اعضای هیات رئیسه اتاق ایران در نشستی با اعضای هیات رئیسه اتاق اصفهان ضمن برشمردن نقاط قوت این اتاق و تأکید بر تمرکز بیشتر روی این حوزهها، حمایتهای قانونی از اتاقهای سراسر کشور با هدف تقویت تجارت و بهبود محیط کسبوکار در همه استانها را وظیفه اتاق ایران عنوان کردند.
در ابتدای این نشست، امیر کشانی، رئیس اتاق اصفهان با اشاره به لزوم کمک همه اتاقها به محیط کسبوکار کشور به ویژه بعد از جنگ 12 روزه و آسیبهای ناشی از آن گفت: بسته حمایتی که از طرف دولت برای کمک به بنگاههای اقتصادی تهیه شده است، کارآمدی لازم را ندارد. برای همین آمادگی اتاق اصفهان را برای کمک در این حوزه اعلام میکنیم.
این فعال اقتصادی ادامه داد: اتاق اصفهان از منظر سختافزاری، ظرفیتهای بهینهای دارد که در مسیر جبران خسارتهای ناشی از جنگ 12 روزه روی بنگاهها، قابل استفاده هستند.
احمد خوروش، عضو هیات رئیسه اتاق اصفهان از نیاز به آموزش صحبت کرد و با بیان اینکه اتاق اصفهان همواره تمرکز خاصی روی بخش آموزش در همه حوزهها داشته است، گفت: از آنجا که تربیت نیروهای جدید در حوزه تولید، صنعت، بازرگانی و ... و اصل جانشینپروری اهمیت بالایی دارد، روند آموزش را با جدیت دنبال میکنیم. البته تداوم این حرکت به حمایت نیاز دارد.
او به فعال شدن اتاق اصفهان در حوزه مسئولیتهای اجتماعی مانند اقدامی که در گذشته روی مسئله آب و سرمایهگذاری که در این بخش انجام شده، اشاره و تصریح کرد: فاز اول این پروژه به بهرهبرداری رسیده است. برای شروع فاز دوم این طرح هم به منابعی نیاز داریم. از سوی دیگر اتاق اصفهان در زمان جنگ ۱۲ روزه هم حضور کارآمدی داشت و توانست بر اساس برنامهریزی مشخصی، کمککار استان باشد.
در بخش بعدی نشست، محمدجعفر فوده، نایبرئیس اتاق اصفهان از وضعیت بحرانی اصفهان از منظر منابع آبی صحبت کرد و گفت: در عین حال که از نظر منابع آبی دچار چالش شدیم، با انواع آلودگیهای صنعتی مواجه هستیم. بنابراین درخواست طراحی سازوکاری برای نجات اصفهان داریم.
علیصفر نورالله، عضو هیات رئیسه اتاق اصفهان در ادامه به وضعیت ارائه تسهیلات به واحدهای بزرگ و خالی ماندن دست واحدهای کوچک و متوسط اشاره کرد و گفت: بنگاههای کوچک و متوسط از اتاقها میخواهند کمک کنند تا تأمین سرمایه برای این بخش اتفاق افتد.
حمیدرضا امیدان، دبیر اتاق اصفهان هم گزارشی از مجموعه اقدامات اجرایی این اتاق ارائه داد. او به فعالیتهای آموزشی اتاق اصفهان در قالب ۷ پلتفرم اشاره کرد که در این رابطه همکاریهای خوبی با دیگر اتاقهای متقاضی تعریف شده است.
تمرکز روی توسعه زیرساختها، فراهم کردن زیرساخت ذخیره اطلاعات، برنامهریزی برای برگزاری همایشی با هدف معرفی فرصتهای سرمایهگذاری با ارائه مدلهای مشارکتی امکانپذیر که به زودی انجام خواهد شد، برگزاری اجلاس آفریقا و اجلاس ۱۰۰ تور اپراتور از مجموعه اقداماتی بود که مورد توجه قرار گرفت.
اتاقها باید در مسیر ارائه راهکارهای کارشناسی شده به دولت تلاش کنند
در بخش دیگر این نشست، صمد حسنزاده، رئیس اتاق ایران با نگاهی به مسائل توسعهای، اقتصادی، گردشگری و صنایع دستی، استان اصفهان را استانی شاخص توصیف کرد و گفت: اتاق اصفهان توانسته اقدامات مؤثری را دنبال کند و با وجود همه چالشهایی که برشمرده شد، مشخص است برنامهریزیهای مؤثری صورت گرفته که کارآیی لازم را داشته است.
او ادامه داد: پیشنهاداتی که از طرف اتاق اصفهان ارائه شد در نشست هیات رئیسه اتاق ایران مطرح و بررسی میشود تا در صورت صلاحدید به تصویب برسد.
دراین بین عبدالله مهاجر دارابی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران توضیحاتی درباره روند پرداختها و حمایتهایی که از طرف اتاق ایران صورت میگیرد، ارائه داد و در ادامه کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران، اتاق اصفهان را در حوزه فعالیتهای علمی، آموزشی و رویدادهای بینالمللی سرآمد توصیف کرد که باید متمرکز روی همین حوزهها حرکت کند و جایگاه خود را در سطح کشور ارتقا دهد.
او خاطرنشان کرد: خدمترسانی به فعالان اقتصادی و اعضای اتاقها از جمله تکالیفی است که باید در اولویت اقدامات قرار گیرد.
حسین پیرموذن، نایبرئیس اتاق ایران با تأکید بر توانمندیهای اتاق اصفهان، حمایت از این اتاق با تکیه بر همین سرفصلها را ضروری خواند و گفت: در راستای حمایتها با تکیه بر بندهای قانونی، ارتقای جایگاه اتاقها در سراسر کشور را دنبال میکنیم.
همچنین قدیر قیافه، نایبرئیس اتاق ایران پیشنهاد داد: اعضای اتاق اصفهان باید پرچمدار حوزه حل بحران آب باشند و ضمن مطالبهگری، قدمهای اجرایی بردارند هرچند اقدام اصلی در این رابطه بر عهده دولت است. در این ارتباط بخش خصوصی میتواند از منظر پژوهشی و مطالعهای قدمهای لازم را بردارد.
پیام باقری، نایبرئیس اتاق ایران نیز نگاهی به ظرفیتهای بالا و توانمند اتاق اصفهان داشت که فراتر از انتظارات عمل میکند و در برگزاری همایشها وارد فاز بینالمللی شده است.
او ارتباط و تعامل سازنده و نزدیک بین اتاق اصفهان و استانداری را قابل توجه دانست و تأکید کرد: اتاق اصفهان و همه اتاقهای سراسر کشور باید در مسیر برگزاری همایشها، ارتقای محیط کسبوکار استان و اجرای پروژههای مطالعاتی متمرکز شود. اتاقها باید علاوه بر شناسایی مشکلات برای حل بحرانها راهکار ارائه دهند و این وظیفه ذاتی اتاقهاست.