رادیو مجازی اتاق ایران:24 اردیبهشت 1404

وزیر صمت در نشست شورای گفت‌وگوی استان زنجان مطرح کرد

ارزآوری کشور با مقررات فعلی لطمه می‌خورد | صادرکننده نباید قربانی ناهماهنگی در سیاست‌های غیر کارشناسی باشد

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ارزآوری کشور با مقررات فعلی لطمه می‌خورد و اگر این فرآیندها را نداشتیم شرایط ارزی آوری از صادرات وضعیت بهتری پیدا می‌کرد.

03 خرداد 1404 - 07:20
کد خبر : 85457
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

به گزارش روابط عمومی اتاق زنجان، سید محمد اتابک در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان زنجان با بیان اینکه سیاست‌های ارزی و بانکی کشور نباید در تضاد با اهداف تجاری باشد، تأکید کرد: این حق صادرکننده است که ارزی را که خود به دست می‌آورد، مدیریت کند و نباید در صف‌های فرسایشی اتاق مبادله یا بانک‌ها معطل بماند.

وی با اشاره به سهم قابل‌توجه زنجان در حوزه تولید، صادرات و اشتغال صنعتی گفت: زنجان امروز یکی از استان‌های شاخص در صادرات صنعتی کشور است؛ استانی که ۳۵ درصد اشتغال آن در بخش صنعت و معدن رقم می‌خورد، نمی‌تواند نادیده گرفته شود.

اتابک در ادامه با ابراز تأسف از نبود انسجام در سیاست‌گذاری‌های تجاری و بانکی کشور، تصریح کرد: متأسفانه سیاست‌های ارزی ما در تقابل با تجارت خارجی قرار گرفته است.

وی افزود: ارز حاصل از صادرات باید در اختیار صادرکننده بماند، نه اینکه در فرآیندهای پیچیده و فرسایشی اتاق مبادله و بانک‌ها معطل یا درصدی از آن به بهانه‌های مختلف کسر شود.

وزیر صمت بابیان اینکه صادرکننده نباید قربانی ناهماهنگی‌های سیاست‌گذارانی باشد که تجارت را از منظر غیر کارشناسی می‌بینند، ادامه داد: ما باید از مسیر صادرات، ارزش‌آفرینی کنیم، نه اینکه با بی‌اعتمادی، زنجیرهای تازه‌ای بر پای آن ببندیم.

وزیر صمت گفت: تولید ما در بسیاری محصولات بیش ازحد نیاز کشور است و می‌توانم نیازهای کشورهای اطراف خودمان را هم تأمین کنیم.

اتابک از استقرار ۲۵ رایزن اقتصادی در کشورهای هدف صادرات خبر داد و گفت: این ظرفیت می‌تواند مورد استفاده صادرکنندگان قرار بگیرد.

لزوم تفویض تعیین اولویت تخصیص ارز به استان‌ها

صمد یوسفی اصل، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان نیز در این نشست، گفت: اگر می‌خواهیم صادراتمان افزایش پیدا کند باید از همه امور تعهدآور و قید و بندها آزادش کنیم، در دنیا هم این موضوع را حل و فصل کرده‌اند.

یوسفی اصل در بخش دیگری از سخنان خود، به طرح ایده درج برچسب خلیج فارس روی کالای تولیدی و صادراتی کشور اشاره کرد و افزود: این بهترین تبلیغ برای این موضوع است.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ثبت سفارش واردات را نباید به ارز گره بزنیم، گفت: با این روند طولانی، خیلی مشکلات برای تولیدکنندگان به وجود آمده است.

رییس اتاق زنجان گفت: اولویت‌های تأمین ارز باید به استان‌ها تفویض شود، چرا که این مسأله در استان قابل تشخیص است.

عملی شدن موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا

ملی شدن موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا رئیس سازمان تجارت ایران با اشاره به موافقت‌نامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، گفت: از پنجشنبه گذشته ۸۷ درصد تعرفه‌ها در تجارت با قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان و بلاروس صفر شده و طبق موافقت‌نامه، هیچ مانع تعرفه‌ای و حتی غیرتعرفه‌ای بین کشور ما و این کشورها قرار نخواهد گرفت.

محمد علی دهقان دهنوی، رئیس سازمان تجارت ایران در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی که در سالن همایش اتاق زنجان و با حضور وزیر صمت برگزار شد، با اشاره به اهمیت مطالعات عمیق بازار در توسعه صادرات، اظهار کرد: یکی از استراتژی‌های مهم در این حوزه، انجام مطالعات عمیق بازار است.

رئیس سازمان تجارت ایران با بیان اینکه نباید تنها به دنبال صادرات کالاهای مازاد بود، افزود: باید به سمت صادرات کالاهای صنعتی ساخته شده، کالاهایی با پیچیدگی بالا و کالاهایی که ارزش افزودگی بالایی دارند، حرکت کنیم.

وی با اشاره به موافقت‌نامه تجارت آزاد با ۵ کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، گفت: از پنجشنبه گذشته ۸۷ درصد تعرفه‌ها در تجارت با قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان و بلاروس صفر شده و طبق موافقت‌نامه، هیچ مانع تعرفه‌ای و حتی غیرتعرفه‌ای بین کشور ما و این هشت کشور متقابلاً روی تجارت همدیگر قرار نخواهد گرفت و این یعنی دنیایی از فرصت‌های جدید برای تولیدکنندگان ایجاد شده است.

دهنوی با تأکید بر لزوم تمرکز استان‌ها بر این فرصت‌ها، گفت: ما در سازمان صمت در حال انجام کاری هستیم که استان‌ها را با استان‌های کشورهای هدفمان مچ بکنیم.

به طور ویژه برای روسیه و چین الان این کار را انجام دادیم. وی از استان زنجان خواست که یک استان از روسیه و یک استان از چین را به‌عنوان هدف صادراتی خود انتخاب کند تا سازمان صمت بتواند عملکرد و گزارش‌گیری در این زمینه را انجام دهد.

رئیس سازمان تجارت ایران با تأکید بر لزوم تغییر نگاه به توسعه صادرات، گفت: شاید باید این نگاه را کنار بگذاریم که برای توسعه صادرات به اطرافمان نگاه کنیم ببینیم چه کالایی مازاد داریم تا صادرش بکنیم چرا که با این نگاه نمی‌توانیم جهش ایجاد بکنیم.

ما امروز نیاز داریم به اینکه در مرحله سرمایه‌گذاری صادر کنیم.

مسیر ارزآوری تولیدکنندگان زنجان هموارتر می‌شود

مدیر کل صمت استان زنجان گفت: در جریان جلسات متعدد و فشرده با معاونان و مدیران ارشد وزارت صمت، بسیاری از مطالبات و مشکلات از سوی فعالان اقتصادی استان مطرح شد که بخشی از آنها در همان زمان با دستورات مستقیم حل و فصل شد و مابقی در دستور پیگیری جدی قرار دارد.

امیرعلی مسیبی؛ مدیر کل اداره صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با قدردانی از تلاش‌های مدیران و فعالان بخش صنعت، معدن و تجارت استان، از برگزاری این رویداد ملی و نقش آن در انگیزش صادرکنندگان تقدیر کرد.

وی با اشاره به سابقه ۲۵ ساله این رویداد تصریح کرد: امیدواریم که برگزاری چنین رویدادهایی به رونق صادرات استان کشور کمک کند.

مسیبی با اشاره به سفر وزیر صمت به زنجان و برگزاری جلسات فشرده با فعالان اقتصادی گفت: در جریان این جلسات، بیش از ۸۰ مورد درخواست و مشکل از سوی تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان مطرح شد که بخشی از آنها همان‌جا با دستورات مستقیم مسئولان وزارتخانه حل شد و باقی نیز در دست پیگیری قرار دارد.

وی افزود: جلسات تا پاسی از شب ادامه داشت و تلاش شد مشکلات واحدهای تولیدی به‌صورت عملیاتی بررسی و برای آنها تصمیم‌گیری شود.

مدیرکل صمت استان زنجان همچنین از حضور میدانی معاونان وزیر در شهرک‌های صنعتی و فرمانداری‌ها در مدت حضور در زنجان خبر داد و گفت: این بازدیدها و جلسات در کاهش بروکراسی و تسریع در روند رسیدگی به مشکلات مؤثر بود.

وی یکی از مهم‌ترین چالش‌ها را موضوع تخصیص ارز و زمان طولانی رسیدگی به پرونده‌ها در بانک مرکزی عنوان کرد و گفت: امیدواریم با تدابیر وزارت صمت و اختیاراتی که به استان‌ها واگذار خواهد شد، این مشکلات نیز در آینده‌ای نزدیک برطرف شوند.

مسیبی با تقدیر از زحمات صادرکنندگان استان که طی سال‌های گذشته به‌رغم تمام محدودیت‌ها فعالیت مستمری داشته‌اند، یادآور شد: پس از وقفه چندساله، امروز با حضور وزیر از صادرکنندگان نمونه سال‌های ۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ استان تجلیل شد که این گام نمادین، نویدبخش توجه بیشتر به ظرفیت‌های صادراتی استان زنجان است.

ارائه بسته‌های سرمایه‌گذاری بی‌نام در آینده نزدیک

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس به ارائه بسته‌های بی‌نام اشاره کرد و گفت: خلاصه این بسته‌ها این است که آن قسمت‌های سخت مجوز که استعلام و تغییر کاربری و همه این‌هاست که معمولاً سرمایه‌گذار را خسته می‌کند، بر عهده مسئولین است.

مصطفی طاهری، نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی که در سالن همایش اتاق زنجان و با حضور وزیر صمت برگزار شد، با اشاره به تنوع صنایع استان، این موضوع را فرصتی برای توسعه اقتصادی دانست.

طاهری با قدردانی از حضور وزیر صمت و هیئت همراه در استان، گفت: این تنوع مسئولین که یکی دو روز در استان حضور دارند، باعث می‌شود که همه بخش‌های اقتصادی در دسترس باشند.

وی با اشاره به اینکه شاید تا حالا کسی نمی‌دانست که نساجی جزو صنایع اول استان است و هزاران نفر در آن مشغول به کار هستند، افزود: صنعت برق و صنایع دیگر نیز در استان فعال هستند و زنجان تقریباً کل مشکلات و انجمن‌های مختلف را در خود جای داده است.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه زنجانی‌ها در انجمن‌های صنایع جایگاه خوبی دارند، گفت: این انجمن‌ها مشاورهای خیلی خوبی به من ارائه کردند.

طاهری با اشاره به طرح تأمین مالی که قرار است یکی دو ماه دیگر راه‌اندازی شود، گفت: این طرح به بخش خصوصی و همچنین مسئولین استانی کمک خواهد کرد.

وی همچنین به بسته‌های بی‌نام اشاره کرد و گفت: خلاصه این بسته‌ها این است که آن قسمت‌های سخت مجوز که استعلام و تغییر کاربری و همه این‌هاست که معمولاً سرمایه‌گذار را خسته می‌کند، بر عهده مسئولین است.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس با بیان اینکه اگر پروژه‌های درست و حسابی در استان وجود داشته باشد، دستگاه‌های دولتی مکلف هستند تمام بخش این پروژه‌ها را انجام دهند، ابراز امیدواری کرد که این طرح در زنجان پیشنهاد شود و در سال سرمایه‌گذاری بتوان آن را جلو برد.

لزوم حمایت از طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌های فعال

نماینده زنجان و طارم در مجلس با تأکید بر لزوم حمایت از طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌های فعال، گفت: امروزه راه‌اندازی پروژه‌های ثقیل و سنگین در شرایط تحریمی توجیه ندارد و استدعا دارم که کمک کنید طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌های فعال توسعه پیدا کنند.

نبی‌اله محمدی، نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی، در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی که در سالن همایش اتاق زنجان و با حضور وزیر صمت برگزار شد، با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان، کمبود انرژی را بزرگترین معضل آنان دانست.

محمدی با قدردانی از تلاش‌های استاندار زنجان و حضور وزیر صمت و هیئت همراه در استان، گفت: سال، سال سرمایه‌گذاری در تولید است و انصافاً بزرگ‌ترین پشتوانه برای اعتبار پول ملی، تولید است.

وی با بیان اینکه افزایش حجم نقدینگی بدون افزایش تولید، منجر به تورم می‌شود، افزود: سرمایه‌های اصلی این کشور همان چیزهایی هستند که شما تولید می‌کنید و هر کالایی که شما تولید می‌کنید، پشتوانه پول ملی است.

نماینده زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بحران کمبود انرژی در کشور، گفت: سرمایه‌گذاری‌های عریض و طویلی که سرمایه‌گذاران انجام داده‌اند، با قطعی برق وقتی تولید ۲۰ درصد، ۳۰ درصد، ۴۰ درصد کاهش پیدا می‌کند، یعنی سرمایه‌های شما که سرمایه‌گذاری شده مستهلک می‌شود ولی منجر به تولید نمی‌شود.

وی با تأکید بر لزوم مدیریت ناترازی انرژی، اظهار امیدواری کرد که مجلس و دولت در راستای کاهش این ناترازی تلاش کنند.

محمدی همچنین با اشاره به مراجعات تولیدکنندگان در خصوص تخصیص ارز، خواستار رعایت عدالت در این زمینه شد.

نماینده زنجان و طارم در مجلس با تأکید بر لزوم حمایت از طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌های فعال، گفت: امروزه راه‌اندازی پروژه‌های ثقیل و سنگین در شرایط تحریمی توجیه ندارد و استدعا دارم که کمک کنید طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌های فعال توسعه پیدا کنند.

موضوعات :
در همین رابطه