مهمترین رویدادهای اتاق ایران در هفته‌ اول دی‌ماه
روزنامه دنیای اقتصاد

موانع حکمیت در ساختار حقوقی

در چند سال اخیر، به دلیل تحریم‌ها مساله ارجاع به داوری محدود بوده است. باید ایران با گسترش روابط بین‌المللی و رفع موانع موجود بتواند پذیرنده طرف‌های خارجی بیشتری باشد و قرارداد با آنان را بر اساس اصول رایج بین‌المللی منعقد کند.

اقتصاد کلان

در گفت‌وگو با عضو هیات‌ نمایندگان اتاق ایران بررسی شد

سیگنال‌های اختلال در صنعت پلاستیک

بررسی و رصد بازارهای پلیمری حاکی از افزایش قیمت محصولات پلیمری و عرضه‌های نامناسب پتروشیمی‌ها در بازارهای داخلی است که سبب شده برخی از تولیدکنندگان داخلی توان ماندن در این شرایط را نداشته و مجبور به تعطیل کردن واحدهای تولیدی خود باشند.

صنایع

تردید عراقی‌ها در توسعه زیرساخت‌ها

حسینی معتقد است: ایران باید با انجام برنامه‌ریزی برای حفظ بازار موجود، زمینه ورود به دیگر بازارهای این کشور را مهیا کند. همچنین با ایجاد ارتباط با کشورهای خارجی که خط اعتباری برای عراق تعریف کرده‌اند، بستر همکاری مشترک با آنها را نیز فراهم آوریم.

بازرگانی و تجارت

سوریه و سناریوهای پیش‌رو

جمعه‌ای معتقد است: لازمه ورود به بازار سوریه این است که امنیت سرمایه‌گذاری در سوریه و برگشت سرمایه محفوظ باشد. باید شرایط دو کشور به گونه‌ای پیش برود که سرمایه‌گذار ایرانی بتواند در سوریه حضور داشته باشد و الا کشورهایی مانند ترکیه، روسیه، چین و.. بازار این کشور را قبضه خواهند کرد.

بازرگانی و تجارت

بازار عراق نباید واگذار شود

آل‌اسحاق می‌گوید: باید مسوولان کشور ما به این بحث عنایت داشته باشند که ضرورت دارد مناسبات اقتصادی و تجاری با عراق از حاشیه به متن تبدیل شود و نگهداری دستاوردهای امنیتی که حاصل همکاری دو کشور بود، از طریق حوزه تجاری ممکن می‌شود و الا نتیجه همه زحمات از بین خواهد رفت.

بازرگانی و تجارت

راه طی شده ارز در ایران

اگر سیاست‌گذار ارزی بتواند، از طریقی با خرج اعتبار خود، نرخ هدف بلندمدت خویش را کاملا آشکار سازد، این آخرین ابزار می‌تواند انتظارات را نزولی و روند قیمتی را کنترل کند. تا انتظارات کاهشی نشود، مداخلات نمی‌تواند بازار را کنترل کند.

طلا و ارز

دولت در سیاست‌های اصلاحی عقب‌گرد نکند

دولت با اقتدار، اهداف خود را در بودجه دنبال کند و با بهره‌گیری از ابزارهای کارشناسی خود نظیر سازمان برنامه و بودجه یا دستگاه‌های تخصصی دیگر، در دام فضاها و جهت‌گیری‌های عامیانه نیفتد.

اقتصاد کلان

منتفعان چرخه معیوب بازار ارز چه کسانی هستند؟

اگر نرخ ارز متناسب با واقعیت‌های اقتصاد کشور تنظیم شود، چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ پاسخ این پرسش را در تحلیل محسن جلال‌پور بخوانید.

طلا و ارز

شمشیر داموکلس بر سر بنگاه‌ها

مشکلاتی که اقتصاد ما را آزار می‌دهند که به دست خودمان و هم به‌دلیل ضعف و به‌هم‌ریختگی نظام سیاست‌گذاری‌مان پدید آمده‌اند. یکی از ریشه‌های اصلی پیدایش این دسته از مشکلات خودساخته عدم «تفکر سیستمی» است.

اقتصاد کلان

انفعال در سیاست‌گذاری اقتصادی

کشور بیشتر از آنکه گرفتار مشکلات اقتصادی باشد، گرفتار بی‌برنامگی و بی‌تصمیمی برای حل ریشه‌ای مشکلات است. برای عبور از مشکلات به تشخیص درست و علمی، برنامه‌ریزی مبتنی بر حل مشکلات از پایه و ریشه و صلابت و استواری در تصمیمات نیاز است. گذر از گرداب معضلات با تسامح، فتور و باری به هر جهت نمی‌شود.

اقتصاد کلان