سالروز میلاد حضرت امام زینالعابدین (ع) مبارک باد
سازمان ملل هشدار داده است که کمبود آب و ساختارهای ضعیف مدیریتی، میتواند به یکی از علل اصلی درگیری کشورها و اختلافات منطقهای تبدیل شود.
اول آنکه نرخ تورم امروز ایران پایینتر از سطح بلندمدت آن است و در وضعیت تورمی پایین، حذف نرخ دولتی اثر کمتری بر تورم دارد.
تعهد مالی دولت نسبت به بانکها ناشی از اوراق مشارکت دولتی است که در گذشته منتشر شده بود. با سررسید شدن اوراق، بانکها سود آنها را به مردم پرداختند، اما دولت پول آن را به بانکها نداد.
ستاد مبارزه با قاچاق اقدام خود را نه با رجیسترینگ، بلکه با پلمب کردن چند مغازه فروشنده آیفون شروع کرده و این اقدام سروصدای زیادی را در بازار تلفن همراه به راه انداخته است.
مشخص است که اگر یک برخورد یا عکسالعمل مقطعی باشد کارکردش نیز در حد همان محدوده اثربخش است، اما اگر زیربنای لازم برای اجرای یک طرح ملی فراهم شده باشد طبیعتا میتوان به ساماندهی بازار امیدوار بود.
اکنون هر جا سخن از ناکارآمدی و اتلاف منابع است، اندیشه مسبب ناکارآمدی، از تیررس نقد برکنار است و به جایش اندیشه مروج آزادی و رقابت اقتصادی نقد میشود که هرگز امکان سربلند کردن در برابر زور طرفداران اقتصاد دولتی را نداشته است.
بینش کنونی بانکها مبنیبر اینکه ما هرچه کنیم بانک مرکزی ما را نجات میدهد؛ هرچه به شرکتهای اقماری دولتی و حکومتی فارغ از سنجش اعتبار آنان وام دهیم، قدرت چانهزنی بیشتر و سود بیشتری خواهیم داشت و دهها کلیشه ذهنی که وضعیت امروز را رقم زده است، باید تغییر کند.
در کشور ما جریانهای روشنفکری سنتی با ایدههای مارکسیستی عجین شدهاند. برخلاف اکثر روشنفکران غربی، در کشور ما، اهمیت مرحله تولید ثروت در زندگی جوامع و سازوکارهای آن و سازمان دهی برای تولید ثروت را به کلی بهدست فراموشی سپردهاند.
«اقتصاد ایران در رکود است»؛ رکود مانند آتش غیرقابل مهاری شده که زبانههایش، صنایع کشور را میسوزاند و رفتارهای ما چنین است که انگار با آب باران قصد خاموش کردن این آتشفشان را داریم.
اقدام بانک مرکزی به انتشار اصلاح نظام بانکی را باید به فال نیک گرفت؛ از این رو، دو اقدام عاجل و ضروری باید در دستور کار اصلاح نظام بانکی قرار گیرد؛ یکی تقویت نظارت بر فعالیتهای بانکی و دیگری پایین آوردن نرخهای سود بانکی متناسب با نرخ تورم.