رادیو مجازی اتاق ایران : 17 خرداد 1404

رئیس اتاق قم در نشست با هیات مدیره اتاق مشترک ایران و چین مطرح کرد

ذهنیت فعلی، راه ورود سرمایه‌گذار را سد می‌کند | ایران، جذاب‌ترین بازار سرمایه‌گذاری

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم گفت: ذهنیت فعلی، ورود سرمایه‌گذاران جدید را متوقف کرده و عملاً فرصت‌های اقتصادی استان را محدود نگه می‌دارد.

20 خرداد 1404 - 10:09
کد خبر : 85709
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

به گزارش روابط عمومی اتاق قم، محمد ایرانی در نشست مشترک هیات نمایندگان اتاق بازگانی قم با رئیس و اعضای هیات مدیره اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین که در سالن ابریشم اتاق قم برگزار شد با اشاره به ظرفیت‌های مغفول قم و اهمیت شفاف‌سازی اطلاعات برای سرمایه‌گذاران گفت: اتاق قم در دوره دهم بانک اطلاعاتی جامعی از واحدهای تولیدی، خدماتی و تجاری ایجاد کردیم؛ تمام تولیدکنندگان و کدهای آی‌سیک کالاها را با جزئیات شناسایی کردیم تا سرمایه‌گذار بدانند چه تولیدی، با چه ظرفیت و پتانسیلی در استان فعال است. اگر رویکرد اتاق‌های مشترک بازرگانی ایران و چین نیز مشابه باشد و تن به شفافیت و به‌روز بودن اطلاعات دهند، شاهد تحول بزرگی در ارتباط اقتصادی دو کشور خواهیم بود.

رئیس اتاق قم با اشاره به فعالیت‌های بخش خصوصی تصریح کرد: ایران پنهان‌ترین و درعین‌حال جذاب‌ترین بازار سرمایه‌گذاری است. کشور ما امروز در هر حوزه از انرژی تا منابع معدنی و نیروی انسانی حتی باوجود فشار تحریم و بی‌ثباتی نرخ ارز، مزیت رقابتی دارد.

وی در ادامه تأکید کرد: شرط موفقیت در جذب سرمایه‌گذار، شفافیت در ارائه اطلاعات است. واقعیت این است که هنوز تصویر ذهنی نادرست و ایران‌هراسی برای سرمایه‌گذاران وجود دارد، اما اگر بتوانیم اطلاعات دقیق، به‌روز و جذاب ارائه دهیم، شرایط کاملاً متفاوت خواهد شد. همه دنیا بر مبنای رقابت و شفافیت حرکت می‌کند و ما باید این ذهنیت بسته را کنار بگذاریم.

محمد ایرانی تصریح کرد: نه‌تنها بخش خصوصی باید با شجاعت و صداقت مزیت‌های خود را رو کند، بلکه اتاق‌های مشترک نیز باید تبلیغات حرفه‌ای را سرلوحه کار خویش قرار دهند. اتاق‌های مشترک با اشاعه این رویکرد می‌توانند جذابیت و اعتماد لازم را برای حضور سرمایه‌گذار واقعی فراهم کنند.

در پایان رئیس اتاق قم گفت: دستاوردهای کشاورزی، صنعتی و خدماتی استان، باوجود چالش‌هایی مانند کمبود آب، ناترازی انرژی و ریزگرد، فراتر از انتظارات بوده است. ضعف ما تاکنون صرفاً در ارائه ظرفیت‌ها بوده و اگرچه گذشته قابل نقد است، اما نگاه مجموعه اتاق بازرگانی به آینده خواهد بود. زمانی که خودمان به دارایی‌های استراتژیک استان ایمان بیاوریم، می‌توانیم سهم واقعی خود را از اقتصاد ملی و بین‌المللی مطالبه کنیم.

فقدان ساختار حرفه‌ای در ارتباط استان‌ها با چین، فرصت‌های تجاری را از بین برده است.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین گفت: فقدان یک ساختار حرفه‌ای و منسجم برای ارتباط استان‌ها با چین باعث شده است بسیاری از ظرفیت‌ها و فرصت‌های تجاری پیش ‌رو نادیده گرفته شده و از دست برود.

مجیدرضا حریری در نشست با اعضای هیات نمایندگان اتاق قم، گفت: در شرایط فعلی، تداوم رویه‌های گذشته و بی‌توجهی به استفاده از ظرفیت اعضای باسابقه و متخصص، شکاف‌های آشکاری در مسیر توسعه همکاری‌های ایران و چین ایجاد کرده است. معتقدم اتاق‌های بازرگانی باید نهادینه‌سازی انتقال تجربه و دانش را در ساختار خود تقویت کنند؛ چراکه بدون بهره‌گیری از این پشتوانه‌ها، پیوند استان‌های ایران با استان‌های متناظر خود در چین، محکوم به ضعف و پراکندگی است.

حریری همچنین افزود: بیست‌وپنج سال از تأسیس این اتاق می‌گذرد و در این مدت همکاری‌های ثمربخشی میان ایران و چین شکل گرفته است؛ اما انتظارات بالاتری وجود دارد که به دست نیامده است. هنوز بسیاری از فعالان اقتصادی شهرستان‌ها با ساختار واقعی کسب‌وکار چین و مدل‌های تجارت بین‌المللی آشنایی کافی ندارند و این موضوع، نتیجه کوتاهی ما در حوزه آموزش، راهبری و فراهم‌سازی زمینه ارتباطات اثربخش بوده است.

وی با اشاره به ضعف جدی در تعریف پروژه‌های قابل‌جذب برای سرمایه‌گذاران چینی، تصریح کرد: هر سال نمایشگاه‌های مهمی مثل شیامن برگزار می‌شود اما عمده پروژه‌هایی که برای ارائه آماده می‌شوند نه به لحاظ استاندارد بین‌المللی توجیه‌پذیرند و نه قابلیت جذب سرمایه حقیقی دارند. اگر قرار باشد همچنان صرفاً برای دریافت مجوزها یا راضی کردن بانک‌ها طرح بنویسیم، هیچ سرمایه‌گذاری حاضر نخواهد شد باوجود تمام ریسک‌های کشور، منابع خود را وارد این عرصه کند.

حریری در پایان سخنان خود با بیان اینکه قطع ارتباط هدفمند میان اتاق‌های شهرستانی ایران و اتاق‌های متناظر در چین در یکی دو سال اخیر محسوس بوده، هشدار داد: هرگونه تعلل یا رکود در بازسازی این ارتباط‌ها عملاً فرصت‌های اقتصادی را برای فعالان شهرستان‌ها محدود می‌سازد و اگر با همفکری و تدبیر، یک مسیر پویا تعریف نشود، همچنان سهم عمده بازار و سرمایه به دست رقبا خواهد افتاد. پیشنهاد من این است که هر اتاق استان مشخص کند به کدام استان‌های چین علاقه‌مند به مراوده راهبردی است و پس از جمع‌بندی، اعزام هیات‌هایی را کاملاً هدفمند و بر اساس تفاهم‌نامه‌های اجرایی پیش ببریم.

موضوعات :
در همین رابطه