رادیو مجازی اتاق ایران: 11 آذر ماه 1403

مبادلات ایران و عراق در سه سال گذشته ممتاز است

معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت روز دوشنبه در بغداد با سرپرستان دو وزارت خانه بازرگانی و صنعت و معدن عراق دیدار و در یک نشست با فعالان بخش خصوصی صنعت و تولید دو کشور شرکت و روابط اقتصادی ایران و عراق را طی 3 سال گذشته، ممتاز توصیف کرد.

14 دی 1395 - 11:13
کد خبر : 6239
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

مجتبی خسرو تاج که در راس یک هیات تجاری و صنعتی در بغداد بسر می برد، ضمن ارائه گزارشی از برنامه های سفر خود به عراق، تاکید کرد بدون اغراق، نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در این کشور ، بویژه سفارت و رایزنی بازرگانی طی این 3 سال، در جهت نظام بخشی و توسعه روابط بسیار خوب عمل کرده اند.
وی روابط ایران و عراق را با دیگر نقاط قابل مقایسه ندانست و با استناد به نظر سفیر ایران درباره عبور از مرحله صدور کالا و ورود به فاز سرمایه گذاری های مشترک و تعمیق طرح های مشارکتی، ابراز امیدواری کرد که با رفع محدودیت های مالی عراق و برداشته شدن موانع، روابط دو کشور مسیر جدیدی را طی کند.
قائم مقام وزارت صنعت و معدن و تجارت کشورمان، حجم متوسط سالانه مبادلات میان دو کشور را 6 تا 6 و نیم میلیارد دلار ذکر کرد و گفت این مبادلات در 9 ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 5 درصد رشد ارزشی داشته است و این درحالی است که ارقام اعلامی تنها شامل مبادلات تجاری است و خدمات فنی و مهندسی را شامل نمی شود که اگر آن را هم محاسبه کنیم، متوسط ارزش مبادلات دو کشور از مرز 8 میلیارد دلار نیز عبور خواهد کرد.
وی تاکید کرد که ارزش روابط اقتصادی میان ایران و عراق در این است که حفظ این جایگاه و حجم مبادلات و تثبیت آن در حالی در این سال ها جریان داشته است که کشور عراق در جنگ علیه داعش و کاهش واردات و بحران مالی روبه رو بوده است.
خسرو تاج، در توضیحی پیرامون دیدارهایش با سرپرست های وزارت خانه های بازرگانی و صنعت و معدن عراق گفت ، در این دیدارها، نیازهای عراق و راه های توسعه روابط دو کشور بررسی شد.
وی با اشاره به رویکرد جدید دولت عراق به سمت توسعه صنعتی ، افزود: طرف های عراقی در زمینه های مختلف از جمله ، ساخت سیلو و نوسازی و تامین ماشین آلات و تجهیزات مربوطه و نیز بخش های لوازم خانگی و مصالح ساختمانی ، تمایل خود را ابراز داشتند.
قائم مقام وزیر صنعت ، معدن و تجارت، اضافه کرد، در مذاکرات با مسئولان دو وزارت خانه بر تسریع در مذاکرات جهت فعال کردن نظام تعرفه های ترجیهی میان دو کشور به توافق رسیدیم و در دیدار سرپرست وزارت صنایع و معادن عراق قرار شد کمیته مشترکی جهت بررسی و اقدام در زمینه فرصت های سرمایه گذاری و اولویت های سرمایه گذاری و نیز نظام تعرفه های ترجیهی تشکیل شود.
وی اعضای این کمیته را معاونان وزیر صنایع و معادن دو کشور و نیز رئیسان اتحادیه صنایع و مدیران کل سرمایه گذاری دو کشور دانست و گفت، قرار شد مشکلات شرکت های سرمایه گذار ایرانی در عراق نیز که در ادامه کار با مشکل روبه رو شده اند، در همین کمیته حل و فصل شود.
خسروتاج همچنین نشست های هیات ایرانی را در بغداد مورد اشاره قرار داد و گفت که یک نشست با بخش های دولتی عراق و یکی هم با بخش خصوصی برگزار شد که در آن طرفین ، مشکلات و موانع همکاری ها را مورد بررسی قرار دادند.
وی یکی از مشکلات عمده را در روابط دو کشور در حوزه خدمات بانکی دانست و گفت در نشست بعد از ظهر مسئول نمایندگی بانک ملی ایران در بغداد به طرف های شرکت کننده در نشست توضیحات مربوط به راه های استفاده از پتانسیل های بانکی، بویژه در راستای گشودن ال سی را ارائه کرد.
یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی، سعید اوحدی مسئول ستاد پیگیری روابط ایران و عراق و نیز نمایندگان برخی وزارت خانه ها و همچنین گروهی از فعالان بخش خصوصی و مدیران صنایع آرد و روغن در نشست های روز دوشنبه در بغداد حضور داشتند.

در همین رابطه