امروز روز ملی مالیات است؛ امیدعلی پارسا، رئیسکل سازمان امور مالیاتی در همایش نقد و بررسی طرح قانونی مالیات بر عایدی سرمایه درباره اصلاح و تحول نظام مالیاتی گفت: اصلاح و تحول نظام مالیاتی به اجماع سه قوه کشور نیاز دارد؛ جنس مالیات با سایر امور حاکمیتی و دولتی فرق میکند. تغییرات همهگیر نظام مالیاتی به مجموعه زیرساختها و همراهی محیط فرهنگی و اداری کشور نیاز دارد.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی گفت: نمیتوان یکروزه همه مردم را ملزم به ثبتنام در سامانه مالیاتی کرد و پسازآن گفت که اگر ثبتنام نکنید، صورتحسابهای شما قبول نمیشود.
مهمترین نکات سخنرانی امیدعلی پارسا را بخوانید.
- نرخ سود بانکی باید بیشتر از نرخ تورم باشد؛ مسائل مالیاتی همهگیراست و قانون پایانههای فروشگاهی به یک فضای باثبات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و همراهی رسانهها برای آگاهی بخشی و همکاری اصناف نیاز دارد.
- در کشوری که نواقص مختلفی در بازارهای مختلف و امکانات سوداگری، وجود دارد، یا میانگین نرخ ۳۵ درصدی تورم در سال گذشته و نرخ سود بانکی ۲۰ درصد است، نمیتوان بهراحتی اصلاحات و تغییرات مالیاتی را کلید زد.
-ازآنجاکه نرخ سود واقعی ۱۵ درصد منفی است و با این نرخ سود منفی، تمام تصمیماتی که گرفته میشود، مبنای تئوریک ندارد درحالیکه، در دنیا زمانی که تورم ۴ درصد باشد، سود بانکی ۵ درصد است بنابراین، سود بانکی از تورم بیشتر است.
- پارادایم مالیات ستانی، مشارکت حاکمیت و مردم است و درمجموع زمانی که فرهنگ، قوانین، ساختار و بخشودگیهای موجود در کشور ایراد دارد، اجرای مالیات هم به مشکل برمیخورد.
- محاسبات ما نشان میدهد که باید بتوانید ۱۸ درصد بیشتر مالیاتبگیرید که تا ۱ درصد سهم مالیات نسبت به تولید ناخالص داخلی افزایش دهید.
- قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان بهعنوان بزرگترین طرح کشور، ردیف اعتباری و نیروی استخدامی در سال گذشته نداشت که من از نیروهای خود سازمان در این زمینه استفاده کردم.
- اکنون یکمیلیون دستگاه کارتخوان ساماندهی شده و به سازمان امور مالیاتی وصل شده است.
-320 هزار پرونده مالیاتی که متعلق به ۸۴۰ هزار دستگاه پوز است، به سازمان امور مالیاتی وصل است و اطلاعات آن در اختیار این سازمان قرار میگیرد.
- ۳۷۰ هزار میلیارد تومان معوقات مالیاتی داریم. تنها ۲۰ هزار میلیارد تومان از این میزان قابلیت تحقق طی دو سال را دارد.
- طبق محاسبات سازمان امور مالیاتی میزان شکاف مالیاتی ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است که ۵۰ هزار میلیارد تومان آن مربوط به فرار مالیاتی و ۵۰ هزار میلیارد تومان دیگر به اجتناب مالیاتی مربوط میشود.
- تمام فرآیندهای مالیاتی الکترونیکی است؛ در سال گذشته، ۵۰ درصد خود اظهاری مردم بدون حسابرسی تأیید شد که باعث شد تا ارتباطات فیزیکی مودیان و مأموران مالیاتی بسیار کاهش پیدا کرد.
- در حال حاضر، ۵۰ درصد درآمدهای مالیاتی تحققیافته را میتوانید بهحساب تورم بگذارید و باقی آن حاصل تلاشهای صورت گرفته و تغییر سیاستها و اقدامات لازم است.
- نظام مالیاتی در دو سال گذشته تحولات زیادی داشت و در این مدت، ۳۰ درصد رسیدگیها بیشتر شده و ورودی هیئتهای مالیاتی و قرارهای اجرانشده هر یک به ترتیب ۲۵ و ۹۰ درصد کاهشیافته است.