رادیو مجازی اتاق ایران:7 اردیبهشت 1404
روزنامه دنیای اقتصاد

آرامش و ثبات؛ شرط پیشرفت ایران

سرمایه‌گذار خارجی زمانی برای حضور در اقتصاد ایران اعلام آمادگی می‌کند که ثبات را در نظام سیاسی کشور درک کند و از سوی دیگر ببیند که سیاست‌گذاری‌های اقتصاد ایران به سمت تسهیل فضای کسب‌وکار است.

اقتصاد کلان

احمد دوست‌حسینی در جمع فعالان بخش خصوصی بررسی کرد

درس‌های جهانی صندوق‌های ثروت

کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق ایران در یک نشست تخصصی به بررسی مقررات ناظر بر اعطای تسهیلات از منابع صندوق توسعه ملی با حضور احمد دوست‌حسینی، رئیس هیات عامل این صندوق پرداخته است.

کمیسیون‌های تخصصی

اقتصاد و جنگ فقیر و غنی

هیچ کشوری با پیگیری ایدئولوژی جنگ طبقاتی یا جنگ فقیر و غنی توسعه نیافته است. جنگ طبقاتی به‌زعم مارکسیست‌ها موتور محرکه تاریخ و کلیه تحولات اقتصادی و اجتماعی است.

اقتصاد کلان

ضرورت پایدار ماندن تورم تک‌رقمی

کنترل تورم برای کشورها همواره به‌عنوان یکی از شاخص‌های کلیدی مطرح بوده است؛ چراکه در شرایط تورمی، بی‌ثباتی سرمایه‌گذاری ایجاد می‌شود و به نحو مناسب نمی‌توان سرمایه‌ها را جذب کرد و از سویی عامل نابرابری را در جامعه افزایش می‌دهد. بنابراین همه دولت‌های جهان سعی می‌کنند وضعیت خود را از منظر این شاخص بهبود بخشند.

اقتصاد کلان

عبرت از تجربه‌های شکست خورده در اقتصاد

با وجود نگرش‌های اقتصادی مختلفی که از گوشه و کنار شنیده می‌شود، اقبال جامعه به سمت انسجام در فعالیت‌های اقتصادی و توسعه اقتصادی و همچنین برنامه‌هایی است که با دید عملی مطرح می‌شوند و به دور از افراط هستند.

اقتصاد کلان

منطق علم اقتصاد مانعی بر سر راه وعده‌های پوپولیستی

وعده‌های اقتصادی بر روی کاغذ آسان‌تر از راهکارهای عملیاتی برای تحقق آن وعده‌هاست؛ نباید در وعده‌های اقتصادی منطق علم اقتصاد، کنار گذاشته شود.

اقتصاد کلان

واقعیت پیمان‌های ارزی چیست؟

بانک مرکزی همواره به‌دنبال نوعی پیمان تهاتری با بانک‌های مرکزی طرف تجاری بوده است تا مبادلات تجاری بیش از پیش تسهیل شود؛ اما این بدون تردید امری فارغ از پیمان‌های ارزی مرسوم در جهان است.

بانک

وعده‌های اقتصادی در انتخابات

یشترین لطمه را اقتصاد ملی ما از طرح‌های ضربتی خیال‌پردازانه و عوام‌گرایانه خورده است. باید از دادن چنین وعده‌هایی که نتیجه‌ای جز بالا بردن انتظارات غیر‌قابل تحقق ندارد به‌شدت اجتناب کرد.

اقتصاد کلان

اقتصاد مطلوب چگونه باید باشد؟

نظام اقتصادی، اجتماعی و سیاسی یک جامعه وقتی مطلوب است که همه یا اکثریت مردمی که قادر و جویای کار هستند فرصت شغلی مناسب داشته باشند تا خود از طریق تلاش و ابداع، نیازهای زندگی خود را تامین کنند تا بدون نیاز به دریافت صدقه‌ دولت یا افراد دیگر عزت‌نفس خود را حفظ کرده و زندگی شرافتمندانه‌ای داشته باشند.

اقتصاد کلان

عبور از شعار در انتخابات؛ اقتصاد به برنامه نیاز دارد

رقابت‌های انتخاباتی در کشور کلید خورده و به همان میزان که تبلیغات گروه‌های سیاسی مختلف رونق می‌گیرد، ذهن فعالان بخش‌خصوصی نیز بیش از گذشته درگیر آینده اقتصاد کشور می‌شود.

اقتصاد کلان