رادیو مجازی اتاق ایران - 8 اردیبهشت 1403

ابوالفضل خاکی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران خبر داد

تشکیل اتاق‌های منطقه‌ای برای ایجاد توزان در توسعه

ابوالفضل خاکی رئیس اتاق قم گفت: اعضای اتاق‌های شهرستان‌ها با ایجاد اتاق‌های منطقه‌ای تجربیات خود را در کنار هم قرار می‌دهند تا در ایجاد توازن منطقه‌ای اثرگذارتر باشند.

08 اسفند 1395
کد خبر : 7226
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
ابوالفضل خاکی رئیس اتاق قم گفت: اعضای اتاق‌های شهرستان‌ها با ایجاد اتاق‌های منطقه‌ای تجربیات خود را در کنار هم قرار می‌دهند تا در ایجاد توازن منطقه‌ای اثرگذارتر باشند.

ابوالفضل خاکی، رئیس اتاق قم -عکس: محمد علیمهدی

ابوالفضل خاکی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم با اشاره به برنامه‌ریزی اتاق ایران برای راه‌اندازی اتاق‌های منطقه‌ای متشکل از اتاق‌های استان‌هایی که همجواری جغرافیایی، فرهنگی، زیرساختی و زیست‌محیطی دارند، گفت: ایجاد اتاق‌های منطقه‌ای نه تنها در توسعه استان‌های همان منطقه اثرگذار است،‌ بلکه با توجه به کاهش تمرکز دولت و پایتخت بر تدوین برنامه‌های استان‌ها،‌ می‌تواند به طور کلی به توسعه همه‌جانبه کشور بینجامد.

رئیس اتاق قم بابیان اینکه اعضای اتاق‌های شهرستان‌ها با همگرایی بیشتر در اتاق‌های منطقه‌ای، تجربیات خود را در اختیار اعضای سایر استان‌ها قرار می‌دهند،‌ به تشریح بیشتر تدوین اسناد توسعه‌ای استان‌ها در اتاق های منطقه‌ای پرداخت و افزود: در برنامه‌ریزی منطقه‌ای، با توجه به اینکه برنامه‌ریزان به ویژگی‌های اقلیمی و اقتصادی آن منطقه آشنایی دارند،‌ قطعا در تدوین برنامه‌های عملیاتی و نزدیک به اجرا تلاش بیشتری خواهند داشت.

وی با ارائه این پیشنهاد که برنامه‌ریزان استان‌های هر منطقه می‌بایست نظرات خود را با سایر همتایان‌شان در مناطق دیگر مطابقت دهند که توسعه مناطق همگونی بیشتری داشته باشد، تصریح کرد: کشورهای موفق در حوزه تولید و صادرات با استفاده از همین روش توانسته‌اند توسعه را از سطوح منطقه‌ای به سراسری گسترش دهند. به عنوان نمونه کشور آلمان که با استفاده از سیاست توسعه ایالتی توانست علاوه بر توسعه جداگانه هر ایالت‌ها، کل این کشور را به یک کشور توسعه‌یافته تبدیل کند.

خاکی یکی دیگر از مزایای ایجاد اتاق‌های منطقه‌ای را تشکیل هلدینگ‌های تولید و صادرات موفق در هر منطقه عنوان و بیان کرد: توسعه منطقه‌ای سبب می‌شود تا اگر یکی از استان‌های آن منطقه در تولید و استانی دیگر در صادرات موفق باشد، با نزدیک شدن به هم و ایجاد هلدینگ تولید و صادرات، هزینه‌های صادرات را کاهش داده و به حجم تولیدات کالاهای آن منطقه بیفزایند.

وی ادامه داد: در حال حاضر با توجه به رقابت گسترده کشورها در افزایش صادرات، دیگر تولید به صورت شرکت‌های متعدد و کوچک، مقرون به صرفه صادراتی نیست؛ بلکه این شرکت‌های کوچک استانی باید با نزدیک شدن به یکدیگر و ارتقای استانداردهای تولید، هلدینگ‌های بزرگ ایجاد کنند تا بتوانند در بازار رقابت جهانی باقی بمانند. نظیر همان کاری که کره جنوبی با راه‌اندازی دو شرکت بزرگ تولید کالاهای الکترونیکی که مجموعه‌ای از صدها شرکت تولیدی پراکنده است، انجام داد و توانست خود را به عنوان قطب تولید کالای الکترونیک به عنوان صنعت مادر حال حاضر دنیا مطرح کند.

رئیس اتاق قم این اتاق را مرکز پایلوت اجرای طرح تشکیل اتاق‌های منطقه‌ای ذکر کرد و یادآور شد: در این طرح سه موضوع اصلی نزدیک شدن اتاق‌های استان‌های عضو هر منطقه، شناسایی نقاط ضعف و قوت استا‌ن‌های همجوار در تولید و همپوشانی آنها با استفاده از توانایی‌های یکدیگر و کاهش وابستگی برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی اتاق‌های استانی به مرکز مد نظر است که در صورت کلید خوردن طرح، موانع و مشکلات اجرایی به مرور مرتفع خواهد شد.

موضوعات :
در همین رابطه