رادیو مجازی اتاق ایران - 14 بهمن 1403
روزنامه دنیای اقتصاد

نیمه ناشنیده نوسان ارزی

در پی افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش ریال، برخی افراد این افزایش نرخ را توصیه اقتصاددانان حامی نظام بازار به دولت می‌دانند و انذارهای گذشته آنان را شاهد مدعای خود می‌دانند؛ اما کمتر کسی درباره علت آن می‌گوید.

طلا و ارز

چرخه معیوب سیاست‌گذاری

کشور ما همه چیزش برای تحقق یک معجزه اقتصادی فراهم است و فقط یک مشکل دارد: کسانی پشت سکان سیاست‌گذاری اقتصاد قرار گرفته‌اند که نمی‌دانند و نمی‌دانند که نمی‌دانند.

طلا و ارز

پیامدهای ارزی کاهش نرخ سود

در سال‌های گذشته صرفا انعکاس وضعیت وخیم ترازنامه بانک‌ها و نیاز به رقابت برای جذب سپرده‌گذار به این امید بوده است که افزایش هزینه ورشکستگی آنها سیاست‌گذار را ناچار خواهد کرد به حمایت از آنها برخیزد و عملا هزینه‌های نرخ سود بالای متحمل شده توسط آنها را نهایتا سیاست‌گذار و به عبارتی ملت متحمل شوند.

طلا و ارز

«لویی‌جرگه» و اقتصاد کشور

چندی قبل رئیس اتاق بازرگانی ایران خواستار تشکیل «نهادی فراقوه‌ای» برای اتخاذ تصمیمات کلان اقتصادی و حصول اطمینان از اجرای آنها شد. به گفته ایشان «رویکردهای جزیره‌ای و منفصل در اقتصاد کشورمان، عامل اصلی مشکلات اقتصادی امروز ایران هستند. حتی گاه شاهدیم، ساختارهای تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز در کشور مقابل هم قرار می‌گیرند و این جنس رویکردها باعث شده اغلب تصمیمات اساسی، اثر مطلوب و کافی پیدا نکنند.»

اقتصاد کلان

برنامه ملی بازآفرینی شهری؛ چیستی و چگونگی؟

سیاست کلی طرح ارتقای کیفیت معماری بافت، ساختمان‌ها و خانه‌هاست. ما باید از معماری‌ای برخوردار شویم که ضمن آنکه دارای اصالت ایرانی است، جدید هم باشد. این برنامه درصدد است که برای طرح‌های پیشتاز از روش مسابقه‌های معماری بهره ببرد تا باعث جنب‌وجوشی در میان معماران جوان شود.

مسکن

موانع حکمیت در ساختار حقوقی

در چند سال اخیر، به دلیل تحریم‌ها مساله ارجاع به داوری محدود بوده است. باید ایران با گسترش روابط بین‌المللی و رفع موانع موجود بتواند پذیرنده طرف‌های خارجی بیشتری باشد و قرارداد با آنان را بر اساس اصول رایج بین‌المللی منعقد کند.

اقتصاد کلان

در گفت‌وگو با عضو هیات‌ نمایندگان اتاق ایران بررسی شد

سیگنال‌های اختلال در صنعت پلاستیک

بررسی و رصد بازارهای پلیمری حاکی از افزایش قیمت محصولات پلیمری و عرضه‌های نامناسب پتروشیمی‌ها در بازارهای داخلی است که سبب شده برخی از تولیدکنندگان داخلی توان ماندن در این شرایط را نداشته و مجبور به تعطیل کردن واحدهای تولیدی خود باشند.

صنایع

تردید عراقی‌ها در توسعه زیرساخت‌ها

حسینی معتقد است: ایران باید با انجام برنامه‌ریزی برای حفظ بازار موجود، زمینه ورود به دیگر بازارهای این کشور را مهیا کند. همچنین با ایجاد ارتباط با کشورهای خارجی که خط اعتباری برای عراق تعریف کرده‌اند، بستر همکاری مشترک با آنها را نیز فراهم آوریم.

بازرگانی و تجارت

سوریه و سناریوهای پیش‌رو

جمعه‌ای معتقد است: لازمه ورود به بازار سوریه این است که امنیت سرمایه‌گذاری در سوریه و برگشت سرمایه محفوظ باشد. باید شرایط دو کشور به گونه‌ای پیش برود که سرمایه‌گذار ایرانی بتواند در سوریه حضور داشته باشد و الا کشورهایی مانند ترکیه، روسیه، چین و.. بازار این کشور را قبضه خواهند کرد.

بازرگانی و تجارت

بازار عراق نباید واگذار شود

آل‌اسحاق می‌گوید: باید مسوولان کشور ما به این بحث عنایت داشته باشند که ضرورت دارد مناسبات اقتصادی و تجاری با عراق از حاشیه به متن تبدیل شود و نگهداری دستاوردهای امنیتی که حاصل همکاری دو کشور بود، از طریق حوزه تجاری ممکن می‌شود و الا نتیجه همه زحمات از بین خواهد رفت.

بازرگانی و تجارت