سرپرست بهینهسازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: توجه به مسئولیت اجتماعی، شرط اساسی برای پایداری بنگاههای اقتصادی است و هدایت مسئولیت اجتماعی به سمت ارزیابی اثرات رشد اقتصادی و بهبود شرایط میتواند در میانمدت و بلندمدت پایداری بنگاههای اقتصادی را تضمین کند.
علی ربانی در گفتوگو با اتاق ایران آنلاین، افزود: توجه به مسئولیت اجتماعی شرط اساسی برای پایداری بنگاههای اقتصادی در شرایط پیچیده زیستبوم ایران و جهان است.
او توجه به مسئولیت اجتماعی و مدیریت بهینه انرژی برای توسعه پایدار اقتصادی را ضروری خواند و تصریح کرد: باید به ابعاد سهگانه مسئولیت اجتماعی شامل اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی تأکید کرد و آن را شرط اساسی برای پایداری بنگاههای اقتصادی در شرایط پیچیده زیستبوم ایران و جهان دانست.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: متأسفانه در کشور، مسئولیت اجتماعی اغلب به بعد اجتماعی و فقط مشارکت اجتماعی محدود شده است، در حالی که ارزیابی اثرات اجتماعی حاصل از فعالیتهای صنعتی نیز ضروری است. بررسیها نشان میدهد که به دلیل حکمرانی نادرست و سیاستگذاریهای غیرکارآمد در سنوات گذشته، نتایج مثبتی در شاخصهای سند چشمانداز توسعه حاصل نشده است.
ربانی با اشاره به مشکلات ناترازی انرژی در کشور افزود: در چند تابستان گذشته با ناترازی برق و در زمستان با ناترازی گاز و به تازگی برق نیز در زمستان مواجه بودهایم. این در حالی است که ایران با تولید روزانه ۸۶۵ میلیون مترمکعب گاز، از ظرفیت پوشش جمعیتی بیش از ۱۰۰ میلیون نفر و اقتصادی بالغ بر دو هزار میلیارد دلار برخوردار است. با این وجود، سوءمدیریت و عدم اجرای قوانین بالادستی موجب ایجاد چالشهایی نظیر بحران کمبود انرژی شده است.
او ادامه داد: مشکل اصلی در ایران، کمبود قوانین نیست، بلکه عدم اجرای صحیح آنهاست. بسیاری از مدیران به دلیل ترک فعلهای خود مورد سؤال قرار نمیگیرند، در حالی که باید پاسخگوی مشکلات ناشی از مدیریت ناکارآمد باشند.
سرپرست بهینهسازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین بر ضرورت هدایت منابع به سمت ارزیابی اثرات اقتصادی و زیستمحیطی تأکید کرد و گفت: کوچکتر شدن اقتصاد کشور و کاهش سهم سهامداران، سرمایهگذاران و مردم از این اقتصاد، نتیجه همین بیتوجهیهاست. هدایت مسئولیت اجتماعی به سمت ارزیابی اثرات رشد اقتصادی و بهبود شرایط میتواند در میانمدت و بلندمدت پایداری بنگاههای اقتصادی را تضمین کند.
بر اساس اظهارات او، بسیاری از بنگاههای اقتصادی با فعالیتهای کوتاهمدت ۷ تا ۹ ماهه مواجه هستند که میتواند منجر به تعدیل نیروی گسترده و ایجاد مشکلات اجتماعی جدی شود. مواجه با این شرایط مستلزم همافزایی بین دستگاهها، همکاری بخش خصوصی و همراهی مردم است.
ربانی ادامه داد: باید مدیریت انرژی در کشور به شیوهای جدید و اصولی اجرا شود. انرژی، سرمایهای بیننسلی و امانتی در دستان ماست که میتواند با مدیریت درست، منجر به بهبود شرایط اقتصادی و افزایش سطح رفاه عمومی شود. پرداخت مالیات مناسبتر، سوددهی بهتر شرکتها و هزینهکرد اصولی این منابع توسط دولتمردان، گامهای مؤثری برای تحقق این اهداف خواهد بود.