رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

کمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران بررسی کرد

راهکارهای جذب سرمایه گذاری خارجی پس از رفع تحریم‌های اقتصادی

کمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران در گزارشی راهکارهای جذب سرمایه گذاری خارجی پس از رفع تحریم های اقتصادی را بررسی کرده است. در این گزارش، عدم دسترسی به نقدینگی کافی، توسعه نیافتگی بازارهای سرمایه و عدم دسترسی به فناوری های نو و پیشرفته از مشکلات عمده سرمایه گذاری خارجی در ایران عنوان شده است.

23 مرداد 1396 - 12:23
کد خبر : 9722
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
کمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران در گزارشی راهکارهای جذب سرمایه گذاری خارجی پس از رفع تحریم های اقتصادی را بررسی کرده است. در این گزارش، عدم دسترسی به نقدینگی کافی، توسعه نیافتگی بازارهای سرمایه و عدم دسترسی به فناوری های نو و پیشرفته از مشکلات عمده سرمایه گذاری خارجی در ایران عنوان شده است.

فاز 12 مجتمع گاز پارس جنوبی، عسلویه. عکس: تسنیم، حامد ملک‌پور.

راهکارهای جذب سرمایه گذاری خارجی پس از رفع تحریم‌های اقتصادی، موضوع گزارش اخیر کمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران است که در آن موانع و مشکلات پیش روی سرمایه گذاری و راهکارهای مقابله با آن تشریح شده است.

در این گزارش آمده که کشورها برای پیشبرد اهداف خود در زمینه سیاست خارجی به ابزارهای مختلفی متوسل می شوند. برخی کشورها به دیپلماسی روی می آورند و برخی دیگر از ابزار های دیگری همچون جنگ و زورگویی استفاده می کنند. در این میان رویکرد دیگری وجود دارد که نه همچون جنگ خشونت آمیز است و نه مانند دیپلماسی مبتنی بر گفت وگو. تحریم اقتصادی ابزاری است که بعضی کشورها برای فشار بر کشور های دیگر استفاده می کنند و در عین حال مایل به تقابل مسلحانه علیه کشور موردنظر نیستند.

این مطالعه از سرمایه گذاری خارجی به عنوان راه حلی برای مقابله با تحریمهای احتمالی علیه کشورها یاد می کند و تاکید دارد که این مهم از طریق تامین ملزومات تولید یعنی سرمایه، فناوری و دانش مدیریتی می تواند تولید در یک کشور را رونق بخشد و به واسطه ارتباط با زنجیره های بالادستی و پایین دستی سبب رونق اقتصادی شود.

یکی دیگر از مزایای سرمایه گذاری خارجی سرریز فناوری است که بر اساس آن فناوری کشورهای توسعه یافته به کشورهای درحال توسعه منتقل می شود.

کمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران در گزارش خود ضمن تشریح تحریم های اقتصادی، انواع و تاریخچه موضوع را بررسی کرده و سپس سرمایه گذاری خارجی و عوامل موثر بر آن را توضیح می دهد. در ادامه به این موضوع می پردازد که ایران در میان کشورهای منطقه دارای چه جایگاهی از نظر سرمایه گذرای مستقیم خارجی است. پس از این، تجربه سه کشور لیبی، فلسطین و آفریقای جنوبی در زمینه تشویق سرمایه گذاری مستقیم خارجی پس از رفع تحریم ها را بیان می کند و در نهایت راهکارهای کلی را ارائه می دهد.

دراین گزارش عوامل موثر بر سرمایه‌گذاری خارجی شامل اندازه بازار و پتانسیل رشد، درجه باز بودن، هزینه‌های نیروی کار و بهره‌وری تولید، زیرساخت‌ها، مالیات، نرخ ارز و ریسک سیاسی عنوان شده است. همچنین حجم سرمایه‌گذاری خارجی در ایران در سال‌های 1970 تا 1980 که کشور تحت تحریم‌های بین المللی قرار نداشته با دوره سال‌های 2001 تا 2015 یعنی سال‌های تحریم مقایسه شده است.

بر اساس اطلاعات مطرح شده عدم دسترسی به نقدینگی کافی، توسعه نیافتگی بازارهای سرمایه و عدم دسترسی به فناوری های نو و پیشرفته از مشکلات عمده سرمایه گذاری خارجی در ایران به شمار می آید. برای هر یک از این موانع راهکارهایی نیز ارائه شده است.

برای دسترسی به متن کامل این گزارش اینجا را کلیک کنید.

در همین رابطه