مشاور رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اهداف کمی برنامه ششم توسعه همچون نرخ رشد اقتصادی 8 درصدی، اظهار داشت: «نرخ رشد اقتصادی در سیاستهای اقتصاد مقاومتی 8درصد تعیین شده بود؛ البته محاسبات این بود تا پایان برنامه به نرخ رشد اقتصادی 8 درصد برسیم، اما آنچه که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده، این است که متوسط دوره برنامه نرخ رشد 8 درصد باشد.»
محمد کردبچه افزود: «بر این اساس، اگر نرخ رشد اقتصادی 5 درصد محقق شود، برای اینکه به نرخ رشد 8 درصد برسیم، باید سالهای بعد نرخ رشد بالاتر باشد، یعنی نرخ رشد بیشتر از 8 درصد باشد. به عبارتی، در بعضی سالها قاعدتا نرخ رشد تا 11 درصد هم باید افزایش است.»
مشاور رییس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: «دستیابی به این نرخ رشد مشکل است، اما شدنی است و نیاز به الزاماتی دارد. برای مثال باید سرمایهگذاری صورت گیرد و بهرهوری افزایش پیدا کند. تجهیز سرمایهگذاری خیلی مهم است؛ هم داخلی و هم خارجی.»
کردبچه عنوان کرد: «در سالهای گذشته به دلیل تحریمها، سرمایهگذاری خارجی خیلی کم حاصل شد، اما خوشبختانه بعد از برجام با رفتوآمد هیاتهای اقتصادی و تجاری، ورود سرمایهگذاران تسهیل شده است.»
مشاور رییس سازمان برنامه و بودجه متذکر شد: «طبق پیشبینیهایی هم که صورت گرفته، باید سالانه 24 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شود که 15 درصد از این رقم، اعتبار تملک دارایی سرمایهای عمرانی دولت است.»
کردبچه ادامه داد: «بقیه منابع، باید از طریق سرمایهگذاری بخش خصوصی،سرمایه گذاری خارجی و بازار سرمایه تامین شود.»
وی گفت: «در ابتدا باید سرمایهگذاری انجام شود و بعد از آن، از نرخ 8 درصد، 2.7 درصد از محل ارتقای بهرهوری حاصل شود. آن هم الزاماتی دارد و بهرهوری به این راحتیها افزایش پیدا نمیکند.»
مشاور رییس سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: «بحث عمده این است که طی این چند سال برنامه حتما به دنبال الزامات تحقق اهداف بروند. اگر الزامات برنامه محقق نشود، به طور طبیعی رشد نیز به دست نمیآید.»
کردبچه خاطرنشان کرد: «بعضی از این الزامات به قانون نیاز دارد. برای مثال، اگر قانون رفع موانع تولید به درستی اجرا شود، خیلی کمک میکند. از سوی دیگر، سیاستهای کلیای که قبلا مقام معظم رهبری ابلاغ کردند، مثل اصل 44 و سیاستهای کلی علم و فناوری باید به درستی اجرایی شوند.»