رادیو مجازی اتاق ایران - 12 آبان 1403

معاون تشکل‌های اتاق ایران در نشست هم‌اندیشی استان مرکزی

تشکل‌های بخش خصوصی می‌توانند در دوره تحریم به کشور کمک کنند

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی تشکیل و بر ضرورت نقش‌آفرینی تشکل‌های استانی تأکید شد.

01 مرداد 1397
کد خبر : 14485
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

معاون تشکل‌های اتاق ایران با اشاره به نقش تأثیرگذار تشکل‌ها در جامعه گفت: تشکل‌ها می‌توانند کمک کنند تا از این شرایط خارج شویم و با شناسایی راهکارهای مقابله با تحریم‌ها و دلگرمی دادن به اعضای خود نقش به سزایی را در برون‌رفت از شرایط فعلی دارند.

نادر سیف در نشست هم‌اندیشی تشکل‌های اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی اظهار داشت: استان مرکزی هم به لحاظ جغرافیایی و هم صنعتی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است؛ فعالیت 3 هزار واحد صنعتی و تولیدی و اشتغال 100 هزار نفر در این واحدها گواهی بر این ادعاست.

او افزود: صنایع مختلفی در این استان فعالیت می‌کنند و می‌توان گفت تمام زنجیره صنعت در این استان وجود دارد . به همین دلیل  این استان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و  باید در حوزه تشکل‌ها نگاه ویژه‌ای به این استان شود.

معاون تشکل‌های اتاق ایران تصریح کرد: استان مرکزی در گذشته تنها دو تشکل داشته، اما الان تعداد قابل‌توجهی از تشکل‌ها در این استان فعالیت دارند و تعدادی هم به‌زودی تأسیس می‌شوند.

سیف بیان کرد: علاوه بر 34 اتاق در سطح کشور که سرویس‌دهی می‌شود، 200 تشکل ملی و 12 تشکل بالادستی هم داریم که به تشکل‌های شهرستانی ما اضافه می‌شود.

سیف با تأکید بر توسعه کمی و کیفی بیان کرد: رویکرد تشکل‌ها مبتنی بر قانون اتاق ایران است و تصمیمات راهبردی خود را برای جلوگیری از اعمال سلیقه‌های شخصی با دریافت نظرات هیات راهبردی انجام می‌دهیم.

او با تأکید بر حمایت کیفی ادامه داد: اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر کشور جدای از ارکان و زیرمجموعه‌های خود قادر به فعالیت نیستند و تشکل‌ها حکم بال‌های اتاق‌ها را دارند.

معاون تشکل‌های اتاق ایران عنوان کرد: تلاش داریم که در حمایت‌های مادی نگاهمان توسعه‌گرا باشد، در حوزه آموزش سال گذشته 80 سرفصل آموزشی در سطح ملی و استانی را با 1 هزار و 800 نفر شرکت‌کننده دنبال کردیم.

رتبه‌بندی و ارزیابی تشکل‌ها، گامی در جهت توسعه

سیف در توضیح مهم‌ترین اقداماتی که سال گذشته انجام شد، افزود: یکی از این مهم‌ترین کارها، ارزیابی و رتبه‌بندی تشکل‌های سراسر کشور بود که باهدف داشتن شناخت از وضعیت موجود و حرکت به سمت توسعه صورت گرفت.

او افزود: 95 درصد تشکل‌ها در این رتبه‌بندی و ارزیابی شرکت کردند و در این ارزیابی 600 معیار و شاخص مدنظر در سطح کشور باهدف شناخت وضعیت موجود اقتصادی و حمایت از تشکل‌ها مدنظر قرار گرفت. برای مثال یکی از این معیارها «حکمرانی» بود که مهم‌ترین و سنگ بنای هر تشکلی است.

معاون تشکل‌های اتاق ایران با اشاره به نقش تأثیرگذار تشکل‌ها در جامعه گفت: تشکل‌ها می‌توانند کمک کنند تا از این شرایط خارج شویم و با شناسایی راهکارهای مقابله با تحریم‌ها و دلگرمی دادن به اعضای خود نقش به سزایی را در برون‌رفت از شرایط فعلی دارند.

سیف تصریح کرد: منابع بودجه اتاق واقعاً محدود است، اما تلاش می‌کنیم که مجوز افزایش بودجه تشکل‌ها را از رئیس اتاق بگیریم. به گفته معاون تشکل‌های اتاق ایران، بودجه تشکل‌های استانی در سال‌های 96 و 97 نسبت به گذشته بالاتر است و این بیانگر نگاه اتاق به توسعه تشکل‌های استانی بوده است.

او همچنین در انتقاد از تشکل‌ها گفت: اشکالی که عموماً در تشکل‌های ما وجود دارد، این است که اهداف کلان را انتخاب می‎کنند که نه در توان آن‌ها و نه در حیطه وظایف آن‌ها قرار دارد.

ضرورت تدوین طرح استراتژی توسعه اقتصادی و کشاورزی 

مرتضی اله داد معاون اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران که در این نشست حضور داشت خواستار تدوین طرح استراتژی توسعه اقتصادی، کشاورزی، معدنی و تجارتی شد و گفت: این مهم می‌تواند به‌عنوان چراغ راه بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی مدنظر قرار گیرد.
مرتضی اله داد بابیان اینکه نقدینگی سرگردان موجب خسارت به کشور می‌شود، افزود: مدیران و مسئولان اقتصادی باید به‌درستی نقدینگی موجود در کشور را مدیریت کنند.

او تصریح کرد: در نظام اسلامی به‌هیچ‌عنوان شایسته نیست که عده‌ای بخواهند با ارز دولتی کالا وارد کرده و آن را به قیمت بازار آزاد به فروش برسانند.

در همین رابطه