مدیر کل عربی- آفریقایی معاونت بینالملل اتاق ایران، با تأکید بر اینکه بخش خصوصی ایران علاقهمند به توسعه روابط تجاری با کشورهای آفریقایی است، بیان کرد: ظرفیتهای زیادی برای همکاری تجار دو کشور وجود دارد. در این میان سفارتخانههای ایران و بورکینافاسو در تسهیل رفتوآمد تجار دو کشور نقش مهمی دارند.
شهرام خاصی پور در نشست بررسی فرصتهای تجاری بورکینافاسو، با بیان اینکه بخش خصوصی ایران علاوه بر تجارت با طرفهای بورکینایی به دنبال پروژههای مشترک و اهداف برد- برد است، گفت: باید زیرساختهای لازم برای همکاریهای پایدار و درازمدت از سوی دولتهای دو کشور فراهم شود.
به گفته خاصی پور، صادرات محصولات ایرانی در حوزه مصالح ساختمانی، دارو تجهیزات پزشکی، ماشینآلات کشاورزی و واردات محصولات کشاورزی و مواد معدنی از بورکینافاسو از زمینههای بالقوه همکاری است.
خاصی پور اظهار کرد: با توجه به دانش کشاورزی ایران و وجود زمینهای حاصلخیز در بورکینافاسو همکاریهای مشترک در زمینه امنیت غذایی و کشت فراسرزمینی و استفاده از امکانات فنی و مهندسی ایران نصب و راهاندازی ماشینآلات و ایجاد مجتمعهای کشت و صنعت و صنایع تبدیلی از فرصتهای همکاری متقابل دو طرف است.
او افزود: در حوزه پتروشیمی، انرژی و انرژیهای تجدیدپذیر نیز شرکتهای ایرانی میتوانند به انتقال تکنولوژی پرداخته و با شرکتهای بورکینافاسویی همکاری خوبی بر اساس تأمین منافع متقابل داشته باشند.
ایران و بورکینافاسو در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی میتوانند همکاریهای نزدیکی داشته باشند
محمدی کابوره، سفیر بورکینافاسو در ایران، با بیان اینکه هدف از این وبینار رفع کمبود اطلاعات تجاری تجار دو کشور از ظرفیتهای یکدیگر است، افزود: نشست هایی از این دست علاوه بر نزدیکی بیشتر تجار، راههای جدیدی برای همکاری تجاری میان دو کشور باز خواهد کرد.
او ادامه داد: این نشست پلتفرم ایده الی برای معرفی ظرفیتهای همکاری مشترک و آگاهی از قوانین گمرکی- تجاری بورکینافاسو است. ایران و بورکینافاسو در حوزه کشاورزی و صنایع وابسته با هدف ایجاد امنیت غذایی دو کشور، میتوانند همکاریهای نزدیکی داشته باشند. انرژیهای تجدیدپذیر، فناوری و نوآوری، هوش مصنوعی و امنیت سایبری که ایران پیشرفتهای خوبی در آن دارد نیز از دیگر حوزههایی است که بسیار علاقهمند به همکاری در آنها هستیم.
کابوره تأکید کرد: همکاریها نباید به تبادلات تجاری محدود شود و این همکاری باید به بخشهای دیگر از جمله انتقال فناوری و آموزش تجار و بازرگان بورکینایی نیز تسری پیدا کند.
توسعه روابط سیاسی باید در خدمت توسعه روابط تجاری قرار گیرد
نایبرئیس اتاق بورکینافاسو، نیز با بیان اینکه دو طرف میتوانند با شناخت بیشتر یکدیگر به تبادلات پایدار در روابط خود برسند، تأکید کرد: اتاق بورکینافاسو علاقهمند به توسعه روابط با اتاق ایران است. چنین جلساتی میتواند به ارتقا روابط تجاری کمک کند. راهاندازی سفارت بورکینافاسو و توسعه روابط سیاسی باید در خدمت توسعه روابط تجاری قرار گیرد.
ضمانتهای دولتی برای قراردادهای همکاری تجار ایجاد شود
در ادامه مجتبی فقیهی، سفیر ایران در بورکینافاسو، با اشاره به برگزاری اولین کمیسیون مشترک دو کشور در سال گذشته گفت: 9 سند همکاری در عرصههای مختلف علمی، فرهنگی، اقتصادی و ساختوساز امضا شد. مقامات سیاسی دو کشور مذاکرات خوبی داشتند و رفتوآمدهای خوبی میان مقامات دو کشور صورت گرفته و همه چیز برای حمایت از تجار دو کشور و گسترش تبادلات تجاری فراهم شده است.
او با تأکید بر ضرورت ایجاد ضمانتهای دولتی برای حمایت از قراردادهای همکاری تجار دو کشور، افزود: همکاریهای مشترک در حوزه دارویی و تجهیزات پزشکی با این کشور در اولویت است. ایجاد خط تولید دارو در بورکینافاسو، تولید دارو در ایران با برندهای بورکینافاسویی و صادرات داروهای ایران به بورکینافاسو، هر سه میتواند از محورهای خوب همکاری باشد.
به گفته فقیهی، صادرات مصالح ساختمانی و محصولات پتروشیمی و ماشین الان کشاورزی و کشت فراسرزمینی فرصتهای خوب برای همکاری دو کشور است. او تأکید کرد: سفارت ایران در بورکینافاسو، آماده خدمات به تجار دو کشور است.