رادیو مجازی اتاق ایران: 27 بهمن 1403

عضو کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه:

درک واقع بینانه از حوزه ICT در کشور وجود ندارد

بی توجهی نسبت به استانداردها و نبود زیرساخت های لازم در کشور موجب شده حوزه ICT که امروز دردنیا به کمک همه بخش ها آمده، خود مشکل آفرین شود.

01 شهریور 1395 - 14:24
کد خبر : 3397
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
بی توجهی نسبت به استانداردها و نبود زیرساخت های لازم در کشور موجب شده حوزه ICT که امروز دردنیا به کمک همه بخش ها آمده، خود مشکل آفرین شود.

نشست کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه عکس: زهرا رمضانی

به باور اعضای کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه، همچنان دولت ها اهمیت و جایگاه ICT در بخش های مختلف جامعه را درک نکرده اند. در حالی که امروز این بخش هم در درآمدزایی و هم در سرعت دادن به امور و ارتقای بهره وری در کار، نقش جدی و غیرقابل انکاری دارد.

محمدرضا طلایی، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه  با انتقاد از نقش کم رنگ ICT در کشور، گفت: کشورهای بسیاری از این حوزه منافع قابل توجهی کسب می کنند اما متاسفانه هنوز در ایران اهمیت مسئله درک نشده است، بنابراین فعالان حوزه فناوری اطلاعات باید معرفی بهتری از خود داشته باشند.

براساس اظهارات وی امروز نظام بانکداری کشور بیشترین و بهترین بهره ها را از فناوری اطلاعات می برد ولی حاضر نیست در راستای توسعه آن قدمی بردارد.  فناوری اطلاعات ظرفیت بسیار خوبی در فقرزدایی، ایجاد اشتغال و ظهور شفافیت دارد. به طور حتم و با توجه به تجربه جهانی حوزه مذکور می تواند به افزایش درآمدهای بخش های مختلف کمک کند.

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه نگاه ها نسبت به ICT را در حد یک کالای لوکس در کشور توصیف کرد و خواستار اصلاح آن شد و تاکید کرد: فعالان این بخش باید برای حل این معضل کاری انجام دهند.

طلایی ادامه داد: در برنامه های توسعه اشاره شده که دولت ها موظف هستند زیرساخت های دولت الکترونیک را فراهم کنند اما تا الان قدم جدی برداشته نشده چراکه دولت ها اعتقادی به فواید حاصل از فناوری اطلاعات ندارند. امروز در ایران هنوز اینترنت 4G همه گیر نشده اما در کشور عربستان حرکت به سمت 5G  آغاز شده است.

به اعتقاد فعالان اقتصادی هنوز دولت به برگزاری چند سمینار و همایش در بخش فناوری اطلاعات اکتفا می کند و وظیفه جدی تری را برای خود متصور نیست. به طور حتم حرکت در این بخش به فرهنگ سازی و حضور جدی دستگاه های مربوط در بحث آموزش نیاز دارد.

ویدا سینا عضو کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه از توافق انجام شده با وزارت ارشاد در زمینه فرهنگ سازی، خبر داد و گفت: بر اساس این توافق رسانه ها موظف به اختصاص یک درصد از فضای خود به صورت رایگان برای فرهنگ سازی در مبحث استانداردها شده اند. اتاق ایران نیز می تواند از چنین ظرفیت هایی برای فرهنگ سازی در بخش فناوری اطلاعات بهره ببرد.

اجرایی شدن قانون کپی رایت موضوع دیگریست که به عنوان یک الزام جدی از سوی اعضا مورد تاکید قرار گرفت.

در این جلسه نمایندگانی از پست بانک نیز حضور داشتند. به اعتقاد آنها امکان پرداخت تسهیلات به شرکت های حوزه فاوا از محل منابع صندوق توسعه ملی طی کمترین زمان ممکن و همچنین امکان صدور ضمانت نامه های بانکی وجود دارد. از طرف دیگر عملیات انتقال ارزی از طریق این بانک برای شرکت های فعال ICT ممکن شده است. گفتنی است پست بانک به عنوان بانک تخصصی حوزه ICT کشور فعالیت می کند.

در همین رابطه