نایبرئیس اتاق ایران در «همایش تبیین سیاستهای کلی تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی با محوریت دانشبنیانها» با اشاره به سیاستهای کلی کشور در حوزه اقتصاد دانشبنیان گفت: یکی از مهمترین مسائل اقتصاد کشور، نقلوانتقال مالی است؛ در حوزه دانشبنیان، رفتوبرگشت پول حاصل از صادرات، حدود ۱۸ ماه طول میکشد و در برخی از جاهای پولها را بلوکه میکنند. این نتیجه سیاستهای نادرست بر اقتصاد کشور است.
قدیر قیافه در ادامه به تعدد شورایهای عالی اشاره کرد: شوراهای عالی در کشور به چه دلیل تشکیل میشوند؟ متأسفانه برخی از این شوراها هیچ خروجی ندارند. هدف از تشکیل شوراها حل مشکلات جامعه است.
قیافه در ادامه از لزوم اعتماد به بخش خصوصی گفت: چقدر در سیاستگذاریها به بخش خصوصی اعتماد میشود و یا به گفته کارشناسی بخش خصوصی رجوع میشود؟ بهعنوانمثال در قیمتگذاریهای دستوری بارها بخش خصوصی نظر خود را مطرح کرده و درنهایت به این الگوی فکری توجه نشده است.
او تصریح کرد: در الگوی توسعه شرقی، دولت در اقتصاد دخالت میکرد ولی با شکست شوروی، این سیاستهای کنار گذاشته شد ولی ما همچنان به بهانه حمایت از معیشت مردم، در اقتصادی قیمتگذاری دستوری داریم. تا کی باید با سیاست شکستخورده اقتصاد دستوری، برای اقتصاد کشور برنامهریزی کنیم.
نایبرئیس اتاق ایران تاکید کرد: معیشت مردم برای بخش خصوصی بسیار با اهمیت است. وقتی GDP کشور بالا برود، معیشت مشکل جامعه هم از بین خواهد رفت و فشارهای اقتصادی بر مردم کمتر خواهد شد. با افزایش درآمد سرانه کشور، فقر هم از بین میرود. باید با کمک علم و دانش برای اقتصاد سیاستگذاری شود. البته ممکن است در تغییر سیاستها دو سال اول به کشور فشار وارد شود ولی ما ناچار به این تغییر هستیم.
قیافه، نایبرئیس اتاق ایران درباره لزوم پیوستن ایران به هم FATF گفت: برای مدیریت اقتصاد کشور، نقلوانتقال مالی و حتی برای همکاری با شرکای تجاری خود چون روسیه و چین به FATF نیاز داریم.
او ادامه داد: برای جابهجایی و نقلوانتقال مالی لازم است که به FATF بپیوندیم. تصمیمگیران اقتصادی ممکن است افراد باسوادی باشند ولی از آنجایی که درگیر در میدان عمل اقتصادی نیستند، شاید متوجه تأثیر تصمیمات خود نباشند. FATF بر ابعاد متعدد اقتصاد کشور اثرگذار است.