نایبرئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران از نتایج بررسی بازار تاجیکستان طی سفر رئیسجمهور و هیات تجاری اتاق ایران به دوشنبه پایتخت این کشور سخن گفت و تأکید کرد: یکی از ظرفیتهای خوب سرمایهگذاری در بازار تاجیکستان، کشت محصولاتی است که در داخل موردنیاز است؛ اما تولید آنها از نظر وضعیت آبی، توجیه ندارد. برای این منظور به برگزاری جلسات هماهنگی بین بخش خصوصی و دولت نیاز است تا بازنگریهای لازم درباره کشت فراسرزمینی در داخل انجام شود و بعد از آن به سراغ بازار تاجیکستان برویم.
هامان هاشمی در گفتوگو با اتاق ایران آنلاین، درباره ظرفیتهای خوب کشور تاجیکستان در حوزه کشاورزی و کشت فراسرزمینی صحبت کرد و گفت: همانطور که در بررسی بازار تاجیکستان، متوجه شدیم، این کشور منابع آبی بسیار خوبی در اختیار دارد و با توجه به این پتانسیل، بخشی از برنامههای توسعه خود را روی کشاورزی متمرکز کرده است.
این فعال اقتصادی سفر رئیسجمهور و هیات تجاری اتاق ایران به شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان را فرصتی برای آشنایی با ظرفیتهای بازار تاجیکستان ارزیابی کرد و افزود: یکی از بهترین ظرفیتهای این بازار برای سرمایهگذاری، حوزه کشاورزی و کشت فراسرزمینی است.
هاشمی ادامه داد: تاجیکستان از نظر منابع آبی، ذخایر قابل توجهی دارد و در شرایطی که بیشتر کشورهای دنیا با کمبود منابع آبی روبهرو هستند، این کشور میتواند فرصتی برای کشت فراسرزمینی و تأمین محصولات موردنیاز ایران باشد. از طرف دیگر تاجیکستان بخشی از برنامههای توسعهای خود را با تمرکز بر بخش کشاورزی تعریف کرده است.
نایبرئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در ادامه به امکان برنامهریزی روی کشت فراسرزمینی در تاجیکستان اشاره کرد و گفت: برای کشت فراسرزمینی باید در داخل ساختاری تعریف شود و با توجه به رویکرد دولت چهاردهم این حوزه باید مورد بازنگری قرار گیرد تا بخش زیادی از محصولات برای مصرف داخل در تاجیکستان کشت شود.
او تأکید کرد: برای سرمایهگذاری روی کشت فراسرزمینی در تاجیکستان باید نشستهای مشترکی در چارچوب کمیسیون کشاورزی اتاق ایران، انجمن کشت فراسرزمینی و وزارت جهاد کشاورزی برگزار شود و با توجه به رایزنیهایی که در این سفر انجام دادیم شاهد تعریف فرصتهای بهتری در این بخش باشیم.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، سرمایهگذاری در حوزه احداث در بازار تاجیکستان را نیز مفید ارزیابی کرد و افزود: ایران با تکیه بر شرکتهای پویا و مهندسان مشاور باتجربه و حرفهای میتواند در انتقال دانش به تاجیکستان در حوزه احداث و خدمات فنیومهندسی، اقدام کند. این موضوع به درآمدزایی شرکتها، ارزآوری برای ایران و ایجاد ارزشافزوده در تاجیکستان، منجر میشود.