رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

رئیس اتاق اراک در نشست تشکل‌های بخش کشاورزی استان مرکزی

رویکرد وزارت جهادکشاورزی از «دخالت» به «نظارت» در صنعت دام و طیور تغییر کند

ناصر بیکی، رئیس اتاق اراک می‌گوید: اقتصاد صنعت دام و طیور باید بر اساس قیمت، مدیریت شود؛ اما بعضا مدیریت این حوزه با دخالت در قیمت‌ها انجام می‌شود و خواستار اصلاح آن هستیم.

08 آذر 1403 - 15:04
کد خبر : 71903
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک بر تغییر رویکرد وزارت جهادکشاورزی از «دخالت» به «نظارت» در صنعت دام و طیور تاکید کرد و گفت: اعتقاد داریم که اقتصاد صنعت باید بر اساس قیمت، مدیریت شود؛ اما بعضا شاهد هستیم که مدیریت این حوزه با دخالت در قیمت‌ها تنظیم می‌شود.

به گزارش اتاق ایران آنلاین، ناصر بیکی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک در نشست مشترک معاون وزیر جهادکشاورزی در امور تولیدات دامی با تشکل‌های بخش کشاورزی استان مرکزی که با هدف تبادل نظر در خصوص موانع و مشکلات دامداران، آبزی‌پروران، مرغداران گوشتی و زنبورداران استان مرکزی برگزار شد، با بیان اینکه «با سرکوب قیمت، بازار و اقتصاد با هم ورشکسته می‌شوند»، اظهار کرد: قیمت به اقتصاد سیگنال می‌فرستد و عکس این موضوع، نادرست است. دستکاری قیمت به معنای از بین بردن و نادیده انگاشتن علم اقتصاد است، در حالیکه تنظیم قیمت برعهده علم اقتصاد و بازار است؛ نه اشخاص و افراد و مجموعه‌ها.

او به تشریح سهم بخش‌های مختلف از تسهیلات در کشور پرداخت و گفت: مطابق آخرین آمار در دی ‌ماه 1402، بخش خدمات ۴۱ درصد از تسهیلات کشور را بلعیده، صنعت و معدن ۳۶.۴ درصد از تسهیلات کشوری را استفاده کردده، بازرگانی ۹.۹ درصد و بخش کشاورزی تنها ۷ درصد و مسکن و ساختمان هم حدود ۶ درصد از تسهیلات را دریافت نموده است. این در حالیست که ۱۴.۴ درصدد از اشتغال کشور توسط بخش کشاورزی تأمین شده است.
ناصر بیکی بیان داشت: در شعار، دَم از اهمیت و اولویت امنیت غذایی می‌زنیم، اما در هنگام تقسیم امکانات، کشاورزی در انتهای جدول اولویت‌هایمان قرار می‌گیرد و این حکایت از مظلومیت حوزه کشاورزی دارد.

او اظهار کرد: با وجودی که استان مرکزی در زمره استان‌های خشک قرار دارد ۳ برابر نیاز خود گندم و ۴ برابر مصرف شهروندان شیر تولید می‌کنیم که نشان از هنر فعالان این بخش دارد.

رئیس اتاق اراک همچنین با انتقاد از برخی سیاست‌های وزارت جهادکشاورزی در خصوص صادرات محصولات دام و طیور، افزود: شاهد فروش و تبادل حواله صادرات کالا هستیم.
او توضیح داد: براساس پیگیری‌های انجام شده، ۷۰۰ تن از حواله صادرات مرغ در دست صندوق حمایت از صنعت طیور قرار دارد و این به معنای حضور مستقیم و بلامانع دلالان و واسطه‌ها در این حوزه است.

رئیس اتاق اراک گفت: پیش‌نویس آیین‌نامه اجرایی برنامه ۵ ساله صنعت طیور توسط فدراسیون طیور در دست تدوین است اما این فدراسیون مورد پذیرش ما نیست و وجاهت قانونی ندارد، زیرا بعضی از کسانی‌که در مدیریت این مجموعه فعال هستند سابقه و تجربه یک روز کار عملی در صنعت طیور را ندارند. این فدراسیون فراگیر نیست و سه تشکل اصلی و بزرگ صنعت طیور در آن عضویت ندارند و این فدراسیون را به رسمیت نمی‌شناسند.

او افزود: از چالش‌های دیگر، این است که سامانه‌های متعددی در جهادکشاورزی راه‌اندازی شده که بعضاً کارآمد نیست و هزینه بعضی از آنها که برای امور نظارتی و کنترلی و آمارگیری وزارت جهادکشاورزی ایجاد شده‌اند (همانند سماک در استان مرکزی یا رهتاب در ۶ استان کشور)، برعهده مصرف‌کننده قرار گرفته است که صحیح نیست. در واقع شایسته است خود وزارتخانه متقبل هزینه‌های سامانه‌هایی شود که به منظور کنترل و نظارت راه‌اندازی کرده است.

بیکی ادامه داد: علاوه بر این؛ هر از گاهی صنایع دام و طیور و کشاورزی کشور به حذف ماده ۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم و کن لم یکن کردن معافیت مالیاتی تهدید می‌شوند که این نیز از موضوعات دیگری است که باید توسط وزارتخانه پیگیری و مواظبت و پیشگیری شود. به هر حال، به صورت روزمره  هر روز بدنه بخش‌های مختلف کشاورزی تخت فشارهای مضاعف است و به جای حمایت این بخش، آن را درگیر دغدغه می‌کنند.

رئیس اتاق اراک در پایان ابراز امیدواری کرد که این نشست فتح بابی در جهت کاهش مشکلات بخش کشاورزی شود.

موضوعات :
در همین رابطه