بالقوه اقتصادی استان و تشکیل ‌کمیسیون‌های تخصصی مرتبط با جذب اعضای فعال و صاحب‌نظر است که برنامه‌ها، اهداف و مطالبات خود را با همفکری و خرد جمعی به‌ویژه با همکاری کمیسیون‌های متناظر در سطح کشور دنبال کنند.

صمد یوسفی‌اصل افزود: تشکیل کمیسیون گردشگری به‌عنوان یکی از برنامه‌های کلیدی اتاق زنجان، مدت‌ها در دستور کار بود که بالاخره امروز محقق شد تا بتواند با همکاری با تشکل‌های گردشگری دیگر استان و حتی سایر اتاق‌های سراسر کشور، شرایط بررسی و تحلیل تجارب و رویکردهای موفق و ناموفق در حوزه گردشگری را ایجاد کند.

وی با بیان این‌که کمیسیون‌های تخصصی اتاق‌ بازرگانی جهت پیشبرد اهداف و تحقق برنامه‌هایشان نیاز دارند با کمیسیون‌های متناظر ملی، پیوسته در ارتباط باشند، گفت: به جهت اهمیت مبحث گردشگری در استان تلاش کردیم در این شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی از حضور افراد باتجربه و صاحب‌نظر استان و کشور نیز بهره‌مند شویم.

محسن افشارچی، استاندار زنجان نیز با بیان اینکه اگر موفقیتی در دوره مسئولیت خود در سمت استانداری داشته است به خاطر همراهی بخش خصوصی بوده است، اظهار کرد: از روز نخست که این سمت را پذیرفتم معتقد بودم که اگر نتوان تولید ناخالص ملی را افزایش داد موفقیتی کسب نخواهد شد.

استاندار زنجان با تأکید بر اینکه بخش خصوصی را در اولویت کار خود قرار داده و تسهیلگری و کارگشایی را برای آنها در پیش گرفته است، افزود: در حال حاضر استان برای انجام کار به ۸.۵ همت اعتبار نیاز دارد که تأمین آن جز با همراهی بخش خصوصی میسر نیست.

وی با تأکید بر اینکه با همگرایی به وجود آمده در استان، اموری که تحویل خواهم داد متفاوت‌تر از اموری است که تحویل گرفتم، گفت: بر اساس آمارهای کشوری، نرخ بیکاری در استان ۶.۵ و نرخ مشارکت اقتصادی ۵۲.۵ درصد است که ۱۰ درصد از میانگین کشوری بالاتر است.

افشارچی به نزدیک شدن متوسط درآمد خانوارهای زنجانی به متوسط کشوری اشاره و تأکید کرد: برابری کردن متوسط درآمد خانوارهای زنجانی با متوسط کشوری که با درآمد خانوارهای تهران مقایسه می‌شود مایه خرسندی است.

استاندار زنجآن‌همگرا نبودن ساختار حکومتی در کشور را یادآور شد و گفت: در این کشور هر کس حرف خود را زده و آن‌گونه که می‌اندیشد عمل می‌کند.

وی با تشریح نمونه‌های ناموفق در جذب سرمایه‌گذار در استان گفت: نهادهای تصمیم‌گیر در این مورد هم باید پاسخگوی نهادهای بالادستی باشند ازاین‌رو معمولاً نمی‌توانند بر اساس آینده‌نگری اقدام کنند.

استاندار زنجان کار خاص کمیسیون گردشگری اتاق ایران را برقراری ارتباط با دولت و کاهش هزینه‌های جذب سرمایه‌گذاری اعلام کرد.

وی تأکید کرد: اگر بتوان امور گنبد سلطانیه را ساماندهی کرد همین گنبد تاریخی توان چرخاندن اقتصاد استان را خواهد داشت.

احد عظیم‌زاده، رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران نیز با تأکید بر اینکه برای توسعه نباید منتظر دیگران بود، اظهار کرد: برای توسعه گنبد سلطانیه ابتدا باید خود زنجانی‌ها سرمایه‌گذاری کنند و اگر موفق به جذب سرمایه‌گذار از خارج استان شدید بیانگر هنر مدیریتی شما است.

وی با بیان اینکه ایران یک سلطانیه بیشتر ندارد و برای احیای آن نباید از بودجه دولتی غفلت شود، ادامه داد: باید متوجه بود که کار ساختمانی با ترمیم متفاوت است و بودجه آن‌هم چندین برابر است ضمن اینکه وضعیت فعلی این گنبد قابل‌قبول نیست.

عظیم‌زاده با بیان اینکه قبلاً اعلام کرده است که در صورت معرفی پروژه در استان‌های دیگر می‌تواند مبلغی در آن هزینه کند، افزود: گنبد سلطانیه با این مبالغ راه نمی‌افتد و نیاز به هزینه‌کرد بسیار بیشتری دارد.

وی سپردن کار اقتصاد کشور به بخش خصوصی ازجمله حوزه گردشگری را اصل دانست و گفت: دولت نباید کار اقتصادی انجام دهد، چراکه کار دولت سیاست‌گذاری است.

عظیم‌زاده فراهم کردن زیرساخت‌های موردنیاز برای گردشگری را مهم برشمرد و ادامه داد: باید در حوزه زیرساخت‌ها ازجمله ایرلاین، جاده، اتوبوس، هتل اقداماتی انجام شود؛ چراکه بر فرض که به‌زودی مشکلات حل و ما موفق به جذب گردشگر شویم یا جاده، ایرلاین و هتل‌های که قابلیت پذیرش گردشگر را داشته باشد، داریم.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران با ابراز علاقه برای سرمایه‌گذاری در بخش موردعلاقه خود در استان زنجان گفت: اگر به فکر گردشگری هستید باید زیرساخت‌ها را آماده کنید و در این راه از همه ظرفیت‌ها ازجمله نمایندگان مجلس استفاده کنید.

وی با بی‌نظیر دانستن گنبد سلطانیه به‌عنوان یک بنای تاریخی تأکید کرد و گفت: احیای آن نیازمند پول کلان است ولی خب اگر موفق شویم می‌تواند آبروی استان و کشور باشد.

موضوعات :
در همین رابطه