رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

رئیس اتاق اصناف در برنامه 360 درجه شبکه مستند مطرح کرد

ضرورت ایجاد شهرک‌های تخصصی تولید در کشور

رئیس اتاق اصناف ایران در گفت‌وگو با برنامه 360 درجه شبکه مستند خواستار ایجاد شهرک های تخصصی تولیدی در کشور شد و گفت: ایجاد اشتغال پایدار در نظام تولید کشور از طریق تقویت مزیت های داخلی امکانپذیر خواهد شد.

21 اسفند 1396 - 18:54
کد خبر : 12669
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق اصناف ایران گفت: رونق اقتصادی کشور تنها از طریق مردم‌محور کردن اقتصاد یعنی مشارکت دادن بنگاه‌های صنفی و صاحبان سرمایه در اقتصاد کشور امکانپذیر است.

علی فاضلی در گفت و گو با برنامه ۳۶۰ درجه شبکه مستند سیما تصریح کرد: متاسفانه هنوز به این سمت حرکت نکرده ایم که دست خیلی ها را از اقتصاد کشور کوتاه و مردم را در اقتصاد شریک کنیم.

وی افزود: همان گونه که در حوزه  دیگر که خیلی هم سخت و پیچیده بود، توفیق پیدا کردیم و توانستیم به عنوان یک کشور بزرگ در منطقه و جهان مطرح باشیم، آیا نمی توانیم در مسایل اقتصادی موفق عمل کنیم؟ قطعا می شود اما اراده می خواهد.

فاضلی ادامه داد: البته موفقیت هایی هم داشتیم به طوری که اکنون در تولید و توزیع و یا تامین کالا مشکلی نداریم اما مردم ایران لایق بهترین ها هستند و اگر قرار باشد برای مردم تسهیلاتی مانند فروشگاه های فصلی برگزار کنیم، باید زیرساخت های محیطی و ایمنی آن را فراهم کرده باشیم.

رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام اقتصاد مقاومتی ؛ تولید – اشتغال اظهار کرد: تاکید بر اقتصاد مقاومتی در سال های اخیر حاکی از این است که ما اکنون در جنگ اقتصادی با دشمن هستیم لذا دولت و مجلس شورای اسلامی باید تلاش کنند که سیاست ها و قوانین در جهت تسهیل امورتولید و کسب کار باشد اما بررسی ها نشان می دهد که این گونه نیست.

قاچاق، جان تولید داخلی را گرفته است

رئیس اتاق اصناف ایران در بخش دیگری از اظهارات خود تصریح کرد: قاچاق و واردات بی رویه کالا، جان تولید را گرفته است. به دلیل نبود یک استراتژی صحیح برای برخورد با قاچاق در کشور، همین جان کم‌رمق تولید هم در حالی بی‌رمق شدن است.

فاضلی با بیان اینکه مردم هم باید کالای ایرانی بخرند تا تولید داخلی رونق بگیرد، افزود: البته بهره بالای ۱۸ درصد تسهیلات بانکی نمی تواند به تولید برتر منجر شود.

بخشی از درآمدهای تعرفه ای در اختیار تولید قرار گیرد

وی درباره نظام تعرفه ای در کشور گفت: نظام تعرفه ای در دنیا در خدمت تولید قرار می گیرد اما در کشور نظام تعرفه ای با ثبات نداریم ضمن اینکه باید بخشی از بودجه نظام تعرفه ای در اختیار تولید قرار بگیرد اما به عنوان درآمدهای دولت برای هزینه های جاری است.

فاضلی بر ایجاد تسهیلات تشویقی از سوی دولت و مجلس برای تولیدکنندگان تاکید کرد و افزود: ما ایرانی هستیم و باید به سمت تولید کالاهای باکیفیت حرکت کنیم؛ اگر این اقدام را عملی نکنیم، همین رمق اندک حوزه تولید هم از بین می رود. مردمی که می خواهند حاصل درآمد خود را در بازار کالا خریداری کنند، کالاهای بی کیفیت را نمی خرند.

لزوم ایجاد شهرک های تخصصی و حرکت نظام پولی و مالی کشور به سمت تولید

رئیس اتاق اصناف ایران خواستار ایجاد شهرک های تخصصی تولیدی در کشور شد و گفت: ایجاد اشتغال پایدار در نظام تولید کشور از طریق تقویت مزیت های داخلی امکانپذیر خواهد شد.

وی افزود: اگر بتوانیم نظام پولی و مالی کشور را به صورت واقعی در اختیار تولید قرار دهیم ، به یقین به سمت ایجاد اشتغال پایدار حرکت خواهیم کرد. در این صورت نه تنها در تولید ، بلکه در توسعه صادرات غیرنفتی هم گام های بلندی خواهیم برداشت.

فاضلی تصریح کرد: امروز شاهد هستیم که در شهرهای بزرگ ، بسیاری از واحدهای صنفی وجود دارد که بر سر در مغازه های خود نوشته اند : با افتخار کالای ایرانی می فروشم .

وی با ذکر مثالی از موفقیت های اقتصادی کشور ژاپن در زمینه تولید داخلی گفت: بررسی‌ها نشان می دهد که مردم ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم  با دو مسئله تولید بی کیفیت و قیمت بالا مواجه بودند اما مردم این کشور خودشان را باور کردند و تولیدات داخلی را مورد حمایت قرار دادند. به همین دلیل امروز ژاپن بدون هیچ ذخایر زیرزمینی، جزو کشورهای توسعه یافته جهان است.

فاضلی افزود: این درست است که تولیدکننده باید در جهت بهبود تولید گام بردارد اما باید عزم ملی هم در این جهت باشد به طوری که فقط نباید صاحب سرمایه اقدام کند؛ بلکه دولت، مجلس شورای اسلامی و دستگاه‌های ناظر هم باید کمک کنند ضمن اینکه مردم هم کالاهای باکیفیت ایرانی را خریداری کنند.

وی در پایان سخنان خود همه مردم و مسئولان را به اتحاد و همدلی دعوت کرد و گفت: امروز در جهت تضعیف نظام صحبت کردن هنر نیست بلکه در جهت وفاق و اتحاد سخن گفتن هنر است.

موضوعات :
در همین رابطه