به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان، سیدمهدی طبیبزاده، در نشست مرکز خدمات سرمایهگذاری استان کرمان با بیان اینکه این مرکز باید ستادی برای سیاستگذاری و تسهیل سرمایهگذاری استان باشد و موانع را رفع کند، اظهار کرد: اگر این مرکز جانشین دستگاههای اجرایی شود کاری از پیش نمیبرد و بیشتر گرهای را بر سر راه سرمایهگذاری ایجاد میکند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، ایجاد بانک آمار اطلاعات اقتصادی استان را ضروری دانست و در ادامه به ارائه پیشنهاداتی برای بررسی در مرکز خدمات سرمایهگذاری استان پرداخت و گفت: به نظر میرسد فضای سرمایهگذاری در استان ایجاد شده و باید آن را تبلیغ کنیم زیرا این فضا باید مثبتتر شود. وی ادامه داد: این مرکز تسهیل فرایند سرمایهگذاری بهویژه فرایندهای مربوط به صدور مجوزها را پیگیری کند.
وی با اشاره به اینکه اتاق کرمان سامانه “پنجره واحد”را طراحی کرده که نقش مهمی در کوتاه کردن اخذ مجوزها ایفا میکند و باید به سامانه درگاه ملی مجوزها متصل شود، تصریح کرد: سامانه “فرصت” نیز برای ارتباط بهتر صنعت و دانشگاه ایجاد شده و سامانه”تحلیل” نیز موضوعات سرمایهگذاری را بررسی میکند؛ بنابراین یکی از نشست های مرکز خدمات سرمایهگذاری باید مربوط به این باشد که مشکلات سامانههای صدور مجوزها بررسی شود تا نواقص این ساختار و سامانهها تحت مدیریت واحد، مشخص و رفع شود.
طبیبزاده، ترس (از دستگاههای نظارتی)، جهل (نسبت به قوانین و بخشنامههای متعدد) و مسائل فرهنگی را از جمله عواملی برشمرد که فضای کسبوکار استان را تحت تأثیر قرار دادهاند و تأکید کرد: پیشنهاد میشود در هر جلسه از جلسات مرکز خدمات سرمایهگذاری به یک موضوع پرداخته شود و یک جلسه هم مربوط به دستگاههای نظارتی استان باشد و اراده جدی استان و سازمان بازرسی بر این باشد تا این ترس از بین برود.
وی با اعلام آمادگی اتاق کرمان برای برگزاری همایش نقش مسائل فرهنگی در توسعه استان، ادامه داد: تا زمانی که ذهنها توسعه پیدا نکند، توسعه فیزیکی هم محقق نمیشود. در این ارتباط 500 کارشناس در دستگاههای مختلف در مسیر توسعه استان فعالیت میکنند که پیشنهاد میشود این افراد را شبکهسازی کرده تا در مسیر توسعه سرمایهگذاری استان کار کنند؛ دستگاههای فرهنگی نیز باید به این موضوع کمک کنند زیرا در گذشته هیچ چیز جز نیروی انسانی در عدم توسعهنیافتگی مؤثر نبوده است.
رئیس اتاق کرمان با اشاره به عدم سرمایهگذاری درآمدهای حاصل از محصول پسته در بخش صنعتی کرمان، اظهار کرد: این فرصت را از دست دادیم و هنوز فرهنگ کشاورزی در کرمان حاکم است.
وی افزود: امروز فرصت محدودی در بخش معدن برای سرمایهگذاری در اختیار داریم و اگر درآمدهای آن منجر به خلق ثروت از محل تکنولوژی نشود، این فرصت را نیز از دست میدهیم.
وی با تأکید بر اینکه مرکز خدمات سرمایهگذاری باید به مسائل اساسی و کلان سرمایهگذاری بپردازد، ادامه داد: این ستاد باید با ترسیم رویکرد سرمایهگذاری و تعریف مانیفست، موضوعاتی را در دستور کار قرار دهد تا به جمعبندی برسیم.
کرمان نیازمند طرحهای پیشران اقتصادی است
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و امور زیربنایی اتاق کرمان نیز در این نشست از آمادهسازی طرحی با نام “فرصتهای سرمایهگذاری کرمان” خبر داد و گفت: درخواست داریم که یکی از مصوبات مرکز خدمات سرمایهگذاری استان این باشد که سازمان برنامهوبودجه، مرکز خدمات سرمایهگذاری و اتاق در چارچوبی مشخص مسیری را طی کنند که به تعدادی فرصت سرمایهگذاری مشخص منتهی شود.
علی نقوی، با اشاره به ابلاغ وزارت اقتصاد و دارایی برای تشکیل کارگزاری یا آژانسهای جذب سرمایهگذاری در کشور، خاطرنشان کرد: کرمان اولین استانی است که این آژانس را خواهد داشت و شرح خدمت خوبی دارد.
وی اضافه کرد: استان به طرحهای پیشران نیاز دارد و اتاق کرمان آماده معرفی یک پروژه شاخص سرمایهگذاری در هر نشست مرکز خدمات سرمایهگذاری استان است.
نقوی، بر اهمیت آشنایی بخش دولتی و خصوصی از نحوه سرمایهگذاری در کشورهای همسایه همچون امارات تأکید کرد و افزود: قانون تأمین مالی تولید زیرساخت، قانون بسیار پر ظرفیتی است و پیشنهاد میکنیم کسانی که از این قانون مطلع هستند در مرکز حضور یابند تا با این قانون آشنا شویم.
وی در پایان تصریح کرد: شهر کرمان به عنوان مرکز استانی ثروتمند فاقد مکانی تفریحی و توریستی خوب است بنابراین پیشنهاداتی برای این امر وجود دارد از جمله اینکه ساخت مجموعهای استاندارد با قابلیت جذب توریست و سرمایهگذاری در قالب یک شرکت سهام پروژه شروع شود.