به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، موضوع همکاری طرفین در این تفاهمنامه، فعالیت های مرتبط با موضوع حلال و ترویج و گسترش فرهنگ حلال در حوزه اروپا است.
با توجه به جمعیت حدود 10 درصد مسلمان در اروپا و افزایش درخواست غیر مسلمانان اروپا برای تهیه غذای حلال و موج پناه جویان مسلمان به اروپا، این قرارداد به روند ترویج اسلام و افزایش آگاهی مردم اروپا نسبت به موازین شرعی اسلامی کمک بسیاری می کند. بر اساس این توافق در خصوص موضوعات مختلفی از جمله دوره های آموزشی، سمینارها و کنفرانس های مشترک در جهت افزایش آگاهی و ترویج حلال نیز برنامه ریزی گردیده که به مورد اجرا خواهد گذاشته شد.
شورای فتوای حلال اروپا یک نهاد غیرانتفاعی است که در زمینه اجرای احکام دین مبین اسلام در حوزه اروپا نظارت داشته و به عنوان مشاور در مسائل اسلامی به سوالات شرکت ها پاسخ می گوید، ضمن اینکه وظیفه صدور گواهی حلال برای شرکت های تولیدی و کشتارگاه ها و مدیریت امور اقتصادی و مالی حلال را به عهده دارد. بنا بر اعتبار گواهی های حلال صادره توسط موسسه جهانی حلال ، شورای فتوای حلال اروپا به دنبال همکاری با یک نهاد صادرکننده گواهی حلال معتبر بر اساس استانداردهای مورد پذیرش کشورهای اسلامی، خواستار همکاری با این مرکز و امضای تفاهم نامه شد.
مهم ترین موضوع این تفاهم نامه ثبت شرکت مشترک در اروپا است که به صدور گواهی حلال در حوزه اروپا خواهد پرداخت. مدیران این شرکت جدید متشکل از مدیران ارشد هر دو مجموعه می باشد و بنا بر توافقات حاصل شده، کلیه اوراق به انضمام گواهی حلال مشترک به امضای مدیران ارشد هر دو مجموعه خواهد رسید. نکات حائز اهمیت این تفاهم، الزام رعایت استانداردهای حلال سازمان همکاری اسلامی در اروپا می باشد. سابق بر این تفاهم، مقرر شده بود استانداردهای گواهی حلال در اروپا محور صدور گواهی حلال در کشورهای اسلامی باشد. لذا با تلاش اتاق ایران موسسه جهانی حلال مقرر شد گواهی حلال در اروپا بر اساس استانداردهای مصوب سازمان همکاری اسلامی صادر شود. سایر مواد مذکور در مفاد تفاهمنامه به مباحث قیمت گزاری و آموزش پرسنل و نحوه اداره این شرکت می پردازد.
بر اساس این تفاهمنامه در کلیه کشورهای اروپایی، گواهی های حلال با نظارت و همکاری موسسه جهانی حلال صادر می شود.
موسسه جهانی حلال، وابسته به اتاق ایران و با مشاورت مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی، مسئول صدور گواهی های حلال در ایران و سایر کشورهای جهان بوده و دارای دفاتر نمایندگی در کشورهای اروپایی و آسیایی است. با امضای این تفاهمنامه و آغاز به کار شرکت جدید، بسیاری از مشکلات مسلمانان اروپایی برای استفاده از محصولات حلال از میان رفته و شرکت های صادرکننده نیز از اعتبار جهانی آن بهره خواهند جست.