رادیو مجازی اتاق ایران: 27 بهمن 1403

روایت رئیس اتاق ایران از بازار جهانی پسته و فرش

نوید برای روزهای بهتر فرش ایرانی

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در تحلیلی چنین نوشته است: فرش بدون نیاز به درصدی ارز، می تواند ١٠٠ درصد ارزآوری داشته باشد و عملا ضمن صدور فرهنگ و هنر ایرانی، منبع ارزآوری پایدار و اشتغال‌زا شمرده شود.

22 خرداد 1395 - 15:39
کد خبر : 1761
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

محسن جلال پور در این یادداشت نوشته است: بازارجهانی فرش رو به توسعه است و با بازشدن امکان صدورآن به آمریکا وتسهیل صادرات به دیگر کشورها نوید روزهای بهتری برای فرش ایرانی را با خود دارد. درشرایط فعلی، پرداختن به صنایعی ازقبیل فرش که تجسم کاملی از اقتصاد مقاومتی است باید لازم و ضروری شمرده شود.

فرش یک صنعت اشتغال زا است و از طرف دیگر،راه اندازی اش هزینه زیادی نمی خواهد و در ضمن،کالایی است ارز آور که تجسم کاملی ازدرون زایی وبرون نگری دراقتصادمقاومتی است.

درنهایت این که فرش بدون نیاز به درصدی ارز، می تواند ١٠٠ درصد ارزآوری داشته وعملا ضمن صدور فرهنگ و هنر ایرانی، منبع ارزآوری پایدارو اشتغال زا شمرده شود.

رئیس اتاق ایران در ادامه این یادداشت درباره وضعیت جهانی پسته نیز نوشته است: ازآن جا که رقیب اصلی ما آ-مریکا- امسال به میزان زیادی محصول برداشت خواهد کرد وهنوزبخشی ازمحصول گذشته اش را نیزنتوانسته به فروش برساند، به نظرمی رسد قصد کاهش قیمت برای محصول سال جدید را دارد.

این همان دغدغه ای بود که طی سال های گذشته به کرات به آن اشاره کرده ام. احتمالا افزایش تولید در آمریکا و در نتیجه کاهش قیمت ها، فروش پسته ایرانی را دربازارهای بین المللی با مشکل مواجه خواهد کرد.

آن چه پیش بینی می شود این است که محصول امسال آمریکا درحدود٣٣٠هزارتن خواهد بود و محصول ایران، حدرد ١٧٠هزارتن. ایران وآمریکا برای اولین بار است که به تولید٥٠٠هزارتنی در پسته دست پیدا می کنند.

برای نباختن در بازاری که رقیبش آمریکا است،باید خوب فکر  و به درستی برنامه ریزی کرد.

در همین رابطه