رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان با اشاره به نامگذاری سال 96 توسط مقام معظم رهبری بهعنوان اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال گفت: امیدواریم بتوانیم در ادامهی فعالیتهای سال گذشته، در سال جدید هم با سرعت بیشتری در مسیر توسعهی استان و فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی و عمرانی و توسعهای حرکت کنیم.
حسین سلاح ورزی گریزی به توفیقات بهدستآمده در حیطهی ملی و استانی زد و گفت: در حیطهی ملی، فعالیت دولت تدبیر و امید در موضوع برجام و رفع مشکلات بینالمللی و سیاست خارجی باعث حصول توفیقات چشمگیری شد که در حوزهی اقتصادی ملموس و اثرگذار بود.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران افزود: مهار تورم و برعکس شدن جریان تورمی اقتصاد کشور از رقم 45 درصد در سالهای گذشته به حدود هشت درصد در اسفندماه 95، موضوع بسیار مهم و قابلتوجهی برای فعالان اقتصادی کشور محسوب میشود که نباید از آن چشم پوشید.
سلاحورزی تصریح کرد: رشد اقتصادی قابلقبول و ثبات نسبی که در اقتصاد کشور به وجود آمده، باعث میشود اقتصاد قابل پیشبینی باشد که این موضوع اتفاق و دستاورد بزرگی است و روزهای خوبی را نوید میدهد.
نایبرئیس اتاق ایران افزود: در حوزه استانی هم در بخش صنعت، تأمین نقدینگی واحدهای تولیدی و بهبود شاخصهای کسبوکار روند رو به بهبودی در استان شکلگرفته است.
سلاحورزی گفت: ازنظر بررسیهای انجامشده در دبیرخانه شورای گفتگو، 80 درصد مشکلات و نارضایتیهای بخش خصوصی، بانکی، مالیاتی و تأمین اجتماعی بوده است که در این زمینه هم آنچه در حوزه اختیارات استان بوده انصافاً در جهت رفع مشکلات تلاش صورت گرفته است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فعالیت کمیته حمایت قضایی از سرمایهگذاری لرستان گفت: خوشبختانه همگام با فعالیت بخش اجرایی استان، همواره مجموعه قضایی لرستان هم حرکت کردهاند و نمود این تلاش برگزاری بیش از 20 جلسه در این کمیته و تصویب مصوبات کارگشا در راستای رفع مشکلات حوزهی تولید و سرمایهگذاری استان بوده که قابلتقدیر است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان یادآور شد: با فعال شدن کمیته حمایت قضایی از سرمایهگذاری لرستان و انجام بازدیدهای مستقیم و میدانی از واحدهای تولیدی، فعالیت این کمیته وارد فاز جدیدی شد. فعالیت این کمیته در استان تبدیل به الگویی ملی برای اجرا در سایر استانهای کشور شده است.
سلاحورزی عنوان داشت: برای تحقق اقتصاد مقاومتی ضروری است در راستای رفع نظاممند و سیستماتیک مشکلات حوزه کسبوکار قدم برداریم.
ایجاد اشتغال و تولید در گروه انجام سرمایهگذاری است
استاندار لرستان در این نشست با اشاره به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری به اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال گفت: رونق تولید بدون سرمایهگذاری امکانپذیر نیست، سرمایهگذاری ارزش است و ایجاد اشتغال و تولید درگرو انجام سرمایهگذاری است.
هوشنگ بازوند با تأکید بر اینکه باید بتوانیم تولید و اشتغال را سرلوحه کارمان قرار دهیم، افزود: اگر نتوانیم موانع موجود بر سر راه سرمایهگذاری را برطرف کنیم، نمیتوانیم به تولید برسیم.
این مدیر ارشد استان با اشاره به هدفگذاری شش هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در سال 96 برای استان لرستان اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم با تعیین راهبردی مناسب در جهت تحقق واقعی این شعار در استان لرستان گم برداریم.
بازوند با تأکید بر این نکته که بدنه تصمیمگیر استان در این حوزه همین افراد هستند که در جلسه حضور دارند، گفت: از ابتکار اتاق لرستان در برگزاری این جلسه مشترک تشکر میکنم.
وی با اشاره به وضعیت اشتغال استان لرستان گفت: بهرغم همه تلاشهای صورت گرفته و آمارهای مثبت اشتغال ایجادشده در لرستان و سرمایهگذاری 5 هزار میلیارد تومانی در سال گذشته، هنوز مشکل بیکاری وجود دارد.
بازوند افزود: متأسفانه استان لرستان وضعیت اقتصادی مناسب و مطلوبی نداشت و ما با لشگر 113 هزارنفری بیکاران مواجه بودهایم.
استاندار لرستان با تأکید بر اینکه اشتغال با حرف برطرف نمیشود عنوان داشت: برای ایجاد یک شغل، حدودا 200 تا 250 میلیون تومان سرمایه نیاز است و سالانه 10 تا 11 هزار نفر به لشگر بیکاران افزوده میشود.
بازوند آمار بیکاری حال حاضر لرستان را 87 هزار نفر عنوان کرد و گفت: برای برطرف کردن مشکل بیکاری این افراد نیازمند سرمایهگذاری 20 هزار میلیارد تومانی هستیم و چنانچه این رقم تامین نشود مشکل بیکاری همچنان وجود دارد؛ این در حالی است که مرتب به این آمار افزوده میشود.
وی، در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه رونق تولید بدون سرمایهگذاری امکانپذیر نیست، بیان داشت: سرمایهگذاری ارزش است و ایجاد اشتغال و تولید در گروه انجام سرمایهگذاری است.
بازوند با تأکید بر اینکه باید بتوانیم تولید و اشتغال را سرلوحه کارمان قرار دهیم، افزود: اگر نتوانیم موانع موجود بر سر راه سرمایهگذاری را برطرف کنیم، نمیتوانیم به تولید برسیم.
مدیر ارشد استان با اشاره به هدفگذاری شش هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در سال 96 برای استان لرستان اظهار داشت: سرمایهگذاری جریان سیالی است که اگر موانع سر راهش را برطرف نکنیم مسیرش را عوض میکند و بهجای دیگری منتقل میشود.
وی افزود: از ابتدای پذیرش مسئولیت همواره گفتهایم که اولویت اصلیمان مسائل اقتصادی است و تأکیدداریم که اقتصاد باید مردمی و در اختیار بخش خصوصی باشد.
استاندار لرستان با اشاره به این نکته که اگر در اقتصاد مقاومتی مردم پایکار نیایند، اتفاق مثبتی رخ نخواهد داد، بیان داشت: همانطور که مقام معظم رهبری هم فرمودند، اقتصاد مقاومتی باید تبدیل به یک فرهنگ عمومی شود.
بازوند به فرصت سوزیهای صورت گرفته در بخش اقتصاد استان لرستان اشاره و تصریح کرد: برای داشتن یک اقتصاد قدرتمند نیازمند ابزارهایی هستیم که یکی از اصلیترینهایشان مدیریت است و در این زمینه وجود مدیران قوی، پُرکار و ریسکپذیر باعث پیشگیری از تداوم فرصت سوزیها میشود.
وی، در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مشکلات مربوط به سیستم بانکی گفت: در حال حاضر 40 درصد سپردههای مردم در اختیار بانکهاست که رقمی بالغبر 3500 میلیارد تومان میشود و از این مبلغ تنها 15 درصد به امر سرمایهگذاری و تولید اختصاص پیداکرده است.
بازوند از پدیدهی قاچاق بهعنوان وزنه و قفل سنگینی یادکرد که بهپای اقتصاد کشور بستهشده و افزود: کلید حل این مشکل، بستن مرزها نیست بلکه بالا بردن کیفیت است.
استاندار لرستان از فعالیت کمیته حمایت قضایی از سرمایهگذاری لرستان هم تقدیر کرد و اظهار داشت: انصافاً این کمیته همواره پایکار بوده و با برگزاری منظم جلسات و طرح بحثهای تخصصی و کارشناسی به دنبال حل مشکلات تولید و سرمایهگذاری استان بوده و هستند.