رادیو مجازی اتاق ایران - 16 اردیبهشت 1403
روزنامه دنیای اقتصاد

دولت میدان‌دار خوبی برای کسب‌وکار نیست

ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران ما برای توسعه چاره‌ای نداریم جز آنکه بفهمیم: کشوری بزرگ نمی‌شود مگر آنکه کسب‌وکارهای بزرگ داشته باشد! اقتصاد درست نمی‌شود مگر آنکه کسب‌وکارهایش فعالیت درست داشته باشند و حتی توسعه اجتماعی هم با کسب وکارهای بزرگ و به اتکای مسوولیت اجتماعی آنان ساده‌تر است.

کسب‌وکارهای جدید

پیش‌نیاز لایحه مشارکت عمومی- خصوصی

اقتصاد کلان

حسین عبده تبریزی سمت‌وسوی مسکن ۹۹ را تحلیل کرد

رمزگشایی از وضعیت غیرعادی بازار ملک سال ۹۸

صاحب‌نظر برجسته بخش مسکن منشأ ایجاد بن‌بست در بخش‌های مختلف بازار مسکن اعم از بازار ساخت‌وساز و معاملات خرید ملک را تشریح کرد.

مسکن

چرا افزایش برابری ما را راضی نکرده؟

اگر اقتصاد ایران در مسیر آتی به دنبال افزایش برابری یا حتی حفظ سطح موجود برابری باشد، قادر نخواهد بود با تکیه بر توزیع یارانه به این هدف دست یابد، بلکه لازم است تمام تلاش خود را برای تشدید رشد اقتصادی و کاهش بیکاری به‌‌کار بگیرد تا از آن طریق ضمن ایجاد بستر بلندمدت بهبود برابری، احساس رضایت حاصل از افزایش رفاه را نیز فراهم کند و رضایت اجتماعی را افزایش دهد.

اقتصاد کلان

عملیات بازار باز؛ ابهامات و پیش‌شرط‌های موفقیت

ایمان نوربخش کارشناس بازار سرمایه در یادداشتی ضمن تشریح طرح عملیات بازار باز توسط بانک مرکزی، به بیان مهم‌ترین نقص‌ها و ابهامات این طرح پرداخته است.

بانک

سناریو‌های پیش‌روی اقتصاد

با مشکلات در هم تنیده امروزی، اداره اقتصاد کشور بس پیچیده شده است و هوشمندی، فراست و توانمندسازی حکومت با رویکردهای علمی را می‌طلبد و اداره اقتصاد ایران با تداوم روش‌های فعلی، کشور را با بن‌بست‌های بیشتری مواجه می‌کند.

اقتصاد کلان

تطابق انتظارها با واقعیت اقتصاد کشاورزی؟

باید سیاست‌گذار به این مهم توجه داشته باشد که بخش کشاورزی ما در هر دو مولفه «قیمت» و «کیفیت» با رقبای منطقه‌ای اختلاف سطح دارد؛ تسهیلگری در فرآیندهای کاری و یارانه‌های پرداختی به تولیدکنندگان کمک شایانی به قیمت تمام شده آنها کرده و در بحث کیفیت نیز سرمایه‌گذاری مناسب در بخش تحقیق و توسعه، آنها را جلو انداخته است.

کشاورزی

سیاست‌گذاری در شرایط تحریم؛ بایدها و نبایدها

گرچه تحریم‌ها، در بلندمدت آثار خود را به‌صورت تشدید درون‌گرایی اقتصاد و تضعیف ظرفیت‌های رشد اقتصادی آشکار خواهد کرد؛ ولی دست کم در کوتاه‌مدت، با اصلاحات مالی و بودجه‌ای و ممانعت از پولی شدن کسری بودجه و همچنین با اجتناب از تضعیف بنگاه‌ها و اخلال در بازارها، می‌توان آسیب‌پذیری اقتصاد در برابر تحریم‌ها را کاهش داد و مانع از شکل‌گیری بحران و بی‌ثباتی در اقتصاد شد.

اقتصاد کلان

سیاست بودجه‌ای و احیای آن

هر چه دولت بتواند خدماتی را که به شهروندان ارائه می‌دهد با کارآیی بیشتر و هزینه کمتری به انجام رساند، گام‌های موثرتری در شرایط فعلی در مقابل تحریم‌ها برداشته است و از این رو هر اقدامی در جهت کاهش هزینه‌ها به خصوص در قسمت هزینه‌های جاری می‌تواند به معنای وضعیتی پایدارتر برای اقتصاد ایران تعبیر شود.

اقتصاد کلان

دریافت مالیات براساس ظاهر

جایی که معیار لوکس بودن ارزش ریالی است، ریالی که ارزش آن هر روزه در پرتو خاصه خرجی‌های سیاست‌گذار کاهش می‌یابد و عده‌ای از مردم را بدون هزینه، لوکس‌نشین و لوکس‌سوار می‌کند! آیا این خودرو‌های به اصطلاح لوکس کلیه عوارض و مالیات‌های قانونی را نپرداخته‌اند که دوباره باید مشمول مالیات شوند؟ چه فرقی است بین دو نفر که از سطح درآمد و ثروت یکسانی برخوردارند، اما یکی ظاهر را حفظ نمی‌کند و دیگری با حفظ ظاهر از درآمد خود در خفا یا خارج از کشور منتفع می‌شود که اولی باید مالیات بپردازد و دومی نه؟

مالیات