رادیو مجازی اتاق ایران: 15 اردیبهشت 1404
روزنامه شرق

درس‌های جهانی و تجارب منطقه‌ای بحران انتشار کووید 19 بررسی شد

تهدید امنیت غذایی ناشی از شیوع کرونا

در گزارش جدید فائو درباره «امنیت غذایی و تغذیه در جهان» بار دیگر زنگ خطری جدی برای بشریت و رهبران جهانی به صدا درآمده است.این گزارش نشان می‌دهد که شمار گرسنگان جهان در حال افزایش است.

اقتصاد کلان

پشت ‌صحنه بازی‌های بورس

لحظاتی که بازار هیجانی است، سامانه به‌قدری کند می‌شود که امکان این معامله برای افراد وجود نخواهد داشت. در شرایط این‌چنینی این شائبه به وجود می‌آید که افراد خاص دسترسی‌های ویژه دارند.

بورس

عباس آخوندی از بحران سیاست‌ورزی در ایران می‌گوید

ایده ایران؛ رواداری ملی و آزادی مبادله با جهان

به گفته آخوندی، چالش عبور از سنت به سوی مدرنیته در حوزه‌ تمدنی ایرانی، تا امروز حل‌نشده باقی مانده و همه مشکلات ناشی از این تحولات با بازگشت به «ایده ایران» قابل حل است.

اقتصاد کلان

دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی ابعاد پرونده ارزی هفت‌تپه را بررسی کرد

تغییر کاربری صد در صد فسادزا است

موتور حرکتی اقتصاد کشورها، بخش خصوصی است. دولت‌ها در هیچ مقطعی و در هیچ کشوری توانایی ایجاد حرکت اقتصادی مولد، توسط خود را ندارند. دولت‌ها می‌توانند سیاست‌گذار و ناظر خوبی باشند، اما هیچ وقت مجری خوبی نبوده‌اند.

خصوصی‌سازی

گفت‌وگو با محسن رنانی، اقتصاددان

وقت مذاکره با آمریکا پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری آنهاست

دل‌بستن به ناکامی ترامپ در انتخابات آتی دور از واقع‌بینی است؛ بهترین معامله‌ها زمانی رخ می‌دهد که طرفین منفعت زیادی از مذاکره می‌برند و اکنون به دلیل نیاز مبرمِ ترامپ، می‌توان امتیازهای خوبی از آمریکا گرفت.

اقتصاد کلان

مفاسد خصوصی‌سازی حامی‌پرورانه

روند خصوصی‌سازی ناهمساز با منافع ملی و به‌نوعی حامی‌پرورانه در خسارت‌های ملی کجاست و چه رفتاری باید با این موجود ناقص‌الخلقه فسادگستر داشت. مطالبه ملی پیشگیری و اتخاذ سیاست‌ها و تدابیر بازدارنده در مواجهه با فساد باید با صدای رسا بیان شود و دولت خود را مکلف به پاسخ‌گویی ببیند. امید که این صدا را نه از سر مچ‌گیری بلکه از باب دلسوزی مشفقانه و پاسخ اصلاح‌پذیرانه بشنود.

خصوصی‌سازی

روزهای بلاتکلیفی صنعت

نگاهی متضاد با نگرش علمی و رویکرد توسعه‌ای بخش خصوصی واقعی که خواستار فراهم‌کردن فضای مناسب کسب‌وکار و حذف رانت‌ها و ایجاد امکان برآمدن بنگاه‌های کارآمد و خروج ناکارآمدها و نه اولویت‌گذاری‌های دستوری است. تا این رویکرد تغییر نکند و «صنعت» بر صدر ننشیند، کار بسامان نمی‌شود؛ خراب‌تر هم می‌شود!

صنایع

فرصت‌ها و تهدیدهای رونق بورس‌

برای اثربخشی بیشتر بازارهای پول و سرمایه در تأمین مالی تولید، لازم است از ظرفیت‌های نهادهای مالی موجود در بازار پول و سرمایه به نحو مناسب و کارا استفاده شود. سال‌هاست گفته می‌شود طرح تحول نظام بانکی کشور، در دستور کار قرار دارد ولی خبری از اجرای آن نیست.

بازار پول و سرمایه

واردات کالا، صواب یا ناصواب؟‌

با وجود گذشت بیش از نیم‌قرن حرکت در مسیر توسعه، الگوی غالب بر توسعه اقتصادی و صنعتی کشورمان درون‌گرایی است؛ با بنگاه‌های کوچک و بازارهای محلی و ممنوعیت‌های وارداتی و صادرات مواد خام و نیمه‌خام و کالاهای مازاد بر نیاز داخل. با چنین الگو و سیاستی، نه اقتصاد و صنعت رشد و توسعه می‌یابند و نه نظام سیاسی بالغ و دمکراتیک می‌شود.

واردات

کارشناسان نبود ساختار حقوقی صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) را مطرح می‌کنند

ظهور ضلع پنجم در اقتصاد ایران

واگذاری مالکیت شرکت‌های شاخص کشور که برخی از آنها به‌نوعی حاکمیتی نیز به شمار می‌روند،‌ شیوه مدیریت آنها را نیز دچار چالش جدی می‌کند.

خصوصی‌سازی