قاسم رضائیان، رئیس اتاق رشت با اشاره به وضعیت تجارت با همسایگان شمالی، میگوید: تاکنون از فرصتهای تجاری موجود با این کشورها استفاده مطلوب نشده و حتی در حوزه ترانزیت نیز بهواسطه نقص در زیرساختها، موفق عمل نکردهایم.
مهمترین بازار صادرات زعفران، اسپانیا بود؛ اما بهزودی بازار نوظهور چین جای اسپانیا را خواهد گرفت. از سوی دیگر بخشی از محصول ایرانی به دلیل موانع صادراتی از مسیر افغانستان و به اسم تولید آنها صادر میشود.
رئیس شورای ملی نخود میگوید: تولید کنونی نخود در مزارع دیم کشور حدود ۵۰۰ کیلو در هر هکتار است که این میزان باید حدود دو برابر شود تا رتبه ایران در برداشت نخود و با رتبه سطح زیر کشت متناسب شود.
فاطمه پاسبان، عضو هیات علمی موسسه پژوهشهای برنامهریزی و اقتصاد کشاورزی، معتقد است: پتانسیل تبخیر در ایران سه برابر پتانسیل تبخیر جهان است و حدود 70 درصد حجم بارش در کشور در اثر تبخیر از دسترس خارج میشود.
محمد خاکی، رئیس اتاق خرمآباد میگوید: در استان لرستان، از زمان تشکیل کمیته حمایت قضایی از سرمایهگذاری، ارتباط خوبی بین دستگاه قضایی و اتاق بازرگانی برای حمایت از تولید و اشتغال شکل گرفته است.
دفتر بسیج تجار در اتاق تبریز طی مراسمی با حضور مسئولان کشوری و استانی بسیج و سپاه و تعدادی از فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی افتتاح شد.
سیدمحمد موسوی نسب، رئیس اتاق ایلام میگوید: برای پویایی اقتصاد، باید کمک به فعالان اقتصادی با نگاه فرابخشی پیگیری شود و دولت بستههای تشویقی برای حمایت واقعی تولیدکنندگان تدوین کند.
قاسم کریمی، رئیس اتاق ارومیه میگوید: اشتراکگذاری ظرفیتهای اقتصادی استانهای شرقی با استانهای اقلیم کردستان عراق، به رشد تواناییهای دوجانبه کمک میکند و برای این کار باید نقشه راه توسعه مناسبات دوجانبه تدوین شود.
تخصیص سهام عدالت به جاماندگان به خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی محدود شد؛ اما آنگونه که وزیر اقتصاد میگوید: برای تعیین تکلیف سهام این خانوارها باید منتظر آییننامه اجرایی قانون بودجه ۱۴۰۲ بود.
منیره امیرخانلو، معاون پژوهشی مرکز پژوهشهای اتاق ایران با انتقاد از کم توجهی به پیشنهادات بخشخصوصی در لایحه برنامه هفتم توسعه، میگوید: این برنامه پاسخ روشنی به ابر چالشهای اقتصاد و دغدغههای بخش خصوصی نداده است.