محمد مهدی موسوی، بازرس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران در گفتگو با اتاق ایران آنلاین، با اشاره به تامین روزانه یک تا دو میلیون لیتر سوخت توسط پالایشگاههای کوچک مقیاس، گفت: انتظار میرود مجموعه وزارت نفت همافزایی مناسبی را با این واحدها ایجاد نمایند تا با استفاده از ظرفیت این پالایشگاهها که بدون دریافت یک ریال وام با سرمایهگذاری بخش خصوصی ساخته شدهاند، در جهت رفع ناترازی انرژی اقدام شود.
موسوی با اشاره به تفاهم نامه معاونت برنامهریزی شرکت ملی نفت، اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی و شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در جهت تولید و تامین فرآوردههای مورد نیاز نیروگاهها، پالایشگاهها و خوراک واحدهای پتروشیمی که در سال 1402 منعقد شد، گفت: متاسفانه به دلیل عدم همکاری شرکت ملی پالایش و پخش و عدم پیگیری مجموعههای متعلق به وزارت نفت، موضوع مسکوت ماند و عملیاتی نشد .
بازرس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران افزود: البته پالایشگاههای مقیاس کوچک عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی از سال ۱۳۹۹ با توجه به ازدیاد میعانات گازی روی کشتیها و عدم امکان صادرات آنها با تخلیه و مصرف آنها به وزارت نفت کمک شایانی کردند.
مدیرعامل پالایشگاه گوهر لرستان خاطرنشان کرد: فعالیت چند ساله پالایشگاههای کوچک مقیاس اتحادیه اوپکس با ظرفیت مناسب زیرساختها و تاسیسات، مورد توجه معاونت برنامهریزی وزارت نفت به عنوان بازوان تامین انرژی کشور قرار گرفت، اما شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی برای حضور این پالایشگاهها در حل مسئله ناترازی انرژی و حضور در زنجیره ارزش سوخت کشور مساعدت لازم را بعمل نیاورد.
این فعال اقتصادی تصریح کرد: در شرایط کنونی نیز ۸۰ درصد ظرفیتهای این پالایشگاهها به دلیل مشکلاتی مانند عدم تامین خوراک و رفع تعهدات ارزی، در عمل بازارهای داخلی و صادراتی خود را از دست دادند.
محمد مهدی موسوی اظهار کرد: شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با عدم پایبندی به تفاهمنامه و گواهی صادره توسط خود، مبنی بر تایید زیرساختها و ظرفیتهای شرکتهای مینی ریفاینری یا پالایشگاههای کوچک مقیاس، در عمل فعالیت این شرکتها را در تامین سوخت کشور متوقف نموده است.