رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

رئیس سندیکای صنعت برق هشدار داد

صنعت برق ایران با رویکرد فعلی دولت تا ۲ سال آینده از بین می‌رود

نگرانی بخش خصوصی از نحوه ورود سرمایه به ایران است و با این رویکرد دولت که فاینانس خارجی را در عمل به صورت وامی برای واردات بیشتر تجهیزات در پیش گرفته، صنعت برق کشور تا ۲ سال آینده از بین خواهد رفت.

09 خرداد 1395 - 09:21
کد خبر : 1475
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس سندیکای صنعت برق گفت: نگرانی بخش خصوصی از نحوه ورود سرمایه به ایران است و با این رویکرد دولت که فاینانس خارجی را در عمل به صورت وامی برای واردات بیشتر تجهیزات در پیش گرفته، صنعت برق کشور تا ۲ سال آینده از بین خواهد رفت.
علیرضا کلاهی در نشستی خبری اظهار داشت: ایران به خودکفایی بیش از 95 درصدی در صنعت برق رسیده و با وجود این خودکفایی و با وجود تقاضای موثر رشد سالانه 6 درصدی، صنعت برق کشور در رکورد عمیق قرار دارد.

وی افزود: نگرانی بخش خصوصی از نحوه ورود سرمایه به ایران است و با این رویکرد دولت که فاینانس خارجی را در عمل به صورت وامی برای واردات بیشتر تجهیزات در پیش گرفته، صنعت برق کشور تا 2 سال اینده از بین خواهد رفت.

رئیس سندیکای صنعت برق تصریح کرد: این قبیل وام گرفتن، صنعت برق را گرفتار باتلاقی خواهد کرد که جبران آن سخت خواهد بود.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری مستقیم (FDI) واقعی پتانسیل رشد اقتصادی را ایجاد می‌کند و چون صنعت برق خودکفاست امیدواریم بودیم با آزاد شدن منابع مالی دولت و بهتر شدن وضعیت بودجه، صنعت برق از این وضعیت خارج شود اما متاسفانه همچنان در رکود عمیق به سر می‌بریم.

کلاهی با بیان اینکه "هم اکنون بخش تولید در صنعت برق با ظرفیتی 20 تا 25 درصدی کار می کند"، گفت: اگر آمار صادرات را نداشتیم این عدد پایین‌تر هم می‌آمد اما به هر حال آن چیزی که صنعت برق را به رکود کشانده است عدم وجود نقدینگی از سوی دولت و تزریق آن در پروژه‌ها است .

وی ادامه داد: متأسفانه ظرفیت های قانونی برای خروج صنعت برق از رکود به درستی مورد استفاده قرار نمی گیرد.

کلاهی با بیان اینکه "نظام بانکی پاشنه آشیل توسعه اقتصادی کشور است"، گفت: باید در راستای اصلاح نظام بانکی کشور اقدام قاطع انجام دادغ در شرایط فعلی تولیدکننده باید نسبت به تأمین مالی رد شرایطی اقدام کند که بهره های سنگینی را باید متحمل شود که این شرایط، شرکت ها را از بازار رقابت خارج می کند.

وی افزود: 10 میلیارد دلار تفاهمنامه با شرکت های کره ای به امضا رسیده که بخش خصوصی از جزئیات آن مطلع نیست و در روز افتتاحیه یکی از کارخانه های بزرگ تولید تراسفورماتور کشور، خبر امضای تفاهمنامه با شرکت های کره ای برای تأمین ترانسفورماتور منتشر می شود که این رویه به از بین رفتن صنعت برق کشور با خودکفایی 95 درصدی می انجامد.

در همین رابطه