رادیو مجازی اتاق ایران - 2 بهمن 1403

در حاشیه کنفرانس تغییرات آب‌وهوایی سازمان ملل (کاپ)

هیات اعزامی اتاق ایران به کاپ ۲۹ با کاردار ایران در جمهوری آذربایجان دیدار کرد

در جریان برگزاری کاپ ۲۹ در جمهوری آذربایجان، سفارت ایران در باکو میزبان هیات اعزامی اتاق ایران بود و نمایندگان بخش خصوصی در این دیدار خواستار حمایت وزارت امور خارجه برای حضور بخش خصوصی در مجامع بین‌المللی شدند.

27 آبان 1403 - 09:02
کد خبر : 71623
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رضا پدیدار، سرپرست هیات اعزامی به کاپ ۲۹ ضمن گلایه از بی‌توجهی به کاهش مستمر نقش بخش خصوصی در مدیریت اقتصاد کشور، گفت: یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که منجر به کاهش نقش‌آفرینی بخش خصوصی در صحنه اقتصاد کشور شده حضور پررنگ شرکت‌های خصولتی در اجرای پروژه‌های کلان کشور است و تداوم این فرایند انگیزه نقش‌آفرینی برای توسعه کشور را از فعالان اقتصادی گرفته است.

پدیدار ادامه داد: خواسته واضح ما از وزارت امور خارجه حمایت از حضور و همراهی بخش خصوصی در مجامع بین‌المللی خصوصاً اجلاس‌های مرتبط با محیط‌زیست و توسعه پایدار است. چراکه حضور بخش خصوصی در کنفرانس‌های بین‌المللی و نه‌تنها الزام تشریفات نهادهای رسمی دولتی را ندارد بلکه به‌واسطه نبود محدودیت نهادهای دولتی به‌سرعت از تجربیات دنیا بهره‌مند خواهد شد.

رئیس کمیسیون استاندارد، محیط‌زیست، توسعه پایدار و آب اتاق ایران تأکید کرد: امروزه همه برنامه‌های جهانی خصوصاً کاپ ۲۹ برای کاهش کربن و حفظ محیط‌زیست بر حمایت از شرکت‌های کوچک و متوسط و البته دانش‌بنیان تمرکز شده است. انتظار داریم با حمایتی که دستگاه دیپلماسی از این بخش بزرگ اقتصاد خواهد کرد شرایط برای ایجاد تعامل بیشتر و استفاده از تجربیات روز جهانی تسهیل شده و بخش خصوصی نیز بتواند در مسیر فرهنگ‌سازی برای کاهش رد پای کربن سهم خود را ایفا کند.

در ادامه سید جعفر آقایی، کاردار ایران در جمهوری آذربایجان با بیان اینکه دولت چهاردهم توسعه تجارت و بازرگانی را در صدر برنامه‌های سفارت‌خانه‌های خود قرار داده است، پیشنهاد تشکیل سرای تجاری ایرانیان در باکو را مطرح کرد و گفت: اتاق ایران برای روابط تجاری پیگیر تشکیل اتاق مشترک در جمهوری آذربایجان باشد.

به اعتقاد آقایی، مهم‌ترین گام برای تعمیق روابط میان دو کشور، تسهیل تجارت به‌خصوص میان بخش‌های خصوصی است.

در پایان جلسه مقرر شد تا بعد از بازگشت هیات اعزامی بخش خصوصی، وزارت امور خارجه مقدمات دیدار با معاون دیپلماسی وزارت امور خارجه با اعضای اتاق ایران را فراهم آورده و کارگروه مشترک COP به منظور برنامه‌ریزی بهتر برای کنفرانس های آتی و هم افزایی فی مابین بخش خصوصی و وزارت خارجه در راستای تسهیل حضور بخش خصوصی در مجامع بین المللی ایجاد شود.

همچنین مقرر شد تا گزارش دستاوردها و نتایج مثبت حضور بخش خصوصی در این کنفرانس توسط سفارت ایران در جمهوری آذربایجان به وزارت امور خارجه اطلاع رسانی شود.

در همین رابطه