هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

شهلا عموری در نشست شورای گفت‌وگوی خوزستان

بازنگری در فرایند دریافت آب‌بها از مزارع پرورش ماهیان گرمابی پیگیری می‌شود

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان گفت: پیشنهاد بازنگری دریافت آب بها از مزارع پرورش ماهیان گرمابی از طریق شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی پیگیری می‌شود.

26 اسفند 1400
کد خبر : 41945
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

 دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان، با اشاره به اینکه فعالان اقتصادی استان نسبت به ساختار دریافت آب بهاء از مزارع پرورش ماهیان گرمابی اعتراض دارند، گفت: بر اساس بند الف ماده ۲۱ آیین نامه اجرایی قانون حفاظت و بهره‌برداری از منابع آبزی، این هزینه معادل پنج درصد از عملکرد محصول و یا ارزش ریالی آن تعیین شده است.

شهلا عموری  در هفتادمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان خاطرنشان کرد: این میزان از محاسبه عملکرد تولید محصول در مزارع پرورش ماهیان گرمابی ویژه منابع آبی تنظیم شده است و اصلاح این فرایند در شورای گفت‌وگو پیگیری می‌شود.

رئیس اتاق اهواز با اشاره به اینکه خشکسالی‌های اخیر در استان، منابع آبی را به لحاظ کمی و کیفی تحت تاثیر قرارداده است، ادامه داد: برهمین اساس، بهره‌برداران از منابع آبی در طول مسیر رودخانه (بالا دست تا پایین دست رودخانه ها) با شرایط متفاوتی (در زمینه برداشت آب) روبرو هستند.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان از آب به عنوان مهمترین نهاده تولید در آبزی‌پروری نام برد و یادآور شد: باتوجه به اینکه هزینه‌های ناشی از تعییرات کمی و کیفی آب در طول مسیر رودخانه متفاوت است بنابراین ایجاد وحدت رویه در آب‌بهاء پرداختی ضروری است.

عموری تاکید کرد: در همین راستا پیشنهاد می‌شود که هزینه‌های ناشی از نوسانات کمی و کیفی آب که بر تولیدکنندگان تحمیل می‌شود در محاسبه آب بهاء لحاظ گردد.

دستور پیگیری رئیس جمهور برای بررسی صدور مجوز پرورش ماهی تیلاپیا

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان همچنین به پراکندگی ماهیان تیلاپیا در منابع آبی استان اشاره‌ کرد و گفت: این گونه آبزی هم‌اکنون حضور گسترده‌ای در رودخانه‌ها و مزارع پرورش ماهی دارد.

عموری بیان‌ داشت: از دستگاه‌های متولی درخواست می‌شود که نسبت به کنترل نوع مهاجم این ماهی اقدام کرده و علاوه بر این امکان پرورش نوع اقتصادی آن با هدف توسعه صادرات و همچنین تقویت امنیت غذایی کشور را فراهم کنند.

رئیس اتاق اهواز خاطرنشان‌کرد: در صورتی که امکان صدور مجوز برای پرورش ماهی تیلاپیا در استان فراهم شود، پرورش دهندگان نیز برابر با دستور رئیس جمهور نسبت به تولید این ماهی بصورت "مدار بسته" اقدام می‌کنند و این فرآیند تهدیدی برای گونه‌های بومی و منابع آبی محسوب نمی‌شود.

وی افزود: رئیس جمهوری در مکاتبه‌ای با سازمان حفاظت محیط زیست دستور داد تا نحوه پرورش ماهی تیلاپیا بصورت مدار بسته ویژه استان خوزستان مورد بررسی قرار گیرد.

عموری اذعان‌ داشت: سازمان حفاظت محیط زیست باوجود دستور رئیس جمهور در رابطه با بررسی و صدور مجوز پرورش ماهی تیلاپیا هنوز پاسخی ارائه نداده است به همین دلیل این مطالبه پرورش دهندگان به شورای ملی گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی ارجاع می‌شود.

بر اساس این گزارش، ماهی تیلاپیای نیل به عنوان یک گونه اقتصادی در امر آبزی پروری محسوب می‌شود که هم‌اکنون در بیش از ۵۰ کشور دنیا به صورت انبوه در حال تولید است.

موضوعات :
در همین رابطه