همایش توسعه همکاریهای اقتصادی لرستان و بلغارستان در اتاق لرستان برگزار شد.
رئیس اتاق لرستان در این همایش با اشاره با اینکه ایران و بلغارستان بهواسطهی ورزش وزنهبرداری هم رقیب هم بودهاند و هم رفیق هم گفت: میتوانیم اشتراکات فرهنگی اجتماعی را زمینهساز توسعهی روابط اقتصادی قرار دهیم.
حسین سلاحورزی بابیان اینکه میتوانیم رابطهی میان کشورها را با گردشگری تقویت کنیم، گفت: لرستان با داشتن پنج هزار اثر تاریخی، بهتنهایی بهاندازهی یک کشور اروپایی جاذبهی تاریخی دارد.
سلاحورزی از ظرفیتهای گردشگری بهعنوان سرمایههای نرم یاد کرد و افزود: لرستان در حوزهی گردشگری از بهترین استانهاست و در همین زمینه بهعنوان پایتخت ژئوتوریسم انتخابشده است.
ریسک سرمایهگذاری در لرستان در پایینترین حد ممکن است
استاندار لرستان هم با تأکید بر اینکه لرستان در زمینهی پرورش و تولید ماهیان سرد آبی پتانسیل بالایی دارد، تصریح کرد: در حال حاضر برای تولید 30 هزار تن ماهی سردآبی برنامه داریم که این میزان تا یکصد هزار تن قابلافزایش است.
هوشنگ بازوند بابیان اینکه در لرستان مدافع و محافظ سرمایهی سرمایهگذاران خارجی هستیم و سرمایهی آنها را مثل سرمایهی خودمان میدانیم، عنوان داشت: اطمینان داشته باشید در لرستان شرایطی برای شما فراهم میکنیم که ریسک سرمایهگذاری در پایینترین حد ممکن باشد.
ارتباط مستقیم، کوتاهترین و مؤثرترین راه برای همکاری است
سفیر بلغارستان هم در همایش توسعه همکاری لرستان و بلغارستان گفت: ارتباط مستقیم، کوتاهترین و مؤثرترین راه برای همکاری بین ایران و بلغارستان است و ما با اعتقاد به این مسئله به لرستان سفرکردهایم.
هریستو پولنداکوف با بیان اینکه دو طرف باید از دریچهی گشوده شده نهایت استفاده را ببرند، گفت: میان ایران و بلغارستان اشتراکات فرهنگی وجود دارد.
وی با ابراز امیدواری نسبت به شکلگیری همکاریها و تعامل دو طرفه میان لرستان و استان استرازاگورای بلغارستان افزود: این دو استان میتوانند در زمینههای مختلف ارتباطات خوب دو طرفهای داشته باشند، چون اشتراکات قابل توجهی میان آنها وجود دارد.
پولنداکوف با بیان اینکه کشور مطبوعش در زمان تحریمها هم تلاش نمود رابطهاش را با ایران حفظ کند، تصریح کرد: ما انتظار رابطه در سطح قابل توجه داریم و امیدواریم بتوانیم در زمینهی توانمندیهای دو طرف به نتایج خوبی برسیم.
پولنداکوف با بیان اینکه تلاش شده در ترکیب هیات اعزامی به لرستان، در حوزههای مشترک نمایندگان شرکتها حضور داشته باشند، عنوان داشت: تلاش میکنیم با استمرار ارتباطات دوطرفه، نقاط مشترک را پیدا کنیم، بهگونهای که هم برای لرستان و هم بلغارستان مفید باشد.
در زمینههای گوناگون آماده همکاری هستیم
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استرازاگورا بلغارستان هم در این همایش با بیان اینکه دیدار از لرستان در پاسخ به سفر هیات تجاری اقتصادی لرستان در چند سال گذشته به بلغارستان صورت گرفته، گفت: متاسفانه بعد از آن سفر به دلیل اتفاقات ناخوشایند از جمله وضع تحریمهای بینالمللی، فرصت پیگیری و ارتباط و تعامل بیشتر وجود نداشت.
استویلوف بابیان اینکه در حال حاضر با بیش از 50 کشور همکاری مستقیم داریم، اظهار داشت: در زمینههای گوناگون اقتصادی آمادهی همکاری با کشورهای مختلف ازجمله ایران و لرستان هستیم.
وی بابیان اینکه پنج دلیل برای سرمایهگذاری در بلغارستان وجود دارد، تصریح کرد: کشور ما علاوه بر اینکه از حیث اقتصادی و سیاسی قابلاطمینان است، با توجه به عضویت در اتحادیهی اروپا نیز دارای شرایط ویژهای هستیم که نباید از نظر دور نگه داشته شود.
استویلوف، به پایین بودن هزینهها در کشورش اشاره کرد و عنوان داشت: مالیات دریافتی در بلغارستان 10 درصد است که یکی از پایینترین درصدها در دنیاست.
رئیس اتاق بازرگانی استرازاگورا وجود دانش فنی و تکنولوژی را یکی از شاخصههای کشورش اعلام کرد و بیان داشت: دولت بلغارستان و اتاق بازرگانی این کشور از سرمایهگذاران حمایت میکنند.
وی افزود: پارامترها و شاخصهای اقتصادی بلغارستان نشان میدهند که این کشور برای سرمایهگذاری مکان مناسبی است و در میان 200 کشور، رتبهی 38 سرمایهگذاری را داریم.
استویلوف جمعیت استرازاگورا را 350 هزار نفر اعلام کرد و گفت: 14 هزار شرکت در حوزهی صنایع کوچک و متوسط این استان فعالیت میکنند و پنج میلیارد یورو تولید ملی این استان است.
وی با بیان اینکه 40 درصد برق مورد نیاز بلغارستان در استرازاگورا تولید میشود، خاطرنشان ساخت: در حوزهی تولید عطر از گلهای مختلف از جمله رُز مرکزیت داریم و عطر رز یکی از سنبلهای کشور بلغارستان است.