مبلاد با سعادت امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) مبارک باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 24 دی 1403

با ورود دادستان‌های آمریکایی

انحصار گوگل در بازار مرورگرها شکسته می‌شود؟

رأی یک قاضی فدرال در آمریکا مبنی بر انحصار غیرقانونی گوگل در بازار مرورگرها، پای دادستان‌های آمریکایی به این ماجرا و تلاش برای شکستن انحصار گوگل باز کرده است؛ آیا آنها موفق می‌شوند؟

04 آذر 1403 - 10:55
کد خبر : 71778
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

دادستانان آمریکایی پس‌ازآنکه یک قاضی فدرال رأی داد که گوگل انحصاری غیرقانونی در بازار مرورگرها ایجاد کرده است، به دنبال بازگرداندن رقابت به این بازار هستند. در حال حاضر مرورگر کروم شرکت گوگل دوسوم بازار مرورگرها را در دست دارد.

پیشنهادهایی که در سند ۲۳ صفحه‌ای منتشرشده به‌وسیله وزارت دادگستری آمریکا در این هفته اعلام شده است، ازجمله جدا شدن کروم از گوگل و فروختن آن و در اختیار قرار دادن داده‌های جستجوی آن به رقبا و نیز جلوگیری از سیستم‌عامل اندروید در ایجاد ترجیح برای موتور جستجوی گوگل است. به اجرا درآمدن این پیشنهادها کسب‌وکار شرکت گوگل را به‌طور ریشه‌ای دگرگون خواهد کرد، البته با توجه به روند کند نظام قانونی احتمالاً تا سال ۲۰۲۶ تغییر عمده‌ای در گوگل به وجود نخواهد آمد.

دادستانان خواستار فروش کروم و جدایی آن از گوگل هستند، هرچند که معلوم نیست چه کسی کروم را خواهد خرید و این فرآیند چگونه انجام خواهد شد.

وزارت دادگستری آمریکا فعلاً خواستار فروش سیستم‌عامل ندروید به‌وسیله گوگل نشده است و صرفاً از گوگل خواسته است که این سیستم‌عامل برای تلفن‌های هوشمند را هم تنوع بخشد. این وزارت از گوگل خواسته است در سری تلفن‌های هوشمندی تولیدی‌اش به نام «پیکسل» دیگر موتور جستجوی گوگل را به پیش‌فرض (دیفالت) درنیاورد.

کنت واکر، مدیر ارشد حقوقی شرکت گوگل در پاسخ این درخواست‌های وزارت دادگستری آمریکا گفت که راهکارهای پیشنهادی امنیت و حریم خصوصی آمریکاییان را به خطر می‌اندازد و همچنین سرمایه‌گذاری این شرکت در هوش مصنوعی را می‌دهد.

او در بیانیه‌ای که در وب‌سایت این شرکت منتشر شد، گفت: «رویکرد وزارت دادگستری منجر به تعرض بی‌سابقه‌ای از سوی دولت می‌شود که به مصرف‌کنندگان، توسعه‌دهندگان و کسب‌وکارهای کوچک آمریکایی آسیب می‌رساند و رهبری اقتصادی و فناوری جهانی آمریکا را دقیقاً در لحظه‌ای که بیشترین ضرورت را دارد، به خطر می‌اندازد».

طعنه‌آمیز این است که این حکم قاضی آمریکایی درباره «پرداخت‌های غیررقابتی» که گوگل آنها را «هزینه‌های کسب ترافیک» می‌نامد، بالقوه می‌تواند درمجموع برای این شرکت سودآور باشد. این هزینه‌ها در ۹ ماه اول سال ۲۰۲۴ به ۴۰ میلیارد دلار بالغ شده‌اند. خارج شدن این بخش کسب‌وکار گوگل از صحنه به‌طور فوری حاشیه سود کلی این شرکت را بیشتر می‌کند.

اما مالکیت مرورگر کروم، محبوب‌ترین مرورگر اینترنت به تقویت کسب‌وکار آگهی‌های اینترنتی گوگل که مهم‌ترین منبع درآمد این شرکت است، کمک می‌کند. گوگل همچنین از طریق مرورگر کروم بسیاری از مصرف‌کنندگان را با محصول اصلی هوش مصنوعی‌اش یعنی «جمینی» Gemini) )  آشنا کرده است. جمینی در حال حاضر نتایج جستجوهای کاربران در موتور جستجوی گوگل را در بالای صفحه اول خلاصه می‌کند و ممکن است درنهایت کاربران را در حین پرسه‌زنی در وب دنبال کند.

اما عملی کردن فروش مرورگر کروم به این سادگی‌ها نیست. اغلب شرکت‌هایی که توان مالی وارد شدن به چنین معامله‌ای را دارند، مانند شرکت آمازون خودشان در معرض تحقیقات ضد انحصار وزارت دادگستری آمریکا هستند.

گوگل می‌گوید از این حکم استیناف خواهد خواست و هنوز روشن نیست که دولت آینده ترامپ چه برخوردی با این پرونده خواهد کرد.

منبع: ای‌بی‌سی نیوز

موضوعات :
در همین رابطه