رادیو مجازی اتاق ایران - 23 مرداد 1403

رئیس اتاق شیراز در دیدار با سفیر ایران در ایرلند

ایرلند دروازه ورود استان فارس به اروپا است

جمال رازقی، رئیس اتاق فارس می گوید: با توجه به وضعیت مطلوب زیرساخت‌های اقتصادی کشور ایرلند انتخاب این کشور به عنوان شریک تجاری استان فارس و تصمیم به افزایش تجارت با این کشور حائز اهمیت است.

17 شهریور 1397
کد خبر : 15256
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

فعالان اقتصادی استان فارس با سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور ایرلند در محل اتاق شیراز دیدار و گفت وگو کردند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع،  معادن و کشاورزی فارس در این دیدار گفت: امسال اتاق فارس به عنوان اتاق معین کشور ایرلند انتخاب شده که در حال حاضر تدوین استراتژی های کاربردی برای حضور فعالان اقتصادی استان در بازار این کشور در حال انجام است. هم اینک مراودات تجاری فارس با ایرلند بسیار کم است و با توجه به شرایط اقتصادی کشور تلاش ما بر ارائه راهکار و ایجاد فضای مراوده تجاری و بازرگانی فعالان اقتصادی استان با کشور ایرلند است.

جمال رازقی افزود: محصولات شیمیایی، قطعات کامپیوتر، ماشین‌آلات، دارو و تجهیزات پزشکی، تجهیزات حمل و نقل، مدارهای الکتریکی، محصولات کشاورزی و دامی، شیلات، مواد غذایی و دام زنده از اقلام عمده صادراتی این کشور به سایر نقاط جهان هستند. همچنین غلات، فرآورده‌های نفتی، ماشین‌آلات، قطعات کامپیوتری، اتومبیل و مدارهای الکتریکی از اقلام عمده وارداتی این کشور هستند.

رازقی ادامه داد: بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد در سال 2018، ایرلند از نظر شاخص رقابت‌پذیری در بین 137 کشور جهان در جایگاه 24 قرار دارد و همچنین این کشور در زیرشاخص های ارزیابی رقابت‌پذیری همچون تطبیق مردم با چالش‌های جدید، باز بودن فرهنگ ملی نسبت به عقاید خارجی، کنترل آزاد سرمایه‌گذاران خارجی بر شرکت‌های داخلی و دارا بودن جذابیت‌ها و انگیزش‌های سرمایه‌گذاری در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد.

رازقی عنوان داشت: ایرلند از مزیت‌های اقتصادی متعددی برخوردار است لذا باید با شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و تهدیدها زمینه را برای حضور موفق و پایدار در بازارهای این کشور فراهم کرد. انتخاب ایرلند به عنوان شریک تجاری استان فارس و تصمیم به افزایش تجارت با این کشور، با توجه به وضعیت مطلوب زیرساخت‌های اقتصادی این کشور حائز اهمیت است.

رازقی افزود: در واقع با توجه به پتانسیل بالای استان فارس در زمینه‌های مختلف و وضعیت بسیار مناسب شاخص‌های اقتصادی کشور ایرلند امکان افزایش صادرات و توسعه مالی استان با بهبود روابط تجاری با این کشور وجود دارد.

رئیس اتاق شیراز بیان کرد: برای نخستین اقدام عملی ایجاد ارتباط با کشور ایرلند، هفته شیراز در شهر دوبلین پایتخت کشور ایرلند و هفته دوبلین در شهر شیراز برگزار خواهد شد که این اقدام می تواند زمینه ساز تعاملات بیشتر استان فارس با این کشور باشد.

وی با بیان اینکه کشور ایرلند دروازه ورود استان فارس به اروپا است ادامه داد: از برنامه های برگزاری این هفته در کشور ایرلند معرفی فرهنگ، زمینه های تجاری و نمایشگاه اقتصادی مردم استان فارس خواهد بود. همچنین میز کشور ایرلند با هدف بررسی زمینه های همکاری دو طرف با حضور دستگاه های مختلف در اتاق شیراز برگزار می شود.

وی با اشاره به زمینه های همکاری دو طرف از جمله گیاهان دارویی، سرمایه گذاری، کشاورزی و گردشگری عنوان داشت: اتاق شیراز در حال انجام کار کارشناسی در حوزه های مختلف با کشور ایرلند است که هدف ما دست یابی به راهکارهای مشترک برای انجام فعالیت های اقتصادی و بازرگانی دو طرف است.

ظرفیت مناسب برای گسترش مراودات تجاری و اقتصادی با ایرلند وجود دارد

در ادامه سفیر جمهوری اسلامی در کشور ایرلند گفت: کشور ایرلند در دوران های مختلف همراه کشور ایران است و این دو کشور نزدیکی هایی باهم دارند که این مهم ظرفیت مناسبی برای گسترش مراودات تجاری و اقتصادی با ایرلند است.

مسعود اسلامی بیان کرد: استان فارس دارای ظرفیت ها و پتانسیل های غنی است که انتخاب این استان به عنوان معین کشور ایرلند می تواند زمینه تعامل و مراوده دو کشور ایران و ایرلند را افزایش دهد.

وی با اشاره به حجم کم مبادلات اقتصادی دو کشور افزود: یکی از مهمترین دلایل این موضوع عدم آشنایی مردم دو کشور نسبت به توانمندی هاست و متاسفانه اطلاعات غلط و جاری در رسانه های بیگانه در نگاه مردم کشورهای مختلف به کشور ما اثرگذار بوده است.

اسلامی اظهارداشت: از برنامه های اصلی ما در سفارت ایران در ایرلند، معرفی واقعی کشور ایران با ظرفیت ها، تمدن و فرهنگی غنی و اقتصاد و تجارت با سابقه است و بر این باوریم فعالیت های اقتصادی و بازرگانی پیشران فعالیت ها در سایر بخش هاست.

سفیر ایران در کشور ایرلند با بیان اینکه در شرایط کنونی نقش اتاق بازرگانی حساس تر، مهمتر و موثرتر از گذشته است، اضافه کرد: رویکرد ما در سفارت جمهوری اسلامی در ایرلند حمایت کامل از فعالان اقتصادی و برداشتن موانع و مشکلات برای هرگونه تعامل با کشور ایرلند است زیرا این کشور می تواند دروازه فعالان اقتصادی کشور ما با اروپا باشد.

وی ادامه داد: امروز بیش از 70 درصد اقتصاد کشور ایرلند بر پایه خدمات، حدود 25 درصد در حوزه  IT و مابقی در حوزه کشاورزی است که عمده صادرات این کشور در سالهای اخیر در حوزه IT - فناوری اطلاعات و صنایع وابسته به تکنولوژی ، لوازم پزشکی، محصولات تمام شده کشاورزی است.

در همین رابطه