هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

سعید پورآبادی در نشست شورای گفت‌وگوی استان خراسان شمالی

بروکراسی اداری، اجازه استفاده از مجوزهای بی‌نام سرمایه‌گذاری را نمی‌دهد

رئیس اتاق بجنورد می‌گوید: در این استان 74 مجوز بی‌نام برای سهولت در روند سرمایه‌گذاری صادر شده؛ اما مشکلات و بروکراسی اداری، اجازه استفاده از مجوزها را به سرمایه‌گذار نمی‌دهد.

27 فروردین 1401
کد خبر : 42157
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بجنورد گفت: بر اساس آمار اداره کل امور اقتصادی و دارایی؛ تاکنون موافقت اصولی بی‌نام ۷۴ طرح کشاورزی، صنعتی و گردشگری برای سهولت در روند سرمایه‌گذاری و غلبه بر بروکراسی اداری صادر شده و آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران است؛ اما مشکلات اداری و سیستم اشتباه بروکراسی اداری اجازه استفاده از این شرایط را به سرمایه‌گذار نمی‌دهد.

سعید پورآبادی در نودمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان شمالی اظهار کرد: سرمایه‌گذار مجوز بی‌نام را ثبت‌نام و دریافت می‌کند ولی بعد از رسیدن به مرحله اجرا به سدی از قوانین مواجه می‌شود کار را مختل می‌کند.

وی تصریح کرد: اگر می‌خواهیم روند سرمایه‌گذاری را در توسعه استان افزایش دهیم، باید قانون منعطف شود و از ظرفیت‌ها و دستورهای استانی برای تسهیل سرمایه‌گذاری استفاده کرد تا شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان شمالی باید کالاهایی باکیفیت و خلاقانه تولید کنند.

وی بر اهمیت و جایگاه شورای گفت‌وگو در سطح ملی در حل مشکلات فعالان اقتصادی تأکید کرد و به ۱۲ مصوبه ملی و ۵۰ مصوبه استانی شورای گفت‌وگوی استان در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد.

پورآبادی نقش شورای گفت‌وگو را در بهبود فضای کسب‌وکار مؤثر دانست و اظهار کرد: شورای گفت‌وگو باهدف ارتقای فرهنگ اقتصادی، اخلاق کسب‌وکار و مهارت‌های شغلی فعالیت می‌کند که این مهم با حمایت‌های دولت میسر خواهد شد.

وی افزود: همچنین شورای گفت‌وگو به‌منظور تبادل‌نظر دولت و بخش‌های خصوصی و تعاونی و تسهیل فعالیت‌های اقتصادی این بخش‌ها، بررسی و رفع موانع کسب‌وکار و اتخاذ تصمیم مؤثر برای اقدامات لازم در چهارچوب قوانین و مقررات موجود و ارائه پیشنهادها و راهکارهای اجرائی مناسب به مراجع ذی‌ربط تشکیل شده است.

دبیر و سخنگوی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان شمالی بر ضرورت استفاده از نظرات بخش خصوصی در برنامه‌های اقتصادی و تصمیم‌گیری مرتبط با محیط کسب‌وکار کشور تأکید کرد و خواستار شد: در این رابطه دستگاه‌های اجرایی از نظرات بخش خصوصی در برنامه‌های اقتصادی استفاده و بهره ببرند.

در این نشست، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی نیز گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان شمالی باید کالاهایی باکیفیت و خلاقانه تولید کنند تا در بازار به‌خوبی رقابت کنند.

محمود قنبری نیز به شعار سال به‌عنوان «سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرین» از سوی رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و اظهار داشت: شرکت‌های دانش‌بنیان باید تولید ثروت و دانش کنند تا توانایی رقابت در بازار را داشته باشند و در این صورت است که تولید ناخالص داخلی استان افزایش می‌یابد.

وی تصریح کرد: تولیدات سنتی خراسان شمالی با مشکل فروش مواجه هستند و باید از این تجربه در جهت تولیدی خلاق و مبتکر استفاده کرد.

قنبری با بیان اینکه خراسان شمالی باید به سمت توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان حرکت کند، گفت: باید زیرساخت‌های این حرکت عظیم در استان فراهم شود و تمامی مدیران در این راستا همفکری و هماهنگی لازم را داشته باشند.

وی ادامه داد: خراسان شمالی در توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان تجربه موفقی را نداشته است و این شرکت‌ها نتوانسته‌اند در تولید دانش به‌خوبی فعالیت کنند و لازم است با رویکردی جدید وارد این حوزه شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی افزود: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مطالعات خود را برای زمینه‌سازی تحقق شعار سال آغاز کرده است و به‌زودی طرحی را در این زمینه تکمیل خواهد کرد تا بتوان به نتایج مناسبی رسید.

وی خاطرنشان کرد: تولید دانش، فلسفه وجودی شرکت‌های دانش‌بنیان را تشکیل می‌دهد که این دانش را باید وارد بازار کار و اشتغال‌زایی ایجاد کرد و در این صورت است که به اقتصادی پایدار دست می‌یابیم.

قنبری تحریم‌های ظالمانه را معضلی بزرگ بر سر راه سرمایه‌گذاران خارجی دانست و گفت: انتقال پول توسط سرمایه‌گذاران به دلیل تحریم‌ها وجود ندارد، ولی باید سیر قانونی نیز رعایت شود.

وی تصریح کرد: اراده و خواست مردم در حوزه پزشکی با تربیت پزشکان کارآزموده به‌خوبی مشهود است. ما زمانی کشور ما پزشکانی از کشورهای هند، پاکستان و آسیای شرقی وارد می‌کرد؛ اما اکنون در این حوزه خودکفا شده‌ایم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی عنوان کرد: بر اساس برآورد مدیرکل اقتصادی و دارایی خراسان شمالی، پزشکان زیادی از کشور افغانستان متقاضی فعالیت در این استان هستند ولی قوانین وزارت بهداشت و درمان این روند را کند می‌کند و اگر پزشکی خواهان فعالیت در این استان است باید سیر قانونی را طی کند.

موضوعات :
در همین رابطه