سالروز میلاد حضرت امام زین‌العابدین (ع) مبارک باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 14 بهمن 1403
روزنامه دنیای اقتصاد

چرایی و چگونگی پایدارسازی درآمدها؟

رحمانی معتقد است:  علم اقتصاد می‌خواهد مالیات‌ها را به گونه‌ای وصول کند که مالیات وصول شده متناسب با میزان بهره مندی مالیات دهنده از کالاها و خدمات عمومی باشد. گرچه در عمل چنین چیزی ناممکن است.

مالیات

بایدها و نبایدهای سیاست‌گذاری دولت برای مبارزه با فقر

رئیس‌جمهوری هنگام ارائه لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ در مجلس، مبارزه با فقر از طریق اشتغال‌زایی را یکی از مبانی اصلی بودجه خود اعلام کرد. اما فقر از طریق اشتغالزایی برطرف می‌شود. دولت باید بتواند زمینه را برای جذب سرمایه‌گذاری فراهم کند.

اقتصاد کلان

آیا اعتبار نهادهای مالی احیا می‌شود؟

حاتمی‌یزد معتقد است: موسسات مالی غیرمجاز امروزه تبدیل به معضلی اجتماعی شده است و دیگر در قالب مشکلات اقتصادی قرار ندارد.

بانک

گندم بکاریم یا وارد کنیم؟

پاسبان معتقد است: افزایش بهره‌وری و عملکرد در واحد سطح، فناوری‌های جدید در عرصه تولید، مدیریت بهینه عرضه و تقاضای آب که نقش اساسی در حل بسیاری از مشکلات مرتبط با گندم دارد نادیده گرفته می‌شود.

کشاورزی

پیمان پولی و مساله قانون حاکم

مدتی است انعقاد پیمان پولی میان بانک مرکزی و بانک‌های مرکزی سایر کشورها از سوی نهادها و گروه‌های متعدد دنبال می‌شود. بانک مرکزی نیز به استناد اظهارات مسوولان آن، انعقاد این‌گونه پیمان‌ها را با کشورهای مختلف در دستور کار قرار داده است و مذاکرات مختلفی را در این رابطه در دست اقدام دارد.

بانک

ریشه آلودگی هوا و دگرگونی‌های اقلیمی

گزارش تغییر اقلیم کاملا تکان‌دهنده است. وضعیت نه تنها نشان از تهدید ایران مرکزی توسط خشکسالی و بیابان‌زایی دارد، بلکه تمام حوزه تمدن ایران‌شهری و غرب آسیا در معرض تهدید است. آهسته و آرام بودن تغییرات سبب شده که کمتر این تهدید حس شود مگر در روزهایی این‌چنینی که شهرها و مردمانش با تنگی نفس کُشنده مواجه می‌شوند.

محیط زیست

رنج اقتصاد ایران کدام است؟

اخیرا خبری منتشر شده که نشان می‌دهد حدود ۵/ ۱ میلیون ایرانی در آستانه مهاجرت قرار گرفته‌اند. صرف‌نظر از اینکه این خبر تا چه اندازه به واقعیت نزدیک باشد، می‌توان بیان داشت که مهاجرت و به‌خصوص مهاجرت نخبگان در ایران به مساله‌ای جدی تبدیل شده ‌است که باید در مورد آن فکر کرد.

اقتصاد کلان

نظام ارزی به سیاست معقول نیاز دارد

جبل‌عاملی معتقد است: مدیران ارزی به اندازه کافی ذخایر ملی را به حراج گذارده‌اند و بر تقویت ریال ناهمگون با واقعیات اقتصادی ایران دمیده‌اند؛ اینکه رئیس‌جمهور از افزایش نرخ ارز مکدر است، منطق اقتصادی ندارد.

طلا و ارز

دو قاب از لایحه بودجه ۹۷

کردبچه می‌گوید: بودجه عمومی دولت در سال ۱۳۹۷ نسبت به سال ۱۳۹۶ معادل 6.5درصد افزایش و بودجه شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت 1.7درصد افزایش دارد. نسبت بودجه عمومی دولت به تولید ناخالص داخلی در سال ۱۳۹۶ معادل 26.5درصد بوده است که در سال ۱۳۹۷ به 25.5 درصد کاهش می‌یابد. این کاهش در واقع تداوم روند نزولی نسبت مذکور در سال‌های اخیر است که عزم دولت نسبت به صرفه‌جویی در هزینه‌های عمومی است.

اقتصاد کلان

بی‌هویتی نرخ ارز در بودجه

جبل‌عاملی می‌‌پرسد سرعت تغییرات در نرخ مبادله‌ای چقدر باشد؟ سناریوی بد آن است که دولت نخواسته دربودجه درباره آن صحبتی کند و سناریوی بدتر آنکه خود دولت هم نمی‌داند می‌خواهد با ارز چه کند!

اقتصاد کلان