رادیو مجازی اتاق ایران: 27 بهمن 1403

با حضور فعالان اقتصادی کنیایی در اتاق اصفهان مطرح شد

افزایش ارتباط اقتصادی با کنیا نیازمند حذف واسطه‌هاست

نشست بررسی فرصت‌های همکاری اقتصادی تجاری اصفهان و کنیا با حضور سفیر، رایزن اقتصادی و مسئول میز آفریقای سازمان توسعه تجارت در اتاق اصفهان برگزار شد.

02 اردیبهشت 1396 - 10:46
کد خبر : 7992
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نشست بررسی فرصت‌های همکاری اقتصادی تجاری اصفهان و کنیا با حضور سفیر، رایزن اقتصادی و مسئول میز آفریقای سازمان توسعه تجارت در اتاق اصفهان برگزار شد.

 نایب‌رئیس اتاق اصفهان در این دیدار در این نشست صادرات را بهترین راهکار برای رونق اقتصادی و فروش اضافه‌ تولید واحدهای تولیدی استان اصفهان برشمرد و گفت: همکاری بیشتر سفارتخانه‌های ایران با فعالان اقتصادی، زمینه افزایش ارتباطات بین‌المللی و کسب بازارهای صادراتی جدیدی را فراهم می‌کند.

مصطفی رناسی افزود: بازارهای هدف صادراتی استان شامل کشورهای همسایه از جمله عراق، افغانستان کشورهای آسیای میانه، حاشیه خلیج‌فارس و همچنین کشورهای آفریقایی نیازمند به کالاهای ایرانی هستند.

سفیر ایران در کنیا در این نشست گفت: افزایش ارتباطات اقتصادی و بازرگانی ایران با کنیا در گام نخست نیازمند حذف کشورهایی است که نقش واسطه‌گری دارند. صادرات به کنیا از طریق کشورهای واسطه‌ای همچون امارات باعث می‌شود قیمت تمام‌شده کالاهای ایرانی در آن کشور افزایش یابد و این امر کاهش خرید کالای ایرانی را رقم می‌زند.

هادی فرجوند افزود: نشناختن فعالان اقتصادی دو کشور از فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری متقابل، ترسیم چهره‌ی غیرواقعی از آفریقا و ایران توسط رسانه‌های غربی و مشکلات بانکی، ازجمله موانع پیش روی گسترش روابط اقتصادی ایران و کنیا هستند. کنیا دروازه ورودی آفریقا از طریق بندر مومباسا است زیرا این بندر مرکز ترانزیت کالا به شرق آفریقاست.

وی با تأکید بر این نکته که کنیا دارای منابع خاکی و آبی مناسبی برای کشاورزی است، افزود: کشاورزان و صنایع تبدیلی استان اصفهان می‌توانند از این منابع برای کشت فرا سرزمینی استفاده کنند.

فرجوند کشت فرا سرزمینی محصولات پایه کشاورزی، فرآوری غذایی و محصولات لبنی، فرآورده‌های چرم و تولید کیف و کفش، تولید مصالح ساختمانی سبک، تولید کنستانتره، میوه خشک و پودر میوه از محصولات محلی، تأسیس شبکه توزیع محلی گاز LPG، تأسیس بورس قیر و محصولات شیمیایی و پتروشیمی، فرآوری و بسته‌بندی محصولات شوینده و پاک‌کننده، کشتارگاه صنعتی و فرآوری گوشت، ساخت مسکن و مرکز خرید، ساخت در و پنجره UPVC، زنبورداری و تولید عسل، ساخت مبلمان اداری و پذیرایی، صنایع فرآوری چوب و تولیدات چوبی، تولید انرژی از آبی، خورشیدی را از زمینه‌های کسب‌وکار در کنیا عنوان کرد.

سفیرایران در کنیا خاطرنشان کرد: دوران تحریم، مشکلات زیادی سد راه ایران برای ارتباط با کشورهای آفریقایی ازجمله کنیا به وجود آورد اما با زدوده شدن تحریم‌ها، شرایط بهتری بوجود آمد تا جایی که بانک‌های اصلی این کشور برای همکاری مالی با ایران اعلام آمادگی کردند.

به گفته فرجوند، میزان ارزش صادرات سالانه پاکستان به کنیا 500 میلیون دلاراست، اما صادرات ایران باوجود توانمندی و قابلیت‌های فراوان حدود یک ‌دهم این مبلغ است.

وی اظهار کرد: کالاهای چینی در کنیا بدنام است. بنابراین بازار این کشور آفریقایی می‌تواند در دست ایرانیان باشد، زیرا کیفیت کالاهای ایرانی در حد اروپا و قیمت نزدیک کالاهای چینی است. این دو مزیت می‌تواند کنیا را به‌عنوان مهم‌ترین بازار هدف صادراتی ایران در آفریقا قلمداد کند.

فرجوند افزود: راه‌سازی و مسکن‌سازی، سدسازی و آب‌رسانی، نیروگاهی، تولید و اکتشاف نفت و محصولات جانبی، بهداشت و سلامت و زیرساخت‌های گردشگری از موضوعات جذاب در بخش خدمات فنی و مهندسی کنیا برای پیمانکاران استان اصفهان هستند. دولت کنیا طرح 10 هزار کیلومتری راه جاده‌ای، برنامه‌ریزی کرده که در حال حاضر 2 هزار کیلومتر در دست‌ساخت است.

فرجوند از راه‌اندازی خط آهن بندر مومباسا تا نایروبی را خبر داد و گفت: این راه‌آهن می‌تواند کالاهای ایرانی را از جنوب کنیا به مرکز و شرق حمل کند.

وی وجود رودخانه‌های خروشان در کنیا را فرصت خوبی برای ساخت سدهای برق‌آبی و تأمین آب کشاورزی زمین‌های حاصلخیز عنوان کرد و گفت: شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی استان اصفهان می‌توانند در سرمایه گذری و اجرای پروژه‌ها نقش مهمی ایفا کنند.همچنین احداث دو سد هرکدام به ارزش تقریبی 25 میلیون دلار توسط مهندسان ایرانی در کشور کنیا فرصت مناسبی برای جذب پروژه‌های ساختمانی ایجاد کرده است.

سفیر ایران در کنیا دارو را یکی از کالاهای ارزشمند در کنیا نام برد و گفت: حضور شرکت‌های داروسازی ایران در این کشور می‌تواند فرصت تجاری و سرمایه‌گذاری مناسبی در بخش دارویی و بهداشتی ایجاد کند.

همچنین باقری مسئول امور تجاری آفریقا در سازمان توسعه تجارت در این نشست اظهار کرد: در دولت‌های قبل، میزان ارتباطات کشورمان با ملل آفریقایی کاهش پیداکرده بود، اما در دولت تدبیر و امید شرایط بهبود یافت.

به گفته وی، ارزش صادرات ایران به آفریقا 581 میلیون دلار است که یک درصد واردات این قاره را به خود اختصاص داده است و در رتبه 126 قرار دارد.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان اصفهان نیزدر این نشست گفت: دستیابی به بازار هدف دورتر نیازمند هزینه تمام‌شده کمتر است تا کالای تولیدشده باقیمت تمام‌شده پایین‌تری به دست مصرف‌کننده برسد.

اسرافیل احمدیه خاطرنشان کرد: قاره آفریقا، منطقه‌ای بکر برای صادرات محصولات تولیدشده در استان اصفهان محسوب می‌شود، اما این امر مستلزم رصد بیشتر نیازمندی‌های این قاره توسط بخش خصوصی استان است.

به گفته وی سیمان، دستگاه‌های صوتی و تصویری، دارو، کفش، موزاییک و سنگ ازجمله محصولاتی است که می‌تواند از این استان به کشورهای آفریقایی به‌ویژه کنیا صادر شود.کشور کنیا در منطقه راهبردی شرق آفریقا، نقش دروازه شرق و مرکز آفریقا را ایفا می‌کند. رشد واقعی تولید ناخالص داخلی کنیا به‌طور متوسط در هفت سال گذشته بیش از 5 درصد بوده است.

هم‌اکنون میزان صادرات مستقیم ایران به کنیا حدود 42 میلیون دلار در سال است.

در همین رابطه