مهمترین رویدادهای اتاق ایران در هفته‌ اول دی‌ماه
روزنامه دنیای اقتصاد

بازار مسکن و چهار توصیه به دولت

آذرمند معتقد است: با توسعه بازار رهنی مسکن و فراهم کردن ابزارهایی مانند اوراق رهنی، توان تامین مالی خرید مسکن را برای خانوار افزایش داد. دولت با کسب تجربه از نواقص فراوان طرح مسکن مهر، برنامه‌ای موثر و کارآ برای تامین مسکن انبوه و ارزان برای اقشار مختلف اجرا کند.

مسکن

ضرورت چرخش در سیاست‌ها

بوستانی معتقد است: افزایش نرخ سود باعث می‌شود نگهداری ریال در مقابل دیگر ارزها جذاب‌تر شود و ثبات به بازار ارز بازگردد. با تعدیل نرخ از عطش فعالان اقتصادی برای خرید کالاها و خدمات کاسته می‌شود و تورم کاهش می‌یابد.

طلا و ارز

عاقبت دستکاری نرخ سود

جبل‌عاملی معتقد است: نرخ سود با دستکاری محسوسی کاهش یافت و نتایج آن امروز عیان شده است. نرخ تورم صعودی شده و احتمالا آمار دی‌ماه، رشد بیشتری را در شاخص کالاها و خدمات مصرفی نشان می‌دهد.

بانک

معضل نیروی کار در بخش دولتی

غنی‌نژاد معتقد است: برنامه‌ریزی دقیق و زمان‌بندی شده برای رهایی از معضل بیکاری شرط لازم برای هر گونه اصلاح اقتصادی کارآمد است. باید روند خروجی‌های سیستم را شتاب بخشید و استخدام اندک نیروهای جدید را عمدتا به جوانان نخبه با کیفیت تحصیلی و حرفه‌ای سطح بالا اختصاص داد.

اقتصاد کلان

حذف فقر مطلق چگونه ممکن است؟

سوری معتقد است: حذف فقر مطلق به عنوان یکی از اهداف دولت برای سال آینده تعیین شده است؛ اگرچه هیچ یک از مسئولان منظور خود را به طور مشخص از آن بیان نمی‌کنند.

اقتصاد کلان

چرایی و چگونگی پایدارسازی درآمدها؟

رحمانی معتقد است:  علم اقتصاد می‌خواهد مالیات‌ها را به گونه‌ای وصول کند که مالیات وصول شده متناسب با میزان بهره مندی مالیات دهنده از کالاها و خدمات عمومی باشد. گرچه در عمل چنین چیزی ناممکن است.

مالیات

بایدها و نبایدهای سیاست‌گذاری دولت برای مبارزه با فقر

رئیس‌جمهوری هنگام ارائه لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ در مجلس، مبارزه با فقر از طریق اشتغال‌زایی را یکی از مبانی اصلی بودجه خود اعلام کرد. اما فقر از طریق اشتغالزایی برطرف می‌شود. دولت باید بتواند زمینه را برای جذب سرمایه‌گذاری فراهم کند.

اقتصاد کلان

آیا اعتبار نهادهای مالی احیا می‌شود؟

حاتمی‌یزد معتقد است: موسسات مالی غیرمجاز امروزه تبدیل به معضلی اجتماعی شده است و دیگر در قالب مشکلات اقتصادی قرار ندارد.

بانک

گندم بکاریم یا وارد کنیم؟

پاسبان معتقد است: افزایش بهره‌وری و عملکرد در واحد سطح، فناوری‌های جدید در عرصه تولید، مدیریت بهینه عرضه و تقاضای آب که نقش اساسی در حل بسیاری از مشکلات مرتبط با گندم دارد نادیده گرفته می‌شود.

کشاورزی

پیمان پولی و مساله قانون حاکم

مدتی است انعقاد پیمان پولی میان بانک مرکزی و بانک‌های مرکزی سایر کشورها از سوی نهادها و گروه‌های متعدد دنبال می‌شود. بانک مرکزی نیز به استناد اظهارات مسوولان آن، انعقاد این‌گونه پیمان‌ها را با کشورهای مختلف در دستور کار قرار داده است و مذاکرات مختلفی را در این رابطه در دست اقدام دارد.

بانک