رادیو مجازی اتاق ایران - 15 آبان 1403

در چهارمین وبینار تخصصی معاونت کسب‌وکار اتاق ایران مطرح شد

همه صنایع به فراخور نیاز خود از فناوری اطلاعات بهره بگیرند

در چهارمین روز از رویداد مشاوره به کسب‌وکارها استفاده از داده‌ها برای هوشمندسازی و بهبود کسب‌وکارها بررسی شد. تحولات دیجیتال بهره‌وری کسب‌وکارها را از کوچک تا بزرگ بالا می‌برد.

24 آذر 1400
کد خبر : 40796
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

چهارمین روز از سومین رویداد مشاوره به کسب‌وکارها که به همت معاونت کسب‌وکار اتاق ایران برگزار می‌شود، موضوع این نشست استفاده از داده‌ها برای هوشمندسازی و بهبود کسب‌وکارها، تحول دیجیتال و هوشمندسازی کسب‌وکارها ایران و انقلاب صنعتی چهارم است.

در این نشست حسین اسلامی رئیس هیات‌مدیره سازمان نظام صنفی یارانه‌ای، فرهاد رضایی مدیرعامل شرکت کوشا تجارت نوپدید، حمید بهنگار مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان پرتوتاپ رایان و سیدعلی آذرکار مشاوره سازمان نظام صنفی یارانه‌ای سخنرانی کردند.

کسب‌وکارها به تحول دیجیتال توجه کنند

در ابتدای نشست حسین اسلامی، رئیس هیات‌مدیره سازمان نظام صنفی یارانه‌ای گفت: بدون هیچ تردیدی امروزه توجه به نحوه اداره بنگاه‌ها و مدیریت منابع موجود جهت پایداری و ادامه مسیر کسب‌وکارها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این مسیر دیجیتالی شدن، استفاده از نرم‌افزارها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

او گفت: امروزه فناوری اطلاعات فعال‌کننده سایر حوزه‌ها و صنایع است. برای همین باید به ظهور و بروز حوزه‌های فناوری باشیم که قبلاً به‌صورت سنتی کار می‌کردند.

به‌گفته اسلامی در دهه قبل اعتماد ویژه‌ای به جوانان در بانکداری شد، در نتیجه محصول و خدمات جدیدی ارائه کردند. اکثر قریب به‌اتفاق زیرساخت‌های بانکی توسط جوانان ایرانیان شکل گرفت. اما خیلی از صنایع مثل پزشکی، معدن، صنایع سنگین و غیره هنوز از این فناوری‌ها استفاده نمی‌کنند؛ باید برای شفاف‌سازی به تحول دیجیتال روی آوریم.

چگونه از داده‌ها برای بالا بردن بهره‌وری استفاده می‌شود؟

در ادامه فرهاد رضایی، درباره بهره‌مندی از داده‌ها در راستای حل مسائل سازمانی گفت: روزانه 2.5 میلیارد گیگابایت دیتا تولید می‌شود. سازمان‌ها کمتر از 1 درصد از داده‌هایشان را برای تحلیل استفاده می‌کنند. از طرفی در سازمان‌هایی که حداقل 7 درصد داده‌هایشان را تحلیل می‌کنند، نرخ موفقیت بالاتری گزارش‌شده است. سازمان‌هایی که داده‌هایشان را تحلیل می‌کنند 10 درصد کاهش هزینه را تجربه کرده‌اند.

رضایی گفت: بهره‌وری به کمک پیش‌بینی فروش افزایش می‌یابد. از طرفی آنالیز برخوردهای اجتماعی در شبکه‌های اجتماعی درباره یک محصول باعث افزایش بهره‌وری می‌شود. همچنین باعث کاهش ریسک ماشین‌آلات شده، هزینه تعمیر و نگهداری را پایین می‌آورد.

او تأکید کرد: باید به این توجه کنید که داده‌ها حقیقت را می‌گویند، به آن‌ها باید اعتماد شود.

داده‌های مهم سامانه از کجا تأمین می‌شود؟

در ادامه این نشست حمید بهنگار درباره استفاده از فناوری اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی در هواشناسی گفت. سامانه هوشمند کشاورزی، باعث افزایش کارایی، توسعه و تأمین امنیت غذایی می‌شود؛ از طرفی توسعه استراتژی ابزارهایی را برای کمک به ذی‌نفعان از سطوح محلی تا ملی و بین‌المللی جهت شناخت استراتژی‌های کشاورزی متناسب با شرایط محلی خود فراهم می‌کند.

او مهم‌ترین دغدغه‌های حوزه کشاورزی عوامل محیطی، حمل و نقل نامناسب، نیروی انسانی و روش سنتی کشاورزی است. ادامه داد:

به‌گفته بهنگار این حوزه‌ها نیاز به تحلیل دارد اما مهمترین پرسش این است که داده‌های مهم سامانه از کجا تأمین می‌شود؟

در ادامه بهنگار از پلتفرم هوشمند زمین پایه و از پایش از هوا و فضا پایه گفت.

به گفته بهنگار اثربخش سامانه در افزایش کیفیت محصول، کاهش مصرف نهاده از 30 تا 100 درصد، افزایش شاخص مدیریت مزرعه بیش از 80 درصد و صرفه‌جویی در آب می‌شود.

بعد از آن سید علی آذرکار از اهمیت فناوری اطلاعات در صنایع گفت که در بهره‌وری، کاهش ریسک، هوشمندسازی و افزایش تولید از آن استفاده می‌شود. بنابراین باید صنعت را هوشمند کرد تا بهبود کسب و کار رخ دهد. در موج دوم بهبود با داده‌هایی سروکار داریم که با هوشمندسازی می‌توانیم آن را سروسامان دهیم و در جهت اهداف صنعت و سازمان مورد نظر استفاده کنیم. باید از این داده‌ها در جهت بهبود کسب و کار استفاده شود. در بسیاری از صنایع از داده‌ها اسنتفاده نشده و فضای زیادی برای استفاده از این داده‌ها وجود دارد.

آذرکار تصریح کرد: در حوزه آبزی پروری و شیلات و صنایع آرایشی و بهداشتی بررسی‌ها نشان می‌دهد که چقدر فناوری در بهبود محیط کسب‌وکار، بهره‌وری و تولید اثرگذار بوده است. امیدواریم همه صنایع به فراخور نیاز خود از این فناوری‌ها بهره بگیرند.

 

در همین رابطه