مرور اخبار اتاق ایران در هفته‌‌ای که گذشت

ارائه تحلیل و راهکارهای مهم به پزشکیان در پی تجربه راه‌اندازی سامانه ارز تجاری؛

محمد لاهوتی: رانت و فساد ارزی در صورت اجرای درست و دقیق سیاست‌های دولت چهاردهم کاهش پیدا می‌کند

رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران تاکید کرد: با افزایش نرخ ارز حتما باید مواردی نظیر محاسبه عوارض گمرکی در صادرات، محاسبه نرخ تعرفه وارداتی و محاسبه پایه‌های صادراتی بازنگری شده و متناسب با افزایش نرخ ارز تعدیل شوند.

11 دی 1403 - 21:11
کد خبر : 72668
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران تاکید کرد: با افزایش نرخ ارز حتما باید مواردی نظیر محاسبه عوارض گمرکی در صادرات، محاسبه نرخ تعرفه وارداتی و محاسبه پایه‌های صادراتی بازنگری شده و متناسب با افزایش نرخ ارز تعدیل شوند.

محمد لاهوتی و ابوالفضل روغنی در نشست هیات رئیسه، مسئولان و جمعی از اعضای اتاق ایران با رئیس جمهوری

به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران آنلاین، محمد لاهوتی، روز سه‌شنبه 11 دی ماه 1403 در دیدار اعضای هیات رئیسه اتاق ایران، دبیرکل اتاق ایران، جمعی از روسای اتاق‌های استانی و کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران و مشاور رییس اتاق ایران با مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری که در محل نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد، گفت: تقویت ارزش پول ملی از دغدغه‌هایی است که به طور مستقیم با سفره مردم سروکار دارد.

رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: برای حفظ ارزش پول ملی، چاره‌ای جز درآمد بیشتر ارزی، و برای درآمد ارزی هم چاره‌ای جز افزایش صادرات نداریم.

او در اعلام نظر درباره سامانه ارز تجاری که به تازگی راه‌اندازی شده است، گفت: با اعمال سیاست‌های بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و حمایت‌هایی که وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص کاهش تعدد نرخ ارز و حذف رانت‌هایی که وجود داشت، امیدواری برای شفافیت در سامانه ارز تجاری ایجاد شده است.

محمد لاهوتی خاطرنشان کرد: تعدد نرخ ارز و همچنین نرخ‌های دستوری باعث ایجاد رانت و فساد شده بود که با همت دولت چهاردهم و در صورت اجرای درست و دقیق سیاست‌های این دولت، کاهش پیدا می‌کند.

رییس کنفدراسیون صادرات ایران یادآور شد: اتاق ایران از سال 97 به دنبال برداشته شدن سقف قیمت دستوری سامانه نیما بود که بالاخره به همت دولت چهاردهم این خواسته در حال تحقق است.

او با ابراز امیدواری نسبت به اینکه در ادامه روند فعالیت سامانه ارز تجاری نیز موضوع به گونه‌ای ادامه پیدا کند که به هدف مهم حفظ ارزش پول ملی با افزایش تولید و صادرات دست پیدا کنیم؛ گفت: این نیازمند یک سری تدابیر است تا در پی فعالیت سامانه ارز تجاری، تولید با مشکل مواجه نشود و این روند قابلیت اجرایی بیشتری پیدا کند.

رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران پیش‌بینی کرد: هر چند ممکن است نقدینگی در بانک‌ها با مشکل مواجه شود؛ اما انتظار داریم نظام بانکی کشور آمادگی و تاب‌آوری لازم را در خود ایجاد کند تا در حوزه تامین مالی بنگاه‌ها بتواند حمایت بیشتری صورت دهد.

لاهوتی تاکید کرد: برای رسیدن به نرخ واقعی ارز کالاهای اساسی و ارز تجاری، شاید لازم باشد دولت نگاهی به بازار غیررسمی بیندازد تا بتواند تدابیر لازمک را جهت نزدیک شدن این دو نرخ بیندیشد.

رییس کنفدراسیون صادرات ایران تاکید کرد: با افزایش نرخ ارز حتما باید مواردی نظیر محاسبه عوارض گمرکی در صادرات، محاسبه نرخ تعرفه وارداتی و محاسبه پایه‌های صادراتی بازنگری شده و متناسب با افزایش نرخ ارز تعدیل شوند تا این راهکارها بتوانند به عنوان راهکار کمکی به دولت در بحث کنترل تورم، عمل کنند.

او افزود: نکته دیگری که می‌تواند سیاست جدید دولت را تقویت کند، حمایت صندوق توسعه ملی از واردات ماشین‌آلات و ارتقای خطوط تولیدی است؛ مشروط بر اینکه استراتژی هجینگ (Hedging) در صندوق توسعه ملی انجام شود تا نگرانی بازپرداخت تسهیلات صندوق به حداقل برسد و از این طریق بتوان برای افزایش تولید بهره برد.

رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در پایان ابراز امیدواری کرد که با افزایش عمق ارزآوری در سامانه ارز تجاری، نرخ‌ها را به هم نزدیک کنیم تا به نرخ واقعی برسیم.

در همین رابطه