مهمترین رویدادهای اتاق ایران در هفته‌ اول دی‌ماه

پرونده خبری اتاق ایران آنلاین برای سند آمایش سرزمین - 14

آمایش سرزمین بر پایه طرح تقسیم کار ملی اتاق ایران اجرایی شود

نایب‌رئیس اتاق ایران معتقد است برای تحقق توسعه باید به آمایش صنعتی، کشاورزی و گردشگری توجه کرد و برای رسیدن به نتیجه مطلوب، این طرح باید از استان‌ها آغاز شود.

سارا ترابی

خبرنگار
03 دی 1403 - 08:57
کد خبر : 72472
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

آمایش سرزمین، شناسایی ظرفیت‌ها و توانمندی‌هایی که در هر منطقه و استان کشور وجود دارد این امکان را به برنامه‌ریزان می‌دهد تا بر اساس داشته‌ها، مسیر توسعه کشور را طراحی کنند. در این ارتباط، نایب‌رئیس اتاق ایران معتقد است: طرح تقسیم کار ملی که در دوره هشتم هیات نمایندگان اتاق ایران کلید خورد، برشی موفق از طرح آمایش سرزمین در حوزه‌های صنعت، کشاورزی و گردشگری بود که متأسفانه به فراموشی سپرده شد.

حسین پیرموذن در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین، تصریح کرد: در دوره هشتم هیات نمایندگان اتاق ایران، معتقد بودیم که آمایش صنعتی، کشاورزی و گردشگری برای رسیدن به نتیجه درست، باید از استان‌های شروع شود، بنابراین ضمن طراحی این طرح، بودجه‌ای هم به اتاق‌های هر استان، تخصیص دادیم.

او ادامه داد: در دوران ریاست جمهوری آقای احمدی‌نژاد بر اساس همان طرحی که تدوین شده بود، عمل شد و هر استان با توجه به توانمندی که داشت مورد برنامه‌ریزی قرار گرفت. برای مثال استان اردبیل چون یک استان بر پایه ظرفیت‌های کشاورزی و گردشگری است، روی همین نقاط قوت خود تمرکز کرد و توسعه صنایع فرآوری محصولات کشاورزی و مباحث گردشگری را به ویژه در شهر سرعین، مشکین‌شهر، منطقه هیر و ... در دستور کار قرار داد.

نایب‌رئیس اتاق ایران خاطرنشان کرد: ظرفیت‌شناسی‌ها صورت گرفت تا بتوانیم به اهداف تعیین شده در برنامه‌های بالادستی برسیم. امروز برای تحقق رشد 8 درصدی اقتصاد که در برنامه هفتم توسعه دیده شده باید تقسیم کار ملی را به جد دنبال کنیم. البته بعد از دوره هشتم هیات نمایندگان اتاق ایران و بعد از دوره ریاست جمهوری آقای روحانی، موضوع آمایش سرزمین به فراموشی سپرده شد.

این فعال اقتصادی با نگاهی به وضعیت اقتصادی حاکم بر کشور، گفت: با این کسری و ناترازی انرژی و مالی که دامن اقتصاد ایران را گرفته است، با این افزایش نرخ ارز و وضعیت نامطلوب سایر شاخص‌های اقتصادی، دیگر فرصتی برای تکرار اشتباه‌های قبلی را نداریم و باید بهترین روش را برای رسیدن به بهترین نتیجه انتخاب کنیم.

او ادامه داد: اگر آمایش صنعتی انجام شود و به اجرا درآید همه این مشکلات برطرف می‌شود. از طرفی اتخاذ تصمیمات آنی بیشترین آسیب را به اقتصاد ایران وارد می‌کند. حال که در شرایطی قرار گرفتیم که نه وزارت صنعت، معدن و تجارت و نه دیگر دستگاه‌های اجرایی درگیر آمایش سرزمین نمی‌شوند، پس ضرورت دارد اتاق ایران مجدد مصوبات دوره هشتم هیات نمایندگان را در دستورکار خود و اتاق‌های سراسر کشور قرار دهد و کار را کلید بزند.

بر اساس اظهارات نایب‌رئیس اتاق ایران، آمایش سرزمین در سه محور صنعتی، کشاورزی و گردشگری، از قبل انجام شده، فقط باید اتاق‌ها با همکاری استانداران نسبت به سرمایه‌گذاری، ایجاد فرصت سرمایه‌گذاری و ارائه مجوزها بر اساس نیازهایی که در هر استان شناسایی شده است، اقدام کنند.

در همین رابطه