رادیو مجازی اتاق ایران: 27 بهمن 1403

در نشست کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق ایران مطرح شد

جذب سرمایه‌گذاری خارجی در فضای یکپارچه محقق می‌شود | میزهای سرمایه‌گذاری در اتاق‌های استانی شکل گرفتند

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق ایران گفت: برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی ضمن لزوم ایجاد اکوسیستم یکپارچه در کشور می‌توان از ظرفیت اتاق بازرگانی بین‌الملل (ICC) استفاده کرد.

سارا ترابی

خبرنگار
06 اسفند 1403 - 12:24
کد خبر : 73853
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

اعضای کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق ایران در نشستی با دبیرکل کمیته ایرانی ICC زمینه‌های تقویت سرمایه‌گذاری خارجی در ایران و سرمایه‌گذاری ایرانیان در خارج از کشور، جایگاه، امکانات و ابزاری که در اختیار اتاق بازرگانی بین‌الملل (ICC) قرار دارد و می‌توان از آن برای تقویت سطح سرمایه‌گذاری خارجی استفاده کرد را بررسی کردند.

اعضای کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق ایران بر این باور هستند چنانچه قرار است شاهد رشد اقتصاد ایران باشیم، راهی جز جذب سرمایه‌گذاری خارجی نداریم. از طرفی باید به این مطلب توجه داشت که ورود سرمایه‌های خارجی به کشور، منابع جدی وارد اقتصاد ایران می‌کند و سطح ارتباطات بین‌المللی کشور را توسعه می‌دهد.

نکته دیگری که فعالان اقتصادی در بخش سرمایه‌گذاری و تأمین مالی مورد توجه قرار دادند، زمینه‌سازی برای حضور هیات‌های ایرانی در رویدادهای بین‌المللی و تخصصی است که این موضوع نیز با کمک ICC امکان‌پذیر است.

یکی از نیازهای جذب سرمایه‌گذاری که در این نشست مورد تأکید قرار گرفت، ایجاد پنجره واحد بود؛ به این معنا که سرمایه‌گذار خارجی هنگام ورود به ایران بداند برای پیگیری روند کار خود باید به کدام بخش مراجعه کند و با تعداد زیادی از دستگاه‌ها و نهادها روبه‌رو نباشد. در حال حاضر یکی از معضلات جدی، تعدد دستگاه‌های متولی و مجوزدهنده است که حس سردرگمی را در بین سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کند و موجب بی‌اعتمادی می‌شود.

استانداردسازی متن قراردادها بر اساس الگوهای بین‌المللی، حذف فرآیندها و مجوزهای زائد در کنار آموزش شیوه مذاکره و نوع برخورد از دیگر نکات مهمی بود که اعضای کمیسیون به آن اشاره کردند.

علاوه بر تشریح موضوعاتی که زمینه جذب سرمایه‌گذاری خارجی را مهیا می‌کند، رسیدگی به مسائل ارزی و روند اجرای پیمان‌سپاری ارزی که به یک دغدغه اصلی در بین فعالان اقتصادی تبدیل شده به عنوان پیش‌نیاز در جذب سرمایه‌گذاری خارجی، مطرح شد.

با توجه به همین مسئله، فرشید شکرخدایی، رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی از ضرورت جذب سرمایه‌گذار خارجی در بخش انرژی صحبت کرد و گفت: تأمین انرژی، مهم‌ترین زیرساختی است که در هر سرمایه‌گذاری، مورد بررسی قرار می‌گیرد. بنابراین برای موفقیت در مسیر سرمایه‌گذاری باید ابتدا مشکلات حوزه انرژی را برطرف کنیم. پس اولویت در جذب سرمایه‌گذاری با حوزه انرژی است.

این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: چنانچه همه برنامه‌هایی که دولت برای رفع ناترازی انرژی در دستور قرار داده به صورت دقیق و کامل اجرایی شود، سه سال دیگر به وضعیت سال 1403 خواهیم رسید.

او ادامه داد: امروز دولت روی افزایش راندمان نیروگاه‌ها، افزایش فشار گاز و موضوعاتی از این دست برنامه‌ریزی کرده که همه این موارد اگر امروز شروع شود، سه سال دیگر به نتیجه می‌رسد. در کنار آن، دولت روی انرژی خورشیدی هم متمرکز شده که شاید زودبازده هستند؛ اما سرمایه‌گذاری روی آنها و ایجاد این نیروگاه‌ها هم با چالش‌های خاص خود مواجه است.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران همچنین از ایجاد میز سرمایه‌گذاری در همه اتاق‌های استانی به همت این کمیسیون، خبر داد و گفت: در تعداد زیادی از اتاق‌های سراسر کشور، میز سرمایه‌گذاری ایجاد شده تا شاهد تنظیم یک الگوی یکپارچه و پنجره واحد در این حوزه باشیم. در واقع بخش خصوصی سعی کرده است اکوسیستم حوزه سرمایه‌گذاری را شکل دهد و از فضای متمرکز خارج شده و کلیه ظرفیت‌های موجود در سراسر کشور را به کار بگیرد.

شکرخدایی وجود شتاب‌دهنده‌ها در بخش سرمایه‌گذاری را نیز به عنوان یک نیاز مبرم مطرح کرد و افزود: ضمن اینکه برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی به امکانات شتاب‌دهنده‌ها نیاز داریم باید بازنگری قوانین مربوط به این بخش، بومی‌سازی استانداردهای بین‌المللی در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی و توجه جدی به واحدهای کوچک و متوسط را در اولویت کاری قرار دهیم.

در ادامه محمد خزاعی، دبیرکل کمیته ایرانی ICC از اتاق بازرگانی بین‌المللی به عنوان نهادی که روی ایجاد روابط، انتقال داده و اطلاعات و هماهنگ‌سازی اتاق‌ها متمرکز است، یاد کرد و گفت: با کمک کمیته ایرانی ICC می‌توانیم در بخش سرمایه‌گذاری خارجی اقدامات زیادی انجام دهیم و امکان همکاری مشترک بین این کمیته و کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران وجود دارد.

او درباره زمینه‌سازی برای حضور فعالان اقتصادی در رویدادهای بین‌المللی هم اعلام آمادگی کرد و افزود: این امکان برای ICC وجود دارد تا بتواند درباره مشارکت فعالان اقتصادی در رویدادهای بین‌المللی شرایطی را فراهم کند. برای این منظور می‌توان تقویم رویدادهای موردنظر و دارای اولویت را مشخص و در فرصتی مناسب برنامه‌ریزی‌های لازم برای مشارکت در این رویدادها را انجام داد.

در همین رابطه