رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرج گفت: ناترازی انرژی و قطعیهای مکرر گاز و برق خسارتهای جدی به تولید و سرمایهگذاریهای اقتصادی وارد کرده و اعتماد عمومی را بهویژه در میان فعالان بخش خصوصی کاهش داده است.
پرهام رضایی در صد و چهاردهمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز افزود: این قطعیها و خسارت ناشی از آن برای هر صنعتی متغیر است. صنایع غذایی به دلیل فسادپذیری مواد اولیه آسیبهای جدی دیدهاند، در صنعت سیمان و فولاد هم خاموشیها و پایین آمدن راندمان تولید در این بخش بر افزایش قیمت تولیدات مربوطه و صعودی شدن قیمت مسکن تأثیر گذاشته است و انحصاری بودن توزیع انرژی و راندمان پایین نیروگاهها از عوامل اصلی بروز این مشکل به شمار میروند.
وی ادامه داد: بر اساس ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار، در زمینه جبران لطمات ناشی از قطعی انرژی در صنایع، تکالیفی بر عهده دولت است که هیچکدام را اجرایی نکرده و دلیل آن را کسری بودجه عنوان میکند؛ درحالیکه تخصیص بودجه برای اجرای قانون هم به عهده خود دولت است، در این راستا مرکز بهبود کسبوکار برای بررسی و محاسبه ضمنی میزان خسارات عدم اجرای این ماده و بررسی راهکارها و پیشنهادات اجرای آن، تهیه گزارشی کارشناسی شده را در دستور کار قرار داده و بر اساس آن از تشکلها و اتاقهای استانی نظرسنجی نموده که از مهمترین پیشنهادات مطرح شده از سوی فعالان اقتصادی در این رابطه تهاتر خسارات وارده با بدهیهای مالیاتی و یا بیمهای بخش خصوصی از سوی دولت است.
رضایی عنوان کرد: مواردی نیز در زمینه ضرورت تسهیل سرمایهگذاری بخش خصوصی برای تولید انرژی خورشیدی و تخصیص زمین و واگذاری تسهیلات آن، تقویت زیرساختهای صنعت برق، انتقال فناوریهای نوین، معرفی بورس انرژی به صنایع و ایجاد مشوق برای فعالیت شرکتهای دانشبنیان در این حوزه بهعنوان راهکارهای پیشنهادی به دولت بهمنظور جبران خسارات ناشی از قطعی برق صنایع مطرح است
تداوم همکاری بخش خصوصی و استانداری البرز
رضایی افزود: ابقای استاندار در البرز، گواه تجارب و عملکرد ارزنده او در ارائه خدمات گسترده به مردم انقلابی، فرهیخته و فهیم استان در سالهای اخیر است و امیدواریم با درایت و هدایت ایشان در آینده نیز فرصتهای جدید در پیشرفت و توسعه اقتصادی در استان البرز فراهم شود.
رئیس اتاق کرج در ادامه با گرامیداشت دوازدهمین سالروز تأسیس شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز، گفت: بهیقین بازدهی و نتایج جلسات شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی البرز و تصمیمات اتخاذی آن در قالب مصوبات استانی و ملی بر بهبود محیط کسبوکار در فعالیتهای اقتصادی بخش خصوصی استان و افزایش حجم سرمایهگذاری و سطح اشتغال در این حوزه تأثیر ویژهای داشته است و امیدواریم نتایج مطلوب و سازنده آن بیش از گذشته ادامه یابد.
حمایت بخش خصوصی از بررسی مجدد لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام
رضایی در ادامه به برگزاری نشست هیات اتاق کرج با هیات ترکیهای در خصوص بررسی همکاری در زمینه برگزاری همایش و نمایشگاه حلال در ایران اشاره کرد و افزود: به دنبال این نشست آقای رضوی، عضو هیات نمایندگان و آقای غلامی دبیر کل اتاق کرج برای ادامه مذاکرات با هیات ترکیهای به اصفهان سفر کرده و در دومین نشست همایش حلال در حاشیه نمایشگاه مواد غذایی و بستهبندی این شهر شرکت کردند.
وی در ادامه با بیان اینکه رئیسجمهور اخیراً در دیدار با هیات رئیسه و برخی اعضای اتاق ایران از تصمیمگیری انجام شده برای بررسی مجدد لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داده است، گفت: رئیسجمهوری در این نشست ابراز امیدواری کرد که بدین منظور کارهای مشترک برای سهولت در فعالیتهای اقتصادی ایجاد خواهد شد، بهیقین ما فعالان بخش خصوصی نیز از این تصمیم حمایت میکنیم؛ چراکه آن را گامی مثبت در راستای بهبود فضای کسبوکار و تسهیل امور مربوط به تجارت بینالمللی و مراودات خارجی میدانند.
تأمین اجتماعی به خدمات بیمهای شاغلان توجه بیشتری داشته باشد
در بخش دیگری از این نشست، مجتبی عبداللهی، استاندار البرز در مورد موضوع بررسی مشکلات ناشی از رویه ایجاد شده در نسخه جدید سامانه تأمین اجتماعی جهت ارسال لیست بیمه شاغلان و لزوم اجرای دقیق مفاد ماده ۳۶ قانون تأمین اجتماعی در استان اظهار کرد: نباید تأخیر در پرداخت حق بیمه شاغلان از سوی کارفرمایان موجب کوچکترین وقفه در ارائه خدمات درمانی به آنها و خانوادههایشان شود، انتظار میرود که سازمان تأمین اجتماعی در این مورد مهلتی یک تا دو ماهه تعیین کند.
وی در ادامه بیان کرد: وابستگی سازمان تأمین اجتماعی به پرداخت حق بیمه از سوی کارفرمایان را به دلیل پایدار نبودن شرایط اقتصادی این مجموعه میپذیریم اما این مسئله نباید به توقف حتی کوتاهمدت خدمات درمانی و موجب نارضایتی نیروها و در ادامه احساس ناامنی میان کارگر و کارفرما منجر شود، برای رسیدگی به این مسئله نیاز است که موضوع در نشست شورای گفتوگوی ملی مطرح و بررسی شود.
استاندار البرز با اشاره به اینکه بسیاری از کارفرمایان حق بیمه پرسنل شاغل در مجموعه خود را بهموقع به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت میکنند، افزود: باوجود پرداختیهای بهموقع از سوی بسیاری از کارفرمایان و تزریق اعتبار به سازمان تأمین اجتماعی در این خصوص، این سازمان بدهیهای معوقه چندماهه خود به بیمارستانها، آزمایشگاهها و یا داروخانهها را پرداخت نمیکند.
وی در بخش دیگری از نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز بر لزوم احصاء و اولویتبندی مجدد مسائل و موضوعات حوزه صنعت و اقتصاد از رئیس اتاق کرج و اعضای شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان خواست که با همکاری یکدیگر، موضوعات باقیمانده از دورههای گذشته را جمعبندی کرده و در راستای حل مشکلات در دولت چهاردهم اقدام کنند.
وی خطاب به مدیران دستگاههای مختلف اجرایی عنوان کرد که از تمامی تلاش خود برای حل مسائل و خواستههای بخش خصوصی استفاده کنند و در ادامه به اهمیت همکاری دستگاههای نظارتی و امنیتی در این راستا اشاره کرد و گفت: موفقیت بخش خصوصی، موفقیت دولت و نظام است و باید به این موضوع توجه ویژهای داشته باشیم.
استاندار البرز همچنین به ابلاغ اخیر قانون ۵ ساله هفتم و بند خ ماده ۲۰ آن اشاره کرد و خواستار توجه بخش خصوصی به این قانون شد و عنوان کرد که کارگروهی در این زمینه تشکیل خواهد شد و از هرگونه همکاری برای پیشبرد این امور استقبال کرد.
تخصیص ارز و تأمین سوخت از اولویتهای اصلی مجلس در حمایت از تولیدکنندگان و کارگران است
در ادامه نشست علی حدادی، نماینده مردم ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی به موضوع تخصیص ارز برای تولیدکنندگان پرداخت و گفت: حذف ارز نیمایی موجب افزایش تورم در جامعه بهویژه در قشرهای کمدرآمد شده است. وی افزود که کمیسیون بهطورجدی پیگیر این موضوع است و جلسات متعددی با رئیس بانک مرکزی برگزار خواهد شد.
نماینده البرز در مجلس شورای اسلامی همچنین به ناترازی انرژی اشاره کرد و گفت: مشکلات جدی در تأمین سوخت نیروگاهها وجود دارد و سهلانگاریهایی در این زمینه مشاهده شده است.
وی تأکید کرد که باید پیشبینیهای لازم برای ذخیره سوخت انجام میشد و بیان کرد که مجلس شورای اسلامی در دیدار و نشست با وزرای مربوط به این حوزه خواستار توجه بیشتر در این زمینه شده است.
حدادی در ادامه با اشاره به مشکلات جامعه کارگری در زمینه پرداخت حقوق بیمهای از سوی سازمان تأمین اجتماعی خواستار برگزاری جلسهای با حضور رئیس این سازمان در استان شد تا به دغدغههای کارگران پاسخ داده شود؛ چراکه البرز به لحاظ قرارگیری در نزدیکی پایتخت از موقعیت ویژهای در حوزه اقتصادی برخوردار است.
وی با بیان اینکه برخی کارگاههای مرتبط با شستا نهتنها زیانده نبوده بلکه سودهی هم دارند، افزود: باید بر منابع درآمدی حاصل از این بخش برای تزریق بودجه و اعتبار به سازمان تأمین اجتماعی توجه کرد.