رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

عصر جدید برای طلای سیاه

نفت 75 دلاری دوام می‌آورد؟

روز گذشته قیمت نفت پس از افزایش تعداد دکل‌های فعال نفتی آمریکا کاهش یافت اما بازار هنوز قیمت ها را در نزدیکی بالاترین رقم در 3 سال گذشته نگه داشته است و در آستانه ثبت دومین ماه افزایشی قرار دارد.

11 اردیبهشت 1397 - 12:03
کد خبر : 13311
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

بازار نفت خام در هفته‌های اخیر وارد عصر جدیدی شده است. قیمت طلای سیاه پس از ورود از دوره نزول و ثبات، وارد مدار صعودی شده است.

افزایش قیمت نفت به بالاترین رقم طی سه سال و نیم اخیر در شرایطی رقم خورده است که دکل‌های نفتی آمریکا در حال افزایش است. تهدیدهای ترامپ علیه برجام که در صورت عملی شدن ممکن است عرضه نفت را با چالش مواجه سازد، ‌به عنوان اصلی‌ترین دلیل رشد قیمت نفت به سطح 75 دلار معرفی شده است. رویدادهای سیاسی پیش رو نقش مهمی در ماندگاری یا عدم تداوم نفت بالای 70 دلار در بازارهای جهانی دارد. عدم خروج آمریکا از برجام می تواند به عقبگرد قیمت نفت تا کانال 60 دلار منجر شود.

روز گذشته قیمت نفت پس از افزایش تعداد دکل‌های فعال نفتی آمریکا کاهش یافت اما بازار هنوز قیمت ها را در نزدیکی بالاترین رقم در 3 سال گذشته نگه داشته است و در آستانه ثبت دومین ماه افزایشی قرار دارد. طبق گزارش رویترز، قیمت نفت به علت نگرانی در مورد عرضه نفت در میان چشم‌انداز احتمال اعمال مجدد تحریم‌های ایران از سوی آمریکا و همچنین ادامه کاهش تولید اوپک افزایش یافت.

قیمت نفت برنت دریای شمال امروز به 74 دلار و 92 سنت رسید در حالی که هفته گذشته بهای آن به 75.47 دلار رسیده بود که بالاترین رقم ازنوامبر 2014 به شمار می‌رفت. هر بشکه نفت خام آمریکا با 70 سنت کاهش 67.40 معامله شد.

بنجامین لو، تحلیلگر بازار در سنگاپور در یادداشتی نوشت: «قیمت نفت با توجه به چشم‌انداز تحریم‌های ایران و خوش بینی به کاهش ذخایر به سختی نوسان دارد.»

بیکر هیوز اعلام کرد حفاران آمریکایی در هفته منتهی به 27 آوریل 5 دکل نفتی دیگر را فعال کردند و تعداد دکل‌های نفتی فعال این کشور به 825 دکل، بالاترین رقم از مارس 2015 رسید.

تولید نفت در آمریکا از نیمه سال 2016 تاکنون بیش از 25 درصد افزایش یافته است و به 10.59 میلیون بشکه در روز رسیده است. تنها اکنون روسیه بیش از آمریکا و حدود 11 میلیون بشکه در روز تولید دارد.

در عین حال،قیمت نفت برنت نزدیک به 6 درصد در ماه جاری افزایش یافته است که بیشتر به علت احتمال تحریم مجدد ایران از سوی آمریکا بوده است.

اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران می‌تواند صادرات نفت این کشور را کاهش دهد و سبب کاهش بیشتر عرضه در بازار نفت شود.

همچنین کاهش تولید ونزوئلا، بزرگ‌ترین تولیدکننده در آمریکا لاتین و آنگولا، دومین صادرکننده نفت آفریقا از دیگر عوامل تقویت قیمت نفت بود.

نفت 300 دلاری

رئیس بزرگترین صندوق نفتی جهان گفت: غفلت شرکت‌های نفتی در سرمایه‌گذاری‌ در پروژه‌های جدید نفتی بدین معناست که در سال‌های آینده رسیدن قیمت نفت به 300 دلار در هر بشکه غیرممکن نخواهد بود. طبق گزارش بلومبرگ، پیر آندوراند یکی از شاخص‌ترین مدیران صندوق‌های نفتی جهان گفت: عقب‌نشینی کنونی شرکت‌های فعال در حوزه انرژی نسبت به سرمایه‌گذاری در پروژه‌های جدید نفتی بدین معناست که رسیدن قیمت نفت به 300 دلار در هر بشکه طی سال‌های آینده غیرممکن نخواهد بود.

وی که به ابراز نظرات جنجالی شهره است طی چند توئیت که روز گذشته منتشر کرد، گفت: نگرانی شرکت‌ها نسبت به تاثیر توسعه ساخت خودروهای الکتریکی بر تقاضای نفت در آینده باعث شده است که شرکت‌های نفتی و گازی سرمایه‌گذاری‌های خود در پروژه‌های بلندمدت را محدود کند. وی افزود: بنابراین و به طور کاملا متناقضی نگرانی از کاهش تقاضا می‌تواند بزرگترین شوک عرضه را در تاریخ صنعت نفت ایجاد کند. این کارشناس نفتی ادامه داد: اگر قیمت نفت با سرعت کافی افزایش نیابد رسیدن آن به 300 دلار در هر بشکه غیرممکن نخواهد بود.

این مدیر صندوق نفتی که ریاست مؤسسه مدیریت سرمایه‌گذاری نفت محور آندوراند را بر عهده دارند همچنین ادعای اینکه بالا رفتن قیمت نفت و سه رقمی شدن آن به کاهش تقاضا می‌انجامد را رد کرد. آندوراند می‌گوید: نفت صد دلاری اقتصادها را نمی‌کشد. وی تاکید کرد: ما به نفت بالای 100 دلار نیاز داریم تا سرمایه‌گذاری‌ها در خارج از آمریکا را افزایش دهیم. سخنان وی تائید تلویحی سخنان خالد الفالح، وزیر نفت عربستان بود که اوایل ماه جاری گفته بود که بالا رفتن قیمت نفت از میزان کنونی  75 دلار در هر بشکه می‌تواند بدون آسیب اقتصادی انجام شود. الفالح گفت: ما در گذشته قیمت‌های بسیار بالاتری را برای نفت دیده‌ایم که دو برابر میزان کنونی بوده‌ و اقتصاد جهانی نشان داده است که توانایی جذب نفت با قیمت بالاتر را دارد. قیمت نفت در سال 2008 و پیش از وقوع بحران بزرگ اقتصادی در جهان به حدود 150 دلار در هر بشکه رسیده بود.

موضوعات :
در همین رابطه