افتتاح پژوهشگاه فرهنگ فارسی تاجیکی، دیدار با رئیس کمیته سرمایهگذاری دولت تاجیکستان و حضور در همایش تجاری، سرمایه گذاری و گردشگری تاجیکستان، از جمله برنامههای رئیس اتاق ایران و وزیر میراث فرهنگی در سفر به این کشور بود.
در جریان سفر هیات تجاری ایران به تاجیکستان، رئیس اتاق ایرن و وزیر میراث فرهنگی ضمن دیدار با رییس کمیته گردشگری دولت و مدیرکل بینالملل وزارت نقلیات تاجیکستان، در جمع فعالان اقتصادی دو کشور نیز حاضر شدند.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران گفت: ما در حوزه FATF به تمام موازین و قواعد بینالمللی، پایبند هستیم و آنها را انجام میدهیم بدون اینکه در چهارچوب FATF قرار گرفته باشیم. ما هیچ مقاومتی در مقابل FATF نداریم.
نایبرئیس کمیسیون کشاورزی ایران تأکید کرد: فعالان بخش خصوصی ایران میتوانند با تمرکز بر ظرفیتهای تاجیکستان روی کشت فراسرزمینی و تولید محصولات باغی، سرمایهگذاری کنند.
سیده فاطمه مقیمی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، میگوید تجارت خارجی به دلیل موانع و مسائل نقل و انتقال مالی به مشکلاتی برخورده و عملا بهرهوری را در تجارت خارجی اعم از واردات و صادرات کاهش داده است.
رئیس اتاق کرمان معتقد است: برای توسعه سطح مناسبات ایران و تاجیکستان باید برنامهمحور حرکت کرد؛ حضور ایرانیان در این بازار مثبت ارزیابی میشود و همین سابقه خوب میتواند سرمایهگذاری در تاجیکستان را تسهیل کند.
به گفته ایرانی، رئیس اتاق قم، به دلیل محدودیتها نپیوستن به FATF از یکسو هزینه سنگینی متحمل شدهایم و از سوی دیگر خیلی از شرکای تجاری خود را ازدستدادهایم.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران گفت: صنعت احداث تاجیکستان توانسته از منابع بانکها و صندوقهای بینالمللی بهره ببرد و از تعریف پروژههای متعدد جلوگیری کند، بنابراین امکان سرمایهگذاری مشترک در این بخش فراهم است.
معاون بینالملل اتاق ایران برای افزایش سطح روابط تجاری بین ایران و تاجیکستان بر لزوم هماهنگسازی استانداردهای فنی و کیفی، تقویت زیرساختهای حملونقل و تسهیل امور بانکی، اشاره کرد.